Nysgerrig Data Ana­ly­ti­ker til SDC’s EDW team


Vil du være med til at designe, bygge og administrere data til operationel, regulatorisk og analytisk brug for mere end 100 pengeinstitutter på tværs af hele Norden? Et job i krydsfeltet mellem Finans, Data og IT.

Data Warehouse-teamet, hvor denne stilling er placeret, er et tværgående team med både udviklings- og driftsopgaver. Kernen i BI-løsningen er et centralt datavarehus bygget på en TeraData-platform. Her bruger vi SQL, SAS DI og PowerBI som præsentationsværktøj. Vi arbejder efter SCRUM principperne og slår bro mellem udviklingsaktiviteter og driftsaktiviteter ved brug af DataOps.

Du kommer til at spille bold med Christian, Christian og Jan, der boltrer sig med Dataanalyse, Business Intelligence og Data Warehouse. Deres fokus er finansiel myndighedsrapportering i banksektoren baseret på FSDM/BDW-modeller og når du spørger dem, hvorfor deres job giver masser af mening, siger de:

”Det er supermotiverende at bidrage til så vigtige løsninger hos vores kunder: Regnskab, AML, Risk, ESG, Skat og BI, for blot at nævne nogle. Hos SDC bliver du fagligt udfordret og får en høj grad af selvstændighed og ansvar i dit arbejde. Dine ideer bliver hørt og din indsats anerkendt.”

Deltagelse i alle faser af udviklingsprojekter

Missionen: at yde endnu bedre og bredere støtte til vores banker ved hjælp af de enorme mængder af data, vi ligger inde med; Data som du, sammen med kollegerne, forbereder og kompilerer til operationel, regulatorisk og analytisk brug. Lad os tage et spadestik dybere og liste nogle af hverdagens opgaver:

 • Identifikation af værdiskabende rapporteringsmuligheder.
 • Analyse af kundernes rapporteringskrav: F.eks. inden for finansiel myndighedsrapportering (KRG, COREP, ESG mv).
 • Analyse af kildesystemer, databasedesign og datamodellering
 • POC på forretningsbehov
 • SQL/ETL/Python udvikling i Teradata og SAS DI.
 • Konfiguration af tilhørende IT-systemer: F.eks videreudvikling af vores Risikosystem fra SS&C Algorithmics.
 • Deltage i projekter med kunder og SDC-teams (DK og PL).
 • Rådgive og træne andre (internt såvel som eksternt) i brugen af data.
 • Deltage i kundemøder.
 • Støtte BIDS Produktejere, i udarbejdelse af roadmaps og design end2end.

Datamodellør – BI-analytiker – Dataanalytiker – kært barn har mange navne….

Titlen har vi ikke låst os fast på – men vi ved hvad vi leder efter: Selvstændighed og én der brænder for at arbejde med data. Én med en nysgerrig, lærende natur, der tænker innovativt og ser muligheder. Du kan have en IT-baggrund med interesse for finanssektoren eller kommer fra en stilling som forretningsanalytiker med fokus på udvikling af IT-løsninger. Du har helt sikkert gode kommunikations- og samarbejdsevner, som hjælper dig på vej med at få omsat dine ideer og løsninger. Desuden er det en fordel, hvis du har erfaring med

 • Finansiel myndighedsrapportering i banksektoren baseret på FSDM/BDW-modellen
 • SQL og andre programmeringssprog som (fx SAS, Python).
 • BI-værktøjer (fx Power BI).
 • Finansielle instrumenter og produkter.

Hvis du ikke kender SDC i forvejen, så får du lige en indflyvning i overskrifter:

Her er gode kolleger, gode vilkår og fleksible rammer. Du får et udfordrende og spændende job med fokus på personlig og faglig udvikling. Vi er stolte af det gode samarbejdsklima med tæt ledelsesmæssig og kollegial sparring samt plads til initiativ og kreativitet. Og så naturligvis fleksible arbejdsforhold og en attraktiv lønpakke med en masse goder, fx 7 ugers ferie.

Tag fat i Henriette Joost, der er Head of EDW / BIDS-EDW, hvis du er blevet nysgerrig efter at vide mere. Du kan fange hende på mail (hhjo@sdc.dk) eller telefon (3153 5541). En motiveret ansøgning er velkommen, men dit CV kan også stå alene. Vi skal nok få snakket om din motivation for jobbet, hvis du bliver kaldt til en samtale.

Gem job