IT-operatør søges til DMI


Er du detaljeorienteret og grundig og har du flair for IT? Kunne du tænke dig at være en central medarbejder i 24/7-overvågningen af DMI’s forretningskritiske IT-løsninger til støtte for varsling af farligt vejr og overvågning af vejr, klima og hav? Så er jobbet som IT-operatør på DMI noget for dig!

Dit nye job

Du bliver en del af DMI’s operatør-team og skal sammen med dygtige kolleger varetage 24/7-overvågning og drift af vores operationelle IT-løsninger, herunder applikationer, servere, netværk samt nationale og internationale kommunikationslinjer. Du er endvidere med til at servicere eksterne og interne kunder/brugere i forbindelse med løsningen af tekniske problemer. Som IT-operatør skal din indsats være med til at sikre, at vi har en effektiv overvågningsfunktion og en god driftsstabilitet.

Opgaverne i teamet spænder bredt, men dine hovedopgaver bliver at:

 • udføre 24/7-driftsovervågning i flerholdsskift
 • udføre fejlfinding og håndtere hændelser i samarbejde med erfarne bagvagter
 • sikre overvågning og opfølgning på daglige driftsopgaver (f.eks. batchafvikling)
 • kommunikere med slutbrugere i forbindelse med afvigelser fra normal drift.

Arbejdet udføres i skiftehold, som foregår aften og nat i hverdage. I weekender og helligdage er det hele døgnet, der dækkes i form af 12 timers vagter. DMI’s Service og Support team dækker hverdagene i tidsrummet 07.00-14.00.

Du bliver ansat i afdelingen IT og Observationer, som tæller omtrent 50 engagerede medarbejdere fordelt på tre forskellige enheder og et sekretariat.

Om dig

Jobbet som IT-operatør omfatter både rutineopgaver, men også situationer der kræver, at du bevarer et køligt overblik, er struktureret og praktisk anlagt. Det er derfor vigtigt, at du er selvkørende, initiativrig, og kan tænke ud af boksen i tekniske problemstillinger, samt at du har en nysgerrighed for, hvordan tingene hænger sammen. Endelig har du fokus på at yde den bedst mulige service for kunder og brugere.

Vi forventer, at du har:

 • en uddannelse som datamatiker, EDB-assistent eller lignende relevant IT-uddannelse
 • 3+ års erhvervserfaring som IT-operatør og/eller systemadministrator
 • erfaring med Linux-platformen og kan fejlsøge gennem kommandolinjen
 • gode kommunikationsevner både mundligt og skriftligt
 • en udadvendt tilgang, hvor du viser gode samarbejdsevner og fører en konstruktiv dialog.

Det er en fordel, hvis du:

 • har kendskab til Nagios, virtualiseringsmiljøer (VMware), samt storage, arkiverings- og backupløsninger (IBM Spectrum Scale og Spectrum Protect)
 • har kendskab til Windows, AD samt netværksteknologi

Som person er du pligtopfyldende, mødestabil og har god ordenssans. Du gør en ære i at følge procedurer, regler og retningslinjer. Du kommunikerer klart og ubesværet på dansk, og taler og forstår engelsk i såvel tale som på skrift.

Vi tilbyder

Vi tilbyder en afvekslende og udfordrende hverdag i et uformelt og dynamisk miljø. Her er højt til loftet og plads til den enkelte. Vi tilbyder dig muligheden for at være en væsentlig spiller inden for styrkelsen af det teknologiske fundament på DMI.

DMI ligger bogstavelig talt et vindstød fra Ryparken station og er desuden nemt at komme til på cykel eller bil. I løbet af 2023 flytter DMI til Sank Kjelds Gård på Østerbro.

DMI som IT-arbejdsplads

DMI er instituttet, der forbinder naturens kræfter med teknologiens styrker. Vi har alt fra de mindste små tekniske finurligheder, til store komplekse IT-løsninger, herunder en supercomputer placeret på Island. DMI spænder bredt og har en lang IT-historik. Vi udvikler nye løsninger, driver og vedligeholder ældre IT-systemer samtidig med, at vi er præget af videnskab og forskning. Her bliver du konstant udfordret af alt det, som vejret kan rive med sig verden over, f.eks. med klimaforskelle, der forandrer verden fra dag til dag, er det vigtigt, at teknologien følger med.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst i staten. Der kan forhandles individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Ansættelsen er betinget af, at du kan sikkerhedsgodkendes og kan opretholde godkendelsen under hele ansættelsen. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til enhedsleder Jesper Bending på e-mail jebe@dmi.dk, tlf: 51280547.

Vi ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund.

Ansøgning

Send os din motiverede ansøgning, CV og eksamensbeviser, så vi har det senest den 11. april 2023.  Vi forventer at afholde samtaler i uge 15. Invitation til samtale vil ske via mail.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Ansøg", og følge instruktionerne. Stillingen er til besættelse snarest muligt.

Gem job