DevOps til Vejrdata


Er du en kvalitetsbevidst it-udvikler? Har du stærke kompetencer inden for udvikling af løsninger til håndtering af data? Brænder du for at arbejde med samfundskritisk it, der sikrer menneskeliv og understøtter den grønne omstilling? Så er du måske vores nye kollega!

Dit nye job

Er i Data enheden, hvor du bliver en del af et team på 16 personer, som har fokus på vores håndtering af vores mange data. Data spænder meget vidt og bliver brugt af DMI’s prognosemodeller, meteorologer, klimatologer, forskere samt eksterne kunder.

Dine opgaver vil blandt andet bestå af:

 • Udvikling af en ny løsning til håndtering af vores stationsdata
 • Drift og udvikling af vores StationsManagementSystem
 • Modernisering og udvikling af løsninger til synkronisering af masterdata
 • Sikre historiske data og at data er konsistente
 • Drift og udvikling af vores ArcGis-løsninger til istjenesten og teknikenheden
 • Koordinering med interne og eksterne kunder
 • Test og dokumentation af løsninger
 • Samarbejde og koordinering med it-arkitekter og datamanagere

Om dig

Du er dygtig og kvalitetsbevidst, og forstår betydningen af, at data er korrekte. Du er kommunikerende og åben omkring dit arbejde og tager ansvar for, at teamet er med i processen. Du er god til at forstå teamets behov og på baggrund af disse, identificere initiativer og arbejdsopgaver. Du tager, ligesom dine kollegaer, ansvar for det samlede produkt og byder ind med din ekspertise og gode energi i det tværfaglige arbejde. Du har en naturlig lyst og nysgerrighed til at holde dig opdateret med de nyeste teknologier og tilegne dig praktisk viden om dem.

Derudover lægger vi vægt på, at du:

 • Har erfaring med udvikling i Python og Java
 • Kan begå dig i Linux-miljøer
 • Har erfaring med test og dokumentation.
 • Har erfaring med SQL- og NoSQL-databaser
 • Har erfaringer med WEB teknologier, herunder HTTP, JSON/XML, og web services

Din afdeling og enhed

Dataenheden består af 16 udviklere, der alle arbejder med data i tæt samarbejde med de andre it-enheder, forskere, meteorologer og klimatologer. I Data ligger ansvaret for indsamling, transformation og distribution af DMI’s observationer og vejrdata fra både Danmark, Grønland og Færøerne. Vi behandler og distribuerer vejrobservationer og deler dem med resten af DMI og en række eksterne interessenter. Vi er en del af afdelingen ”Data og Digitalisering” som har ansvar for alt fra indsamling, transformation og distribution af DMI’s observationer og vejrdata til udvikling og drift af applikationer, services og diverse webportaler.

Vi er præget af masser af gåpåmod og udvikler hele tiden nye løsninger samtidig med, at vi er omgivet af videnskab og forskning. Det er vigtigt, at vores løsninger er robuste og effektive, da de skal virke alle døgnets timer. Og så lægger vi stor vægt på at støtte og hjælpe hinanden, at vi har det sjovt samt at der er plads til at fejle. Vi har en god balance mellem arbejde og fritid med fleksible arbejdstider og mulighed for hjemmearbejde.

Om DMI

DMI er instituttet, der forbinder naturens kræfter med teknologiens styrker. Vi har alt fra de mindste små tekniske finurligheder, til de vildeste it-løsninger, inklusive en supercomputer placeret på Island. Her bliver du konstant udfordret af alt det, som vejret kan rive med sig verden over; fx med klimaforskelle – der forandrer verden fra dag til dag – er det vigtigt, at teknologien følger med.

DMI er en af Danmarks mest spændende og udfordrende it- og infrastrukturarbejdspladser. Vi har langt det meste af vores IT ”in house”. Vi tilbyder en afvekslende og udfordrende hverdag i et uformelt og dynamisk miljø. Vi er en familievenlig arbejdsplads med ca. 80 engagerede it-medarbejdere, som konstant udvikler nye løsninger, driver og vedligeholder ældre IT-systemer samtidig med, at vi er præget af videnskab og forskning. Her er højt til loftet og plads til den enkelte. Vi tilbyder dig muligheden for at være en væsentlig spiller inden for styrkelsen af det teknologiske fundament på DMI.

På https://www.studentum.dk/studieguiden/moed-en-virksomhed/dmi/ kan du møde otte medarbejdere fra DMI, som kan give indblik i, hvordan det er, at arbejde hos os.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst med mulighed for forhandling af tillæg. Stillingerne er fastansættelse på 37 timer pr. arbejdsuge og til besættelse snarest muligt. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner. 

Yderligere oplysninger kan fås hos leder af Data-enheden, Alex Andresen på tlf. 2399 7766 eller mail aan@dmi.dk.

Vi ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund.

Ansøgning

Send din motiverede ansøgning, CV, og evt. andre relevante bilag, så vi har det senest den 10. april 2023. Vi afholder løbende samtaler. Invitation til samtale vil ske via mail.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Ansøg", og følge instruktionerne.

Gem job