For­ret­nings­o­ri­en­te­ret IT-ge­ne­ra­list til opgaver inden for løs­nings­ar­ki­tek­tur


Drømmer du om at arbejde med samfundskritiske IT-løsninger, der skal forestå dataudveksling med det omgivende samfund og internt i Skatteforvaltningen? Vil du være med til at designe, udvikle og implementere fremtidens løsninger baseret på den nyeste teknologi? Og har du lyst til at være en del af et dynamisk setup, hvor vi tror på selvstyrende teams og udstrakt handlefrihed? Så kan det være dig, vi står og mangler.

Fremtiden er digital

I Udviklings- og Forenklingsstyrelsen under Skatteministeriet arbejder vi for at etablere fremtidens digitale Skatteforvaltning. I tæt samarbejde med de øvrige styrelser udvikler og forenkler vi de IT-løsninger og forretningsprocesser, der understøtter Skatteforvaltningen og skaber fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor – til gavn for hele samfundet. Kontoret Selskabssystemer, hvor vi nu vil byde en ny kollega velkommen, arbejder særligt med drift, vedligehold og videreudvikling af IT-systemer til behandling af selskabs- og udbytteskat.

Forretningsorienteret IT-generalist til selskabsskatteområdet

Vi søger en dygtig IT-generalist med interesse for at udnytte data på nye måder, som har lyst til at deltage i arbejdet med at vedligeholde, forny og videreudvikle vores systemportefølje. Din hovedopgave vil blive at deltage i designet af løsningsarkitektur for små og store systemer. Du har derfor mod på at integrere gammelt med nyt i et robust, sikkerhedsmæssigt forsvarligt design, som passer ind i Skatteforvaltningens generelle kode- og arkitekturstandarder.

En af dine første større opgaver vil blive flytningen af et ældre mainframesystem over på en midrangeplatform. Dine opgaver her vil være at reviewe leverandørens løsningsforslag og være med til at sikre, at arkitekturen i det nye system overholder UFST’s arkitektur- og sikkerhedsmæssige standarder. Herudover vil du, sammen med dine kolleger, bl.a. komme til at arbejde med:

 • Design, dokumentation og videreudvikling af vores systemarkitektur inden for selskabsskattedomænet
 • Rådgivning på tværs af domænets IT-systemer
 • Vedligehold og dokumentation af fysisk og logisk arkitektur
 • Etablering og vedligehold af reference- og løsningsarkitektur
 • Metodeapparatet for arkitekturområdet
 • Generel støtte til forretnings- og systemejere.

Dine tætteste samarbejdspartnere er fagligt dygtige udviklingsteams og kontorets systemejere. Du vil komme til at arbejde selvstændigt omkring de enkelte løsninger, men du vil også få mulighed for at deltage i vidensdeling med organisationens andre arkitekter gennem communityet ”Center of Practice for Domænearkitekter.”

Teknisk og selvstændig profil med gode samarbejdsevner

Du har en relevant uddannelse inden for IT, fx som datalog, datamatiker eller andet, der har givet dig viden om best practice inden for applikationsarkitektur. Vi forestiller os, at du har erfaring fra lignende roller, f.eks. som IT-generalist eller domænearkitekt. Du er vant til at arbejde dedikeret og selvstændigt på at sikre effektiv udvikling af værdiskabende løsninger, og det vil desuden være en fordel, hvis du har erfaring med nogle af følgende punkter:

 • Integrationsløsninger
 • Cloudbaseret IT-arkitektur eller udvikling
 • Krypteringsalgoritmer, fx TLS 1.2
 • Logmanagement-løsninger
 • Arkitekturdesign og -værktøjer.

Du vil naturligvis få et grundigt introduktions- og oplæringsforløb for at kunne arbejde selvstændigt med opgaverne.

På det personlige plan lægger vi vægt på, at du ser vigtigheden i at samarbejde på tværs i et bredt fagligt miljø og sikre den nødvendige koordinering og videndeling i de teams, du indgår i. Du er en god formidler og har sans for at skabe relationer med udgangspunkt i faglighed og ræsonnement.

Bliv en del af et fagligt stærkt fællesskab

Fagligt vil du komme ind i en organisation, hvor der arbejdes med store og komplekse systemer, som ikke alene skal fungere, men som også skal udvikles, imens de kører. Det kræver en høj grad af faglighed og dedikation. Vi bestræber os til gengæld på at give plads til mennesker, der forstår opgaven, og som vil være med til at tage det næste store skridt i offentlig teknologiudvikling: Her er plads til ambitioner og karriereudvikling.

På trods af mange opgaver og deadlines vægter vi en god og uhøjtidelig atmosfære højt, og vi er glade for både vores indbyrdes holdånd og det brede, stærke samarbejde, vi har med andre kontorer, styrelser og eksterne interessenter

Du får 16 dedikerede kolleger i kontoret, som ud over kontorchefen består af systemejere, projektmedarbejdere, en testmanager, en assistent og en service level manager. Kontorets souschef Johnny Lethto Larsen siger: ”Vi har et åbent og rummeligt arbejdsmiljø og vægter samarbejde højt. Vi har en uformel og humoristisk omgangstone og lykkes med en god balance mellem arbejds- og privatliv”.

Kontakt og ansættelsesvilkår

Send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle udtalelser via linket ”Ansøg” senest 22. november 2023.

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Christina Juhl Nielsen på tlf. 72 37 51 92.

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest, og der kan indgå en logisk analyse og en personanalyse i ansættelsesforløbet.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet. Ansættelsesområdet er Skatteministeriet med tilhørende institutioner.

Ansættelse er pr. 1. februar 2024 eller efter aftale.

Arbejdsstedet er Osvald Helmuths Vej 4, 2000 Frederiksberg, tæt på Flintholm Station.


Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen  

’Vi sikrer velfungerende it-løsninger, så den samlede Skatteforvaltning kan løse sin opgave’

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er en tværfaglig styrelse og har til opgave at udvikle, drifte og vedligeholde nye og eksisterende it-systemer i Skatteforvaltningen, så de er stabile, sikre og omkostningseffektive.

Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

 Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, seksuel orientering, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Gem job

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
Publiceret: 31. oktober 2023

Arbejdssted

Location Frederiksberg

Job hos virksomheden