Teknisk it-pro­jekt­le­der søges til Koncern It i Ud­læn­din­ge­sty­rel­sen


Har du lyst til og mod på at arbejde med systemer til at understøtte Udlændinge- og Integrationsministeriets digitaliseringsstrategier? Så er du måske vores nye it-tekniske projektleder til en række spændende opgaver inden for support, drift og vedligehold af Koncern It’s systemportefølje.  

Lidt om det vi tilbyder

Udlændinge- og Integrationsministeriet har startet implementeringen af Digitaliseringsstrategi 2024, som rummer en stribe både store og spændende digitaliseringsopgaver. Generelt er der i forretningen et højt ønske om yderligere og forbedret digital understøttelse.

Til at understøtte dette arbejde søger vi en it-teknisk projektleder, der har praktisk erfaring med at koordinere og implementere infrastrukturelle opgaver og projekter.

Du kommer til at indgå i et team i Koncern It’s Drift- og Supportenhed, der har base i København, hvor du skal stå for planlægning og gennemførelse af infrastrukturopgaver og -projekter, fra analyse og design til overgang til drift, i samarbejde med eksterne leverandører, Statens It, vores drift, forvaltningsteams og udviklingsenhed.

Mere konkret vil dine primære arbejdsopgaver være at:

 • planlægge og gennemføre infrastrukturprojekter og – opgaver, fra idé til gennemførsel og overdragelse.
 • varetage rollen som delprojektleder i projekter der kræver større it-teknisk bistand.
 • være det it-teknisk bindeled med b.la. sparring og rådgivning på tværs af enheder i Koncern It
 • udarbejde, vedligeholde og kvalitetssikre projektdokumentation og styringsdokumenter.
 • facilitere og koordinere større infrastrukturopgaver og nedbryde opgaver til arbejdspakker
 • udarbejdelse af kravspecifikationer
 • varetage opfølgning på opgave- og projektaktiviteter
 • sikre løbende afrapportering til ledelsesorgan og styregrupper

Lidt om os som arbejdsplads

Koncern It har ansvaret for drift, vedligeholdelse og videreudvikling af den systemportefølje, der anvendes i Udlændinge- og Integrationsministeriet. Vi skal i samarbejde med forretningen sikre, at fagsystemerne udvikles sådan, at myndighedernes krav kan efterleves og implementeres. Koncernen anvender Statens It som driftsleverandør, som har ansvaret for basisinfrastruktur, dvs. levering af netværk, datacenter, servere, standardarbejdspladser osv., mens Koncern It varetager leverandørstyringen af Statens It og andre leverandører.

Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads, som prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi lægger vægt på videndeling og en åben og konstruktiv dialog – meget gerne præget af humor.

Vi er organiseret i 6 enheder: Enheden for Strategi og Styring, Program- og Projektenheden, Udviklingsenheden, Systemforvaltning for ESDH-systemer mv., Systemforvaltning for øvrige systemer samt Driftsenheden. I alt er vi ca. 100 medarbejdere, hvoraf 19 er placeret i Drift & Support, med forskellige erfaringer, uddannelser, perspektiver og opgaver.

Vi er placeret centralt i København tæt ved Kgs. Nytorv i nye og rummelige lokaler. Vi tilbyder en stilling på 37 timer ugentligt med fleksible arbejdstider og attraktiv løn med udgangspunkt i dine kvalifikationer. Du får gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv. Derudover vil du blive tilbudt eventuel relevant efteruddannelse og certificeringer.

Vores forventninger til dig

Du har en relevant it-teknisk baggrund, f.eks. er du uddannet ingeniør, elektroniktekniker, datatekniker, datamatiker eller opnået viden på anden relevant vis. Du har dokumenteret erhvervserfaring fra et lignende job, hvor du har arbejdet med it-projektledelse eller f.eks. infrastrukturkoordinering.

Du er desuden videbegærlig, og det falder dig naturligt at dele din viden med andre. Du har gode kommunikative egenskaber, både i skriftlig og tale, og kan kommunikere med driftsteknikere, leverandører, system- og projektledere, samt faglige personer fra organisationen på alle niveauer. Du forstår desuden hvad det vil sige at arbejde i en it-driftsorganisation, og evner at tilpasse dig bundne processer.

Du kan arbejde selvstændigt såvel som i teams og hjælper gerne dine kolleger. Du er initiativrig og formår at håndtere mange aktiviteter uden at miste humør og overblik. Du sætter en ære i levere produkter i rette tid og af høj kvalitet, og forstår at dette sker gennem et solidt samarbejde med andre.

Vi forventer du har:

 • erfaring med en eller flere projektdiscipliner- og metoder
 • en god forståelse for it-infrastruktur i almindelighed
 • kan sikre fremdrift og er løsningsorienteret 
 • kan strukturere, dokumentere og selvstændigt planlægge dit arbejde 
 • har politisk tæft og god forståelse for arbejdsgange i en politisk styret organisation

Derudover har du:

 • forståelse for vigtigheden i at dokumentere de løsninger, du arbejder med
 • en proaktiv tilgang til opgaver
 • en struktureret og løsningsorienteret tilgang til opgaver

Yderligere information

Du ansættes i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern enten efter OAO-S Fællesoverenskomsten og HK-overenskomsten eller mellem Skatteministeriet og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, som matcher dine kvalifikationer.

På flere af koncernens it-systemer er der et højt krav om tilgængelighed. Det kan betyde, at du vil skulle indgå i en vagtordning. Endvidere vil afvikling af servicevinduer på nogle systemer skulle foregå uden for normal arbejdstid.

Det er en forudsætning for stillingen, at du kan opnå sikkerhedsgodkendelsen ”HEMMELIGT”, og at du kan opretholde godkendelsen under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her

Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte it-driftschef Kenneth Rasmussen på telefonnummer 22 18 23 18 eller på e-mail kr@uim.dk

Søg stillingen

Klik på knappen i højre side og upload din ansøgning, eksamensbevis mv. senest 22. marts 2023.  

Vi forventer at holde samtaler i uge 13.   

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, seksualitet, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Lige Adgang.


Gem job

Udlændinge- og Integrationsministeriet
Publiceret: 3. marts 2023

Arbejdssted

Location København