Er­hvervs­sty­rel­sen søger en løs­nings­ar­ki­tekt og en for­ret­nings­ar­ki­tekt


Vil du være med til at skabe nye, innovative it-løsninger og videreudvikle det eksisterende systemlandskab i Erhvervsstyrelsen? Så er du måske én af vores to nye kollegaer i arkitektur og innovation. 

Det kan vi tilbyde

Du vil blive ansat i Team it-arkitektur, der har ansvaret for styrelsens it-arkitektur, og hvor systemintegrationer, sikkerhed, systemdesign, datahåndtering, forretningsprocesser, dokumentation og teknologivalg fylder hverdagen. 

Du vil indgå i it-arkitekturteamet, som i dag består af 9 arkitekter, der til sammen løfter it-arkitekturopgaven i Erhvervsstyrelsen. 

Arkitektteamet arbejder tæt sammen med mange af de andre teams i Erhvervsstyrelsen, herunder særligt de forskellige forretningsenheder, application management og den interne driftsorganisation. Der er desuden et tæt samarbejde med styrelsens it-leverandører, hvor vi i fællesskab skaber gode løsninger. 

Vi er ambitiøse og lægger vægt på, at det skal være interessant, sjovt og udviklende at gå på arbejde. Derudover er der højt til loftet og god mulighed for indflydelse.

Om stillingerne

Vi søger to kandidater: 

 • En forretningsarkitekt, som sætter en ære i at dokumentere blandt andet forretningsflows og forretningsbehov efter gældende modelleringsstandarder
 • En løsningsarkitekt, som formår at udarbejde holdbare løsningskoncepter og som kan være med til at sikre høj kvalitet i styrelsens it-løsninger

Vi arbejder som udgangspunkt selvstændigt i teamet, er ofte ”ude i marken”, eksempelvis i projektregi, og sørger løbende for tværgående koordinering. 

Du får stor indflydelse på, hvordan du tilrettelægger de enkelte arbejdsopgaver, og det forventes derfor, at du er meget selvkørende og proaktivt sørger for den nødvendige sparring og dialog for at sikre fremdrift i opgaveløsningen. 

Som en del af Erhvervsstyrelsen it-arkitekturteam vil du blandt andet komme til at arbejde med nedenstående opgaver:

 • Sikre arkitekturen i ét eller flere af styrelsens it-systemer, herunder i forbindelse med vedligehold, videreudvikling og ny-udvikling
 • Være bindeled til forretningen i forbindelse med udvikling af nye it-løsninger og tilpasning til eksisterende løsninger, herunder behovsafklaring 
 • Sparre med kollegaer og leverandører om it-arkitektoniske issues
 • Bidrage til udarbejdelsen af styrelsens ramme- og målarkitektur
 • Udarbejdelse af dokumentation, herunder modellering 

Om dig

Du har en relevant uddannelse, fx cand.scient. i datalogi eller cand.it. Du har meget gerne praktisk erfaring med i bagagen fra tidligere lignende ansættelser. Det er en fordel, hvis du har kendskab til offentlige registre og standarder såsom fællesoffentlig digital arkitektur (FDA). 

Hvis du søger stillingen som løsningsarkitekt er det endvidere et must, at du har en dyb teknisk viden og naturligt vedligeholder denne viden. 

Søger du stillingen som forretningsarkitekt, forventer vi, at du er fortrolig med gængse modelleringsformer såsom BPMN. 

I begge stillinger er det en forudsætning, at du kender til UML og Archimate. 

I forhold til dine personlige kompetencer håber vi, at du:

 • er god til at samarbejde og er en engageret teamplayer
 • har et godt humør og går ansvarsbevidst til opgaveløsningen 
 • er skriftligt velformuleret og kan kommunikere klart
 • kan udarbejde meningsfuld dokumentation, som lever op til gældende standarder
 • kan arbejde selvstændigt og løsningsorienteret med dine opgaver og formår at følge opgaver til dørs
 • kan lide at yde vejledning og at samarbejde på tværs i en større organisation

Om os

Erhvervsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og har omkring 1200 medarbejdere, som arbejder på fem forskellige lokationer i landet. Denne stilling er placeret på Langelinie i København.

Erhvervsstyrelsen er en ambitiøs og moderne myndighed. Vi lægger vægt på at skabe resultater af høj kvalitet, og vi er ikke bange for at gå nye veje for at finde løsninger. Derfor arbejder vi bl.a. med nye teknologier og data til at effektivisere vores drift og skabe værdi for virksomhederne. Vi lærer gerne af andre, og vi arbejder altid i partnerskab med andre myndigheder, organisationer og virksomheder. 

Du kan læse mere om Erhvervsstyrelsen på www.erst.dk

Om ansættelsen

Ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet med mulighed for forhandling af tillæg. Der er tale om to faste fuldtidsstillinger med tiltrædelse hurtigst mulig.  

Yderligere information om stillingen kan fås ved henvendelse til teamleder Marius Hartmann på 35 29 19 46. Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan fås ved henvendelse til HR-rekrutteringspartner Diana O. Jørgensen på 91 33 71 39.

For at søge stillingen klikker du på linket “Ansøg” i annoncen og følg instruktionerne. Din ansøgning, CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest søndag den 16. april. 

Samtaler forventes afholdt i slutningen af april. Der vil blive anvendt test som en del af rekrutteringsprocessen.   

Læs mere om Erhvervsstyrelsen som arbejdsplads samt rekrutteringsprocessen her: https://erhvervsstyrelsen.dk/jobs-i-erhvervsstyrelsen


I Erhvervsministeriet tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold. 

Gem job

Erhvervsstyrelsen
Publiceret: 31. marts 2023

Arbejdssted

Location København