Strategisk IT-business partner - understøt den grønne om­stilling digitalt


Vil du være med til at forme et helt nyt team, der skal sikre, at vi i Energinet tænker det digitale ind i vores strategier fra start?

Så grib chancen for at træde ind i spændingsfeltet mellem vores datterselskaber og Tech og Innovation (IT). Her er du med til at sikre, at vi når vores forretningsmæssige mål gennem optimal udnyttelse af teknologiske muligheder.

Den digitale udvikling er strategisk vigtig og en forudsætning for, at vi kan udvikle og understøtte den grønne omstilling. Og her får du frihed til at løbe med opgaven på et område, der er højt prioriteret,” fortæller afdelingsleder Mette Have Larsen-Ledet.

Klar til at præge et helt nyt team?

Tech og Innovation består af 322 kolleger, og du bliver en del af Innovation og Business Development, der består af 5 erfarne forretningsudviklere, der hver dag samarbejder om at binde innovation og forretningsbehov sammen.

For at styrke det digitale fundament på tværs af vores selskaber, har vi etableret et helt nyt team – Strategisk IT-business partner. Teamet kommer til at bestå af dig og minimum 3 andre business partners, alle med særligt fokus på IT-aspektet af forretningsudviklingen.

Du får rig mulighed for at være med til at forme det nye team og sætte agendaen for, hvordan vi arbejder med digitalisering og de langsigtede perspektiver,” fortæller Mette.

Tænk digitalt fra start

Som strategisk IT-business partner er det din primære opgave at tænke digitalisering, data og IT-sikkerhed ind fra starten, når du omsætter forretningsbehov til strategier, roadmaps og investeringsforecasts, der skubber et tværgående behov for innovation og udvikling.

Det betyder, at du samarbejder bredt med både vores datterselskaber og kolleger i Tech og Innovation. Du kan derfor se frem til en spændende hverdag, hvor du belyser, om vores nuværende IT-landskab understøtter det, forretningen har brug for i morgen.

Helt konkret betyder det, at du skal bygge bro mellem selskaber og Tech og Innovation ved at:

  • opbygge relationer til selskaberne og løbende afdække deres forretningsbehov
  • holde fingeren på pulsen og kigge fremad, for at forudse behov
  • formidle nye perspektiver og mulige løsninger
  • samarbejde med kolleger fra Tech og Innovation omkring løsninger og tekniske opgaver
  • håndtere forskellige administrative opgaver, fx opfølgning på budgetter.

Du forstår teknologi og skaber fremdrift

Nøglen til din succes er din evne til at skabe buy-in omkring nye tiltag – du er derfor diplomatisk af natur, men samtidig ved du også, hvornår du skal stå fast og give modspil. Ligesom du har bevist, at du kan tænke løsninger på tværs af værdikæder.

Derudover forestiller vi os, at du:

  • har en relevant uddannelsesmæssig baggrund og en solid forståelse for IT og teknologi
  • kan dokumentere erfaring, hvor du fx har drevet transformation- og/eller IT-projekter, eks. Som IT-business partner, forretningsudvikler, projektleder, product owner eller tilsvarende  
  • har arbejdet i en større organisation, hvor du har fungeret på programniveau eller lign.
  • er en stærk kommunikator, både i tale og på skrift.

Ansøgning og kontakt

Send din ansøgning med cv og andre relevante bilag via linket ”Ansøg”, så vi har den senest onsdag den 31. maj 2023.

Vi holder samtaler løbende og tillader os at lukke rekrutteringen før ansøgningsfristen, hvis vi finder de rette kandidater inden da.

Har du spørgsmål til jobbet, er du meget velkommen til at kontakte senior manager Mette Have Larsen-Ledet på telefon 29 22 87 12.

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle kvalificerede, uanset baggrund, til at søge jobbet. Vi arbejder aktivt og målrettet med mangfoldighed i Energinet og opfordrer dig derfor til at udelade billede, oplysninger om alder, civilstand og lignende, for at minimere ubevidste biases i processen. Du kan læse mere om vores mangfoldighedspolitik her.

Særlige forhold

Jobbet kræver, at du kan opnå og opretholde sikkerhedsgodkendelse. På PET's hjemmeside kan du læse mere om sikkerhedsgodkendelse.


Energinet Tech og Innovation er en ny enhed i Energinet der understøtter den samlede koncern med Innovation, Digitalisering, IT-udvikling og -drift. Enheden er en strategisk partner, der understøtter den tværgående udvikling i alle Energinets datterselskaber ved at tilvejebringe de teknologiske løsninger der understøtter Energinets kerneopgave om levering af el og gas til samfundet. Løsninger indenfor Tech og Innovation er blevet en grundlæggende forudsætning for at løse fremtidens opgaver i forbindelse med den grønne omstilling. Derfor arbejder Tech og Innovation ud fra tre grundlæggende forudsætninger; Styr på kerneopgaven, klar til grøn omstilling og strategisk samarbejdspartner. Tech og Innovation er organiseret efter agile principper – vi arbejder i mindre teams og samarbejder på tværs om at skabe de bedste løsninger for vores organisation. Med afsæt i værdierne mod og tillid lægger vi vægt på hele tiden at udvikle os som organisation og som mennesker.

Se film om Energinet.

Gem job

Energinet
Publiceret: 3 May 2023

Arbejdssted

Location Fredericia