Kan du fa­ci­li­te­re den agile proces i et ud­vik­lings­team?


Bliv scrum master ved en af Danmarks bedste it-arbejdspladser

Vi søger scrum mastere i både Aarhus og København, som vil være med til at fremme digitaliseringen i uddannelsessystemet. Falder rollen som den inspirerende facilitator dig naturligt, og har du et godt kendskab til den agile metode, så er det dig, vi søger.

Vores it-løsninger anvendes dagligt af et meget stort antal børn, unge og voksne og har stor betydning i hverdagen på de danske uddannelsesinstitutioner. Vi søger lige nu scrum mastere, som vil være med til at udvikle og modernisere vores it-løsninger. Du kan være med til styrke styrelsen som agil organisation. Hvis du har kompetencerne kan det på sigt også være som agil coach for andre af vores ca. 33 agile teams i styrelsen.

I Aarhus vil du komme til at arbejde med det nye Optagelse.dk til ungdomsuddannelserne, som årligt anvendes af mere end 100.000 ansøgere, når de skal søge ind på en ungdomsuddannelse.

I København vil du skulle arbejde med moderniseringen af tilskudssystemerne, som står for beregning og udbetaling af tilskud på ca. 45 mia. kr. årligt til de selvejende institutioner på Børne- og Undervisningsministeriets område.

Som scrum master er du med til at præge retningen for vores it-løsninger, og du spiller en vigtig rolle i at facilitere fremdrift for dit team. Du vil arbejde i spændingsfeltet mellem it-udvikling og forretningsbehov, hvor du kommer til at bruge og udvikle dine kompetencer på mange forskellig måder.

Din hverdag i STIL

Du trives i rollen som den proaktive og dén, der afsøger muligheder og løsninger for dit team. Du skal være bevidst om, at professionel inddragelse af interessenter, fra styregruppe til slutbrugere, påvirker såvel rammerne for udførelse som slutresultatet.

Du bliver en del af et dedikeret agilt team, hvor holdånd og faglig sparring er en vigtig del af hverdagen. Dine ca. 7 teamkolleger har forskellige faglige baggrunde og varetager roller som product owner, forretningsanalytiker, udvikler og tester.

Som scrum master vil dit fokus være:

 • Facilitere den agile proces, herunder ansvaret for de daglige standup møder, sprint-planlægning, sprint reviews og retrospectives
 • Sikre fokus på at teamet skaber størst mulig værdi, og at forhindringer bliver ryddet af vejen
 • Koordinering med de andre scrum masters for at sikre synkronisering, effektivitet og kvalitet
 • Skabe transparens, understøtte et godt samarbejde i teamet og sikre onboarding af nye teamkollegaer
 • Coache teamet i selvorganisering og tværfaglighed samt sparre med product owner og organisationen i øvrigt
 • Sikre overblik over teamets ressourcesituation/kapacitet
 • Hjælpe teamet med at udvikle sig på daglig basis med henblik på at optimere værdiskabelse (fx understøtte videndeling)
 • Have god forståelse for teamets leveranceområde, herunder forretningsbehovet, processer og it-produkter

Herudover vil du, sammen med teamet, løse andre opgaver som for eksempel fejlsøgning, test og forretningsanalyser.

Læs mere om de agile arbejdsmetoder og rollen som scrum master her.

Om dig

Det vigtigste er, at du umiddelbart kan indgå i et agilt team og påtage dig rollen som scrum master med respekt for dine kollegers faglighed og arbejdsglæde. Uanset om du har kort eller lang erfaring som scrum master, og evt. som agil coach, så hører vi gerne fra dig.

Det er en fordel, hvis du har en relevant it-uddannelse, hvor du har fået indsigt i alle faserne i en it-udviklingsproces fra behovsopgørelse over test til ibrugtagning.

Vi ser gerne, at du:

 • Har et godt kendskab til de agile metoder og til rollen som scrum master
 • Er nysgerrig, lyttende og tillidsskabende, så du kan skabe transparens og arbejdsglæde i teamet
 • Har gode relationelle kompetencer og er kvalitetsbevidst
 • Er god til at formidle (skriftligt og mundligt), koordinere og samarbejde – også med andre fagligheder end din egen
 • Kan bevare overblikket og stå venligt fast, når det er nødvendigt – også når deadline nærmer sig

Ambitiøs styrelse med fleksibilitet for dig

Du bliver en del af Styrelsen for It og Læring (STIL), hvor vi har ambitioner om at være de bedste til it-udvikling i staten. Vi arbejder konsekvent med at forbedre os og det agile set-up. Vi vil også gerne have dine input. Vi tror på, at bevidst, kontinuerlig udvikling og selvevaluering understøtter os i at nå vores ambition. Samtidig er vi en styrelse, hvor kulturen er åben og tonen god. Hos os arbejder de fleste hjemme et par dage om ugen og med generel fleksibilitet under hensyn til opgaverne og samarbejdet med kolleger i dit team.

Vi tilbyder et alsidigt, selvstændigt og udfordrende job med gode muligheder for faglig og personlig udvikling, og vi understøtter opkvalificering og oplæring i de vigtigste værktøjer, som anvendes hos os. 

Kontorchef Anne-Marie Pedersen siger: ”STIL er et sted, hvor dine opgaver og dit ansvarsområde udvikler sig over tid. Hvis du er engageret og dygtig, er der gode muligheder for løbende at få et stadig større ansvar. Som scrum master kan du for eksempel være med til at udvikle de agile arbejdsformer i STIL. Måske du har lyst til at blive agil coach en dag? ”

Kontorchef Sanne Maaløe-Andersen siger: Vi vil sørge for, at du får en grundig indkøring i de opgaver, du skal lave, og teamsamarbejdet og samarbejdet med andre scrum mastere gør, at du altid vil have nogen at sparre med. Samtidigt får du stor indflydelse på dit arbejde og vores løsninger, hvor du hele tiden udvikler dig og har en god work-life-balance”

Mød nogle af styrelsens medarbejdere her.

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i forhold til gældende overenskomst for staten med mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg. Med de rette kvalifikationer og erfaring kan ansættelsen evt. ske på specialkonsulentniveau.

Stillingen ønskes besat senest pr. 1. juni 2023.

Ansættelsessted: Lyseng Alle 1, 8270 Højbjerg eller Teglholmsgade 1, 2450 København SV

Lyder det som noget for dig?

Hvis du synes det lyder interessant, så send din ansøgning, cv og eksamensbevis elektronisk senest den 10. april 2023 i vores rekrutteringssystem via linket. Vi forventer at holde samtaler i uge 15-16.

Vi ønsker en sammensætning af medarbejdere, der afspejler det omgivende samfund, og vi vurderer udelukkende ansøgere på baggrund af kvalifikationer og kompetencer.

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Anne-Marie Pedersen på 8937 6675 (Aarhus) eller Sanne Maaløe-Andersen på 2132 1853 (København).

Ansøgningsfrist: 10-04-2023.

Om os

STIL er en styrelse i Børne- og Undervisningsministeriet, der gennem it, digitalisering og data arbejder for at sikre fagligt stærke uddannelser og dagtilbud til alle. Vores vision er at være de bedste i staten til at skabe værdi gennem it, digitalisering og data – og derved forbedre børn, unge og voksnes læring.

Vi beskæftiger ca. 370 medarbejdere i København og Aarhus.

Du kan læse mere om os på vores hjemmeside stil.dk og om ministeriet på uvm.dk.

Gem job