It-team­ko­or­di­na­tor søges til Koncern It i Ud­læn­din­ge­sty­rel­sen


Har du lyst til og mod på at arbejde med systemer til at understøtte Udlændinge- og Integrationsministeriets digitaliseringsstrategier? Så er du måske vores nye it-teamkoordinator til en række spændende opgaver inden for support, incident-, change- og problemmanagement, proaktiv driftsovervågning og operationel sikkerhed.

Lidt om alt det vi tilbyder

Udlændinge- og Integrationsministeriet har startet implementeringen af Digitaliseringsstrategi 2024, som rummer en række både store og spændende digitaliseringsopgaver. Generelt er der i forretningen et højt ønske om yderligere og forbedret digital understøttelse.

Til at understøtte dette arbejde søger vi en it-teamkoordinator, der har erfaring med at koordinere it-driftsorienterede opgaver, som f.eks. support og service, driftsovervågning og evt. også operationel sikkerhed i bred forstand, og som trives med at have mange opgaver på samme tid.

Du kommer til at indgå i Koncern It’s Drift- og Supportenhed, der har base i København, hvor du skal varetage den daglige teamkoordinering af række it-driftsopgaver. Du vil være én af i alt to teamkoordinatorer i enheden, hvor den anden koordinator varetager teknisk it-drift og vedligehold. Teamkoordinatorerne vil skulle arbejde tæt sammen, og opgaverne vil til tider være flydende mellem områder. Du refererer til It-driftschefen.

Eksempler på opgaver og områder der delegeres til dig, er f.eks. driftsovervågning, incident-, change-, og problemmanagement, servicelevel management, PKI- og ledelsesrapportering, brugeradministration, support og service og styrkelse af vores operationelle sikkerhed.

Du vil i det daglige skulle samarbejde bredt med mange interessenter, bl.a. eksterne leverandører, Statens It, forvaltningsteams og udviklingsenhed, informationssikkerhedsenhed og ikke mindst dine kollegaer i Drift og Support.

Mere konkret vil dine primære arbejdsopgaver og delegerede ansvarsområder være:

 • planlægning og koordinering af service- og incidentrequests
 • proaktiv driftsovervågning
 • forvaltning af ITSM værktøjer
 • opfølgning på planlagte aktiviteter
 • koordinering af ressourcer og opgaver i samarbejde med enhedens øvrige teamkoordinator
 • udarbejdelse af styringsdokumenter, planer og ledelsesrapportering
 • service level management, KPI, OLA, SLA
 • sikring af, at brugeradministration, change-, incident, - og problem management udmøntes efter gældende processer, principper og retningslinjer
 • varetagelse og vedligeholdelse af operationel sikkerhed, herunder bistå med planlægning og udmøntning af auditkontroller og opfølgning på logmanagement

Lidt om os som arbejdsplads

Koncern It har ansvaret for drift, vedligeholdelse og videreudvikling af den systemportefølje, der anvendes i Udlændinge- og Integrationsministeriet. Vi skal i samarbejde med forretningen sikre, at fagsystemerne udvikles sådan, at myndighedernes krav kan efterleves og implementeres. Koncernen anvender Statens It som driftsleverandør. De har ansvaret for basisinfrastruktur, dvs. levering af netværk, datacenter, servere, standardarbejdspladser osv., mens Koncern It varetager leverandørstyringen af Statens It og andre leverandører.

Du bliver en del af en ambitiøs arbejdsplads, som prioriterer et godt samarbejde og arbejdsglæde i hverdagen. Vi lægger vægt på videndeling og en åben og konstruktiv dialog – meget gerne præget af humor. Du får i Koncern It ca. 100 engagerede kolleger med forskellige erfaringer, uddannelser, perspektiver og opgaver. Kontoret er organiseret i 6 enheder, og i Drift- og Supportenheden er vi 19 medarbejdere.

Vi er placeret centralt i København tæt ved Kgs. Nytorv i nye og rummelige lokaler. Vi tilbyder en stilling på 37 timer ugentligt med en attraktiv fleksibilitets-pakke. Du får gode udviklingsmuligheder og stor fleksibilitet, så du kan balancere faglige ambitioner og privatliv.

Vores forventninger til dig

Du har en relevant baggrund, f.eks. er du uddannet ingeniør, elektroniktekniker, datatekniker, datamatiker eller opnået viden på anden relevant vis. Du har dokumenteret erfaring, hvor du har arbejdet med f.eks. it-driftskoordinering, eller stået i front og har taget ansvar for opgaver, og har sørget for at de kom i mål.

Du er desuden videbegærlig, og det falder dig naturligt at dele din viden med andre. Du har gode kommunikative egenskaber, både i skrift og tale, og kan kommunikere med driftsteknikere, leverandører, system- og projektledere, samt faglige personer fra organisationen på alle niveauer. Du forstår derudover, hvad det vil sige at arbejde i en it-driftsorganisation, og evner at tilpasse dig bundne processer.

Du kan arbejde selvstændigt såvel som i teams og hjælper gerne dine kolleger. Du er initiativrig og formår at håndtere mange aktiviteter uden at miste humør og overblik. Du sætter en ære i at levere produkter i rette tid og af høj kvalitet, og forstår at dette sker gennem et solidt samarbejde med andre.

Vi forventer du:

 • har en god forståelse for it-infrastruktur i almindelighed
 • har grundlæggende kendskab til it-miljøer, særligt funderet i Windows, men også gerne Linux
 • kan sikre fremdrift og er løsningsorienteret 
 • kan strukturere, dokumentere og planlægge dit arbejde
 • har en motiverende tilgang til opgaver og er servicemindet
 • har politisk tæft og god forståelse for arbejdsgange i en politisk styret organisation
 • har interesse i at lære nye områder at kende, og kan sætte dig ind i nye teknologier

Derudover har du:

 • forståelse for vigtigheden i at dokumentere de løsninger, du arbejder med
 • en udpræget proaktiv tilgang til opgaver
 • en struktureret og løsningsorienteret tilgang til opgaver
 • er fleksibel og klar på nye opgaver, også de der opstår pludseligt

Yderligere information

Du ansættes i Udlændinge- og Integrationsministeriets koncern enten efter OAO-S-Fællesoverenskomsten og relevant organisation eller overenskomsten for akademikere i staten og relevant organisation. Der er mulighed for at forhandle tillæg, der matcher dine kvalifikationer.

På flere af koncernens it-systemer er der et højt krav om tilgængelighed. Det kan betyde, at du vil skulle indgå i en vagtordning. Endvidere vil afvikling af servicevinduer på nogle systemer skulle foregå uden for normal arbejdstid.

Du skal opnå sikkerhedsgodkendelse til ”HEMMELIGT” for at arbejde i denne stilling, og opretholde denne under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her

Koncern It er beliggende i det centrale København - et stenkast fra metro og Kongens Have. Organisatorisk er vi en del af Udlændingestyrelsen, som har sit hoveddomicil i Næstved.

Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte it-driftschef Kenneth Rasmussen på telefonnummer 22 18 23 18 eller på e-mail kr@uim.dk

Søg stillingen  

Klik på knappen i højre side og upload din ansøgning, eksamensbevis mv. senest 10. april 2023.  

Vi forventer at holde samtaler i uge 15.   

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Lige Adgang.


Udlændinge- og Integrationsministeriet har overordnet to politikområder: Hvem må indrejse og opholde sig i landet – og hvordan sikrer vi, at udlændinge bidrager til og tager del i samfundet?

Ministeriet har ca. 1925 medarbejdere fordelt på departementet, Styrelsen for International Rekruttering og Integration, Udlændingestyrelsen og Hjemrejsestyrelsen - herunder Nationalt ID-center, Udlændingenævnets sekretariat og Flygtningenævnets sekretariat.


Gem job