Kollega til ope­ra­tio­nel Cy­ber­sik­ker­hed og -beredskab


Kunne du tænke dig at arbejde med cybersikkerhed og cyberberedskab i en stor it-organisation? Har du viden om og interesse indenfor cyberberedskabsøvelser og planlægning? Er du operationelt orienteret i din opgaveløsning og serviceminded, grundig og struktureret? Og er du sidst men ikke mindst dygtig til skriftlig formidling – operationelt som politisk? Så er du måske vores nye kollega i kontoret for Fælles Sikkerhed i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen under Skatteministeriet.

Du vil blive ansat i kontoret for Fælles Sikkerhed i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen. Vi er 21 kollegaer fordelt på fire forskellige team. Du vil indgå i vores Decentrale Cyber- og Informationssikkerheds (DCIS) team, hvor samarbejde, ordentlighed og høj grad af operationelt brugbare løsninger er omdrejningspunktet. Teamets arbejdsopgaver omfatter bl.a. håndtering af sikkerhedshændelse, indsatsledelse under cyberangreb, rådgivning til forretningen, risikostyring, afholdelse og koordinering af it-beredskabsøvelser med særlig vægt på cyber, samt varetagelse og udvikling af styrelsens beredskabsprogram samt deltagelse i koncernens beredskabsnetværk.

Dine opgaver bliver indenfor disse områder:

  • Sikre at regler og politikker efterleves på området
  • At fastholde overblik og høj faglig operationel kvalitet i opgaveudførelsen
  • Varetage kvartalsmæssig og årlig opdatering af styrelsens beredskabsplan.
  • Varetage årlig opdatering af styrelsens beredskabsprogram samt opfølgning og statusrapportering på, at aktiviteterne i programmet gennemføres.
  • Varetage opfølgning og gennemførelse af SCIS (Skatteministeriets Cyber- og Informationssikkerhedsinitiativer) initiativer knyttet til beredskab
  • Deltage i planlægningen og udførelsen af større beredskabsøvelser på styrelsesniveau både med aktivering af krisestab og krisesekretariat, men også øvelser på tværs, der involverer flere styrelser og flere interne som eksterne leverandører hertil også mindre målrettede øvelser samt varetage den efterfølgende øvelsesevaluering og opdatering af beredskabsplanen hhv. cyberberedskabsplanen på den baggrund
  • Deltage i koncernens netværk for beredskabskoordinatorer
  • Bidrage til at videreudvikle DCIS teamet på et operativt og taktisk niveau

Om dig

Du har en relevant uddannelse og gerne et par års erfaring med området. Det er derfor vigtigt, at du vil bidrage til samarbejdet i teamet, samtidig med at du kan arbejde selvstændigt og kan tage ansvar for dit arbejdsområde. Det er nødvendigt, at du har erfaring med interessenthåndtering i en politisk styret organisation. Det vil være en fordel, hvis du har arbejdet med cybersikkerhed/beredskab, eller har andre relevante erfaringer inden for it og/ eller har operationel erfaring inden for området.

Dette opslag er for dig, der kan skabe en velfungerende struktur og har sans for planlægning, koordinering og opfølgning. Dig, der har gode koordinationsevner, har øje for detaljen i dine opgaver og på samme tid kan bevare overblikket. Sidst men ikke mindst dig, der trives med at en stor del af dine leverancer er på skrift og at formidling sker med fokus på høj grad af operationaliserbarhed.
Vi er en moderne arbejdsplads med attraktive arbejdsforhold i balance og med plads til personlig udvikling.

Kontakt og ansættelsesvilkår

Send din ansøgning inkl. CV og evt. dokumentation for uddannelse og kompetencer senest den 6. december 2023. Samtaler afholdes løbende.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Kontorchef Frederik Rune Nielsen 7237 5637 eller Product Owner for beredskab Ditte Reinholdt på tlf. 7237 7781.

Du skal være opmærksom på, at ansættelse sker under forudsætning af, at du via Politiets Efterretningstjeneste kan sikkerhedsgodkendes til klassifikationsgraden HEMMELIGT (HEM), da du skal arbejde med klassificerede dokumenter og systemer. Sikkerhedsgodkendelsen skal kunne opretholdes under ansættelsen.

Der kan indgå person- og logiktests i rekrutteringsforløbet, og der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Ansættelsesområdet er Skatteministeriet med tilhørende institutioner. Dit arbejdssted vil være Osvald Helmuths Vej 4, 2000 Frederiksberg.


Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen  

’Vi sikrer velfungerende it-løsninger, så den samlede Skatteforvaltning kan løse sin opgave’

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er en tværfaglig styrelse og har til opgave at udvikle, drifte og vedligeholde nye og eksisterende it-systemer i Skatteforvaltningen, så de er stabile, sikre og omkostningseffektive.

Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

 Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, seksuel orientering, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Gem job

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
Publiceret: 23. november 2023

Arbejdssted

Location København

Job hos virksomheden