Power BI–udvikler til de nye signaler


Bliv en del af en spændende og central driftsafdeling, der har ansvaret for at skabe overblik og forståelse for de nye Signalsystemer i Banedanmark.

Vi søger en forretningsorienteret Power BI-udvikler til sektionen Signalsystemer Drift, der står med driftsansvar i tæt samarbejde med eksterne leverandører på S-banen og Fjernbanen. Du vil blive afgørende for udviklingen af den indsigt og det overblik, der kommer til at drive performance af de nye signalsystemer.

Du vil blive en del af en tværfaglig sektion under udvikling, der består af 27 kollegaer. Vi samarbejder med eksterne leverandører om at levere den bedst mulige togpunktlighed til jernbanevirksomhederne og kunderne. Sektionen består af jernbanespecialister, jurister, analytikere og folk med indgående kendskab til forretningen i Banedanmark. Du kommer ind i et stærkt fagligt, men uformelt arbejdsmiljø med plads til at have det sjovt, en positiv tilgang til arbejdet og stor indflydelse på forretningen.

Understøttelse af forretningen med Business Intelligence og Visualisering

Med udgangspunkt i samarbejdet med signalsystemsleverandørerne vil din fornemste opgave blive at udvikle Power BI Dashboards og rapporter, der skaber det nødvendige overblik for styring og forbedring af systemerne. Det er derfor vigtigt at du er skarp på datamodellering med forskellige datakilder og kan samarbejde om at definere dataudtræk behov fra andresystemer.

Vores sektion lægger vægt på driftsstabilitet og -forbedringer, nytænkning, ITIL og tværfagligt samarbejde. Vi er en del af Signalprogrammet, det største af sin slags i Europa, som er i fuld gang med at erstatte det gamle signalanlæg på den danske jernbane med det europæiske jernbanetrafikstyringssystem ERTMS – en ny IT-baseret signalteknologi. Der er tale om en totaludskiftning på hele jernbanen, hvilket gør Danmark til det første land, der implementerer ERTMS på nationalt plan.

Du vil komme til at indgå i opgaver og projekter på tværs af områdets øvrige sektioner. Dit arbejdssted vil være Trafiktårn Øst på Carsten Niebuhrs Gade i København.

Gå-på-mod og nysgerrig på samarbejdet

Vi forestiller os, at du er ingeniør, økonom eller har en lignende IT -teknisk uddannelse - det vigtige er at du har erfaring med Power BI. Hos os vil data komme fra eget-udviklede systemer, ServiceNow, Excel og SAP-rapporter.

Som spidskompetencen i sektionen er det dig der går forrest inden for datavisualisering, hvor du indgår i tæt sparring med dine kollegaer for at finde løsninger. Du er visuel i din tilgang til data og formår at designe dine rapporter eller brugergrænseflader, så budskabet står klart og slutbrugeren får det optimale udbytte. Vi forestiller os desuden, at du har erfaring med:

  • Datamodellering / -visualisering
  • Videreudvikling af datagrundlag
  • At skabe indsigt i understøttende dataindsamlingsprocesser

Som kollega er du god til at opbygge og styrke relationer både internt og eksternt, og du har en proaktiv holdning og lyst til at arbejde tværfagligt. Du tager ansvar for din egen såvel som sektionens fremdrift, og er drevet af at videreudvikle og skabe forbedringer.

Du begår dig nemt og forståeligt på engelsk – mundtligt såvel som skriftligt.

Løn

Som akademiker ansættes du efter gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og AC. 

For HK er ansættelsen omfattet af Fællesoverenskomsten mellem Skatteministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område og Organisationsaftalen mellem Skatteministeriet og HK/SAMDATA, Danmark samt protokollat for kontorfunktionærer ansat ved Banedanmark.  

Som udgangspunkt er stillingen placeret i løngruppe 5. Den endelige lønindplacering beror på en vurdering af de individuelle kompetencer og kvalifikationer. Udover basislønnen kommer pension og eventuelle lokale tillæg. 

Ansøgning og kontakt

Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte teamleder Christian Walsted Sweeney på telefon 5179 1109.

For at søge stillingen klikker du på linket ”Ansøg” og følger instruktionerne.

Vi vurderer ansøgningerne og indkalder til samtaler løbende.

Ansøgningsfrist: 27-06-2023


Vær med til noget stort i Banedanmark

I Banedanmark skaber vi forudsætningen for, at hundredtusindvis af danskere hver dag kan tage toget, og transport af mange tusind tons gods.

Lige nu bygger vi en helt ny attraktiv, grøn jernbane, mens vi holder den gamle kørende. Vi sætter strøm til banen, så der kan køre klimavenlige tog. Vi indsætter nye, digitale signalsystemer og bygger en højhastighedsbane til Europa. Og vi styrer togtrafikken og informerer om den på stationernes skærme og højtalere på fjernbanen.

Banedanmark er en styrelse under Transportministeriet med mere end 2.700 medarbejdere. Hovedkontoret ligger på Carsten Niebuhrs Gade 43 i København, men vi har dygtige og dedikerede medarbejdere i hele landet.

Vil du også være med til noget stort?

Gem job