Nysgerrig og skarp Cy­ber­sik­ker­heds­spe­ci­a­list


Har du interesse for cybersikkerhed, og brænder du for at holde en del af Danmarks samfundskritiske infrastruktur sikker? Så er det dig, vi søger som Cybersikkerhedsspecialist. 

Vi søger en Cybersikkerhedsspecialist, som skal være med til at sikre den daglige drift og fortsatte udvikling af Banedanmarks forsvar mod cyberangreb. Vi arbejder målrettet med cyber- og informationssikkerhed og du skal, sammen med dine kommende kollegaer i sektionen, være operationel og sikre den daglige IT-sikkerhed. Herudover kommer du til at vejlede om cybersikkerhed i det digitale Banedanmark.

Cybersikkerhed på dagsorden 

I stillingen vil du være med til at sætte dit præg på, hvordan vi arbejder med cybersikkerhed i Banedanmark.

Du vil have en bred berøringsflade i en række spændende projekter, som har betydning for organisationens teknologiportefølje. I samarbejde med dine kollegaer, hjælper du med at sikre, at IT-sikkerhed indtænkes fra idé til implementering og efterfølgende i drift og vedligehold.   

Du kan bl.a. forvente at skulle bidrage med:  

  • at automatisere håndtering af hændelser gennem eksisterende og nye værktøjer
  • at analysere, håndtere og træffe beslutninger om sikkerhedshændelser 
  • at finde tekniske løsninger på sikkerhedsudfordringer  
  • teknisk sparring og afklaring ved gennemførelse af IT-risikovurderinger  
  • sikkerhedskrav til udbud og ved indkøb af ny teknologi  
  • teknisk sparring ved implementering af ISO27001 kontrolmål og NIS 2 krav.

Du får et job i et spændende, udfordrende og uformelt miljø, der giver gode muligheder for både personlig og faglig udvikling. Herudover bliver du en del af en organisation med en professionel tilgang til udvikling og drift. Der er gode muligheder for kompetenceudvikling og løbende uddannelse efter ønske og behov, og en ledelse, der løbende giver feedback og sparring. Vi tilbyder en dynamisk arbejdsplads på vores hovedkontor centralt i København tæt på Fisketorvet og Dybbølsbro station. 

Stærk formidler med fokus på samarbejde, struktur og resultater 

Du kommer til at have en bred berøringsflade i hele organisationen, hvorfor det er væsentligt, at du er stærk til at formidle dine budskaber mundtligt såvel som skriftligt. Derudover formår du at samarbejde og skabe netværk på tværs af en organisation med mange fagligheder.  

Som person er du struktureret, pragmatisk og resultatorienteret. Du trives med opgaver, som kræver vedholdenhed og diplomati. Du besidder en høj grad af integritet, og du tager ansvar for egne opgaver og beslutninger. Du har en generel positiv indstilling til livet, din arbejdsplads og dine kollegaer. 

Som Cybersikkerhedsspecialist er det en fordel, hvis du har:  

  • færdiggjort uddannelse eller nogle års erfaring fra en tilsvarende stilling eller som sikkerhedskonsulent, systemadministrator eller lignende
  • forståelse for styring af IT-sikkerhed på tværs af forretning og IT
  • erfaring med operationel IT-sikkerhed, kombineret med en teknisk forståelse for, hvordan infrastrukturkomponenter skal hærdes og beskyttes  
  • kendskab til eller erfaring med anerkendte sikkerhedsstandarder, såsom ISO 27000-standarderne og NIS 2 direktivet.

Løn

Som akademiker ansættes du efter gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og AC.  

For HK er ansættelsen omfattet af Fællesoverenskomsten mellem Skatteministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område og Organisationsaftalen mellem Skatteministeriet og HK/STAT, Danmark samt protokollat for kontorfunktionærer ansat ved Banedanmark.  

Som udgangspunkt er stillingen placeret i løngruppe 4. Den endelige lønindplacering beror på en vurdering af de individuelle kompetencer og kvalifikationer. Udover basislønnen kommer pension og eventuelle tillæg.

Ansøgning og kontakt

Vil du vide mere, så kontakt Sektionschef Thomas Winkelmann på e-mail thwi@bane.dk eller tlf. 4074 8147. Send os CV og ansøgning hurtigst muligt.

For at søge stillingen klikker du på linket ”Ansøg” og følger instruktionerne.

Ansøgningsfrist: 20-04-2023


Vær med til noget stort i Banedanmark

I Banedanmark skaber vi forudsætningen for, at hundredtusindvis af danskere hver dag kan tage toget, og transport af mange tusind tons gods.

Lige nu bygger vi en helt ny attraktiv, grøn jernbane, mens vi holder den gamle kørende. Vi sætter strøm til banen, så der kan køre klimavenlige tog. Vi indsætter nye, digitale signalsystemer og bygger en højhastighedsbane til Europa. Og vi styrer togtrafikken og informerer om den på stationernes skærme og højtalere på fjernbanen.

Banedanmark er en styrelse under Transportministeriet med mere end 2.500 medarbejdere. Hovedkontoret ligger på Carsten Niebuhrs Gade 43 i København, men vi har dygtige og dedikerede medarbejdere i hele landet.

Vil du også være med til noget stort?

Gem job