Ansvars­be­vid­ste net­værksad­mi­ni­stra­to­rer til DMI


Brænder du for netværk og informationssikkerhed, og vil du gerne arbejde i en IT-afdeling som udvikler samfundskritisk IT-infrastruktur, der understøtter Danmarks grønne omstilling, så er du måske vores nye Netværksspecialist.

Danmarks Meteorologiske Institut søger to netværksadministratorer til et godt, velfungerende team. Teamet arbejder blandt andet med at skulle flytte DMI’s samfundskritiske IT-systemer til en lokation med nyt netværkssetup. Derudover spiller teamet en vigtig rolle i arbejdet med DMI’s nyindkøbte Supercomputer på Island, som er en del af vigtigt internationalt samarbejde.

DMI er en af Danmarks mest spændende og udfordrende IT- og infrastrukturarbejdspladser. Vi tilbyder en afvekslende og udfordrende hverdag i et uformelt og dynamisk miljø med højt til loftet. Hos DMI vil du indgå i samarbejder med mange forskellige IT-fagligheder, herunder bl.a. udviklere, IT-arkitekter og medarbejdere med ekspertise inden for databasedesign og -udvikling.

Du vil blive en del af DMI’s IT og Observationsafdeling, som både arbejder med support af medarbejdere, observationsinfrastruktur, IT-platforme og supercomputere. I dagligdagen vil du indgå i et tæt samarbejde med kollegaer fra netværksteamet samt vores serverteam og resten af DMI.

I stillingen som netværksadministrator vil du få rig mulighed for at udvikle dig fagligt. Blandt andet gennem træning i Cisco setup samt sidemandsoplæring. Du vil både få sparring og indflydelse på det arbejde, som du og resten af teamet udfører.

Om jobbet

Som netværksadministrator kommer du til at arbejde med et topmoderne Cisco ACI samt WIFI setup og generelt netværk. DMI er i gang med at flytte til nye lokaler i København, og du vil i den forbindelse få rig mulighed for at medvirke til opbygningen af et helt nyt netværks- og sikkerhedssetup og samtidig være med til at transformere eksisterende produkter over på nye platforme. Teamet er desuden ansvarlig for driften af DMI’s systemer på forskellige DMI-lokationer i Danmark og på Grønland.

Du kommer til at arbejde med:

 • Fysisk og logisk netværksarkitektur
 • Netværkssikkerhed
 • Netværksovervågning
 • Rettigheds- og konfigurationsstyring
 • Dokumentation

Du skal desuden være med til at:

 • sikre robuste driftsplatforme, der kører 24/7
 • implementere politikker og procedurer på det kommende netværk
 • videreudvikle virtuel infrastruktur
 • følge den teknologiske udvikling inden for infrastruktur og netværkssikkerhed, så vi kan binde data og beregning smart og sikkert sammen.

Om dig

Du er kreativ, kvalitetsbevidst, nysgerrig og har mod på at lære. Du motiveres af at have overblik, arbejde struktureret og tage ansvar for dit fagområde. Du har fokus på fremdrift og kvalitet i leverancer – også gennem lange projekter. 

Vi forventer at du har:

 • Cisco CCNA certificering eller lignende kompetencer gennem erfaring med netværksdrift
 • min. 3 års praktisk erfaring med netværksinfrastruktur og -sikkerhed
 • erfaring med teknisk sikkerhedsdesign
 • erfaring med sikkerhedsprodukter på et Cisco netværk
 • erfaring med firewalls og routere

Du skal både kunne arbejde selvstændigt og som en holdspiller, og du skal kunne begå dig på dansk og engelsk.

Det er en fordel, hvis du har:

 • erfaring med opbygning og drift af 24/7-miljøer
 • erfaring med etablering af nye netværk
 • Kendskab til Cisco ACI
 • Kendskab til Check Point Firewall

DMI som IT-arbejdsplads

DMI har alt fra de mindste små tekniske finurligheder, til store komplekse IT-løsninger, herunder en supercomputer placeret på Island. Vi både udvikler nye løsninger samt driver og vedligeholder ældre IT-systemer. I hverdagen på DMI vil du konstant blive udfordret af alt det, som vejret kan rive med sig verden over, hvor det kræves at teknologien kan følge med.

DMI ligger bogstavelig talt et vindstød fra Ryparken station og er desuden nemt at komme til på cykel eller bil. I november 2023 flyttes DMI 400 meter over til nye lokaler i Sankt Kjelds Gård på Østerbro, hvor indretningen giver anledning til en aktivitetsbaseret arbejdsform.

Løn- og ansættelsesforhold

Der er tale om en fuldtidsstilling med mulighed for hybridarbejde. Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst i staten. Der kan forhandles individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Ansættelsen er betinget af, at du kan sikkerhedsgodkendes og kan opretholde godkendelsen under hele ansættelsen. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til enhedsleder Jesper Bending (jebe@dmi.dk). 

Vi ønsker at fremme ligestilling og opfordrer derfor alle kvalificerede til at søge uanset køn, alder og etnisk baggrund.

Ansøgning

Send din motiverede ansøgning, CV og eksamensbeviser, så vi har det senest mandag den 17. april 2023. Vi forventer at holde første samtaler i uge 16. En evt. anden samtale kan tage udgangspunkt i en konkret opgave. Invitation til samtale vil ske via mail.

For at søge stillingen skal du klikke på linket "Ansøg", og følge instruktionerne. Stillingen er til besættelse snarest muligt.

Gem job

Danmarks Meteorologiske Institut
Publiceret: 31. marts 2023

Arbejdssted

Location København