IT-udvikler med bred teknisk profil, stor for­ret­nings­for­stå­el­se og stærke sam­ar­bejd­s­ev­ner


Vil du være med til at drive og udvikle en række tekniske platforme på en national cloud-platform, GovCloud? Med afsæt i CMS- og DMS-systemer som Drupal og CKAN udvikler vi forretningsmæssige muligheder til at styrke datadeling, sprogteknologiske initiativer og fællesoffentlig digital arkitektur i Danmark.

Om stillingen

Kontor for teknologi og data har som mål at styrke sammenhængen i den offentlige sektor ved at forbedre rammerne for datadeling og genbrug samt udnytte de nyeste teknologiske muligheder. Vi har ansvaret for at udvikle, koordinere og gennemføre initiativer om data og ny teknologi i den offentlige sektor, samt sikre sammenhæng med arbejdet omkring den fællesoffentlig digitale arkitektur. For at lykkes med vores mange dagsordner, har vi en række tekniske systemer, som løbende udvikles og tilpasses.

Nogle af de centrale systemer er:

 • Datavejviser.dk – et katalog over tilgængelige data fra den offentlige sektor
 • Arkitektur.digst.dk – en Drupal-baseret guide til fællesoffentlig digital arkitektur
 • Sprogteknologi.dk – et katalog over danske sprogressourcer, bl.a. til AI.

Du vil få en spændende hverdag, der ofte bringer den nyeste teknologi i spil.

Dine opgaver bliver blandt andet:

 • Systemudvikling til kontorets it-projekter
 • CI/CD på statens cloud-platform, GovCloud
 • POCs og afprøvning af nye teknologier
 • Vedligeholdelse og udvikling af kontorets CMS-systemer
 • Sparring og bidrag til analyser inden for IT-arkitekturemner – både i og uden for huset.

For at lykkes i jobbet skal du have lyst til en mangfoldig hverdag med fokus på alt fra programmering og systemopsætning til forretningsdialog og forståelse af tværgående standarder. Du skal derfor være stærk til netværk, dialog og samarbejde, men også til den personlige fordybelse i arbejdet med at finde tekniske løsninger på komplicerede problemer. Gennem dit arbejde bidrager du både til den konkrete løsning, men også til det strategiske overblik og den forståelse af brugernes behov, som gør vores løsninger sammenhængende og lette at anvende.

Om dig

Udover at du har en relevant uddannelse inden for IT og solid faglig ballast som udvikler, leder vi efter dig, som har erfaring med:

 • udvikling og vedligehold af CMS systemer, gerne Drupal
 • webudvikling og med fordel kendskab til HTML/CSS
 • backend-programmering som udvikling af API’er med sprog som PHP og Python
 • versionsstyring (Git + GitHub/GitLab eller tilsvarende)
 • Docker/Kubernetes i forhold til deployment og containerization af software.

Vi arbejder også med databaser (relationelle, NO-SQL, triple-store), API‘er (REST, GraphQL, SPARQL, RDF) og bredt med semantic web. Det vigtigste er ikke, at du kan sætte X i alle forudsætninger, men at du har en systematisk og nysgerrig tilgang til tekniske udfordringer og opgaver, samt en stærk evne til at samarbejde og kommunikere på tværs af faggrænser.

Om os 

Du bliver en del af stærkt socialt og fagligt kontor med ca. 30 kolleger og to chefer. Vi synes, at det er sjovt at gå på arbejde, og glæder os til at arbejde sammen med dig.  

I Digitaliseringsstyrelsen er vi ca. 350 medarbejdere, som hver dag går forrest i arbejdet for et mere digitalt offentligt Danmark med borgere og virksomheders behov i centrum. Vi sætter barren højt og har et klart fokus på din kompetence- og karriereudvikling.

Hos os betyder tilstedeværelse sammen med vores kollegaer meget, og vi mener, at samarbejde og videndeling på tværs af styrelsen er afgørende for et godt arbejdsmiljø. Samtidig vil vi gerne sikre fleksibilitet for vores medarbejdere, og hjemmearbejde kan løbende aftales mellem chef og medarbejder, når det er foreneligt med opgavevaretagelsen.

Ansættelsesvilkår 

Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode.

Ansættelsesområdet er Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet med tilhørende institutioner, pt. Digitaliseringsstyrelsen og Danmarks Statistik.

Yderligere oplysninger 

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Nikolai Bülow Tronche på tlf. 21 75 18 95/mail niktro@digst.dk eller IT-specialist Nicolai Petersen Draslov på tlf. 21 82 96 47/mail niped@digst.dk.

Du er velkommen til at skrive en sms, så skal vi nok ringe dig op.

Ansøgning 

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen ”Ansøg” senest den 26. marts 2023.

Vi forventer at afholde 1. samtaler i uge 13. For de kandidater, der går videre til 2. samtale, vil der være en mindre case.

Vi håber at kunne byde vores nye kollega velkommen den 1. maj 2023 eller hurtigst muligt derefter.

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.


Hverdagen er digital

Vores medarbejdere går hver dag på arbejde for at gøre en forskel for den enkelte dansker. Vi skaber digitale relationer mellem borgere, virksomheder og det offentlige med klare resultater.

Digitalisering er et stærkt og afprøvet redskab, som kræver nytænkning, dialog og mod - samt et stærkt samarbejde mellem staten, kommunerne og regionerne. Digitaliseringsstyrelsen står i spidsen for, at denne store omstilling lykkes.

Gem job