In­for­ma­tions- og IT-sik­ker­heds­spe­ci­a­li­ster til PET

Vil du arbejde med sikkerhed på et højt niveau, og vil du være en del af en organisation, som hver dag arbejder for et mere sikkert Danmark?

Vi tilbyder

Informationssikkerhed er en prioriteret opgave i PET, og vi skal i mål med vores ambitiøse målsætninger. Du får gode muligheder for faglig udvikling samt certificeringer indenfor informationssikkerhedsstandarder og IT-sikkerhed generelt. Det betyder, at hvis du har den rigtige profil og er indstillet på en stejl indlæringskurve, så klæder vi dig på til at lykkes gennem uddannelse og faglig sparring i teamet.

Det er et udfordrende, men spændende job, hvor du vil arbejde for, at PET’s informationssikkerhed både efterlever myndighedskrav og modsvarer udviklingen i trusselsbilledet. Set i lyset af en meget høj cybertrussel har PET stort fokus på sikkerhedsforanstaltninger, der modsvarer dette billede. Opgaveporteføljen går på tværs af hele organisationen og samtlige ledelsesniveauer.

Om dig

Vi søger kollegaer til vores sektion for informations- og IT-sikkerhed. PET er i gang med en digital udvikling, som du har muligheden for at blive en del af. Afhængig af dine kvalifikationer vil du hurtigt få dine egne ansvarsområder.

Vi har behov for personer, der har erfaring med følgende områder:

 • Informationssikkerhedsstyring og udarbejdelse af ledelsesrapporter, risikoanalyser og gennemførelse af compliancemålinger
 • Facilitering af organisationens dokumentation jævnfør krav i ISO27001.
 • Projektledelse af kontorets egne projekter, der kan gå tværs af hele huset
 • Teknisk rådgivning i større IT-udviklingsprojekter og forretningsudviklingen
 • Planlægning og gennemførelsen af IT audits

Det vil være en fordel men ikke et krav, hvis du har erfaring fra en lignende reguleret organisation og kendskab til ISO27001/02, lignende IT-rammeværker. Det vil også være en fordel hvis du har erfaring med NATO-klassificerede systemer.

Du skal kunne omsætte teori til praksis og kunne byde ind med konstruktive løsninger på komplekse problemstillinger til vores kolleger på tværs af PET. Du skal kunne se de store linjer, arbejde analytisk, selvstændigt og drive arbejdet fremad. Din arbejdsstil er struktureret, undersøgende og tager udgangspunkt i en risikobaseret tilgang.

Du har som minimum en bachelor eller professionsbacheloruddannelse. Du har erfaring inden for informationssikkerhedsområdet og kender til de gængse IT-rammeværker og gerne til IT-sikkerhedskravene for statslige myndigheder.

Derudover lægger vi vægt på

 • At du ikke er bange for at tage ansvar
 • At du er initiativrig, opsøgende og god til at opbygge relationer
 • At du er dygtig til at formidle, og har erfaring med at formidle til såvel topledelse som kerneforretning
 • Arbejder struktureret og samtidig formår at være fleksibel og pragmatisk i din opgaveløsning
 • Hurtigt evner at forstå en kompleks forretning, et komplekst IT-landskab og komplekse problemstillinger
 • At du gennem erfaring ved, hvad der skal til, når du skal have ”fingrene i forretningen”

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelsesstart pr. 1. marts 2024. Vi forventer at påbegynde samtaler i uge 49.

Dit arbejdssted bliver Politiets Efterretningstjeneste, Klausdalsbrovej 1, 2860 Søborg. Vi har eget fitnesscenter og en aktiv personaleforening. Vi har ydermere betalt frokostpause og et godt fokus på work-life-balance. Der er desuden både S-tog og flere buslinjer til Buddinge station, som ligger tæt på PET.

Har du en akademisk baggrund, bliver du ansat på overenskomstvilkår i henhold til de til enhver tid gældende aftaler mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation.
Har du en anden uddannelsesmæssig baggrund, bliver du ansat på overenskomstvilkår i henhold til den til enhver tid gældende organisationsaftale for kontorfunktionærer i staten mellem Finansministeriet og HK/STAT samt OAO-S-fællesoverenskomst.
Alternativt bliver du ansat på anden relevant overenskomst.

Din arbejdstid er 37 timer pr. uge inkl. frokost.

Et ansættelsesforhold i PET behandles med fortrolighed, hvilket ansøger skal være opmærksom på i forbindelse med ansøgnings- og ansættelsesprocessen. Det betyder, at ligesom vi ikke fortæller nogen, at du har søgt en stilling hos os, bedes du tilsvarende ikke dele denne oplysning med nogen.

Kontakt og ansøgning

Du er velkommen til at kontakte os på mail HR-Ekstern@pet.dk for yderligere information eller spørgsmål. Du kan finde mere information om PET på vores hjemmeside www.pet.dk og politiet generelt på www.jobipolitiet.dk.

Når du søger en stilling online hos politiet, opretter du samtidig en profil i vores rekrutteringssystem. Søger du flere stillinger, skal du lægge en ansøgning og et cv ind i systemet pr. ansøgt stilling. Vi anbefaler, at du navngiver dine dokumenter, så det fremgår, hvilken stilling du søger.

Når du søger en stilling hos PET, giver du samtidig lov til, at vi må indhente dit CPR-nummer via CPR-registeret med henblik på identifikation af dig i forbindelse med rekrutteringsprocessen. Vi indhenter dit CPR-nummer med det formål, at vi sikkert kan fremsende relevante og nødvendige dokumenter til dig via Digital Post.

Alle interesserede uanset alder, køn, religion og etniske tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.

Ansøgningsfrist: 27. november 2023.


Som Danmarks efterretnings- og sikkerhedstjeneste er det PET’s opgave at forebygge, efterforske og modvirke trusler mod friheden, demokratiet og sikkerheden i det danske samfund. Det gælder såvel trusler i Danmark som trusler, der er rettet mod Rigsfællesskabet eller mod danskere og danske interesser i udlandet. Vi arbejder for dig – vil du arbejde for os?

Gem job

Politiets Efterretningstjeneste
Publiceret: 10. november 2023

Arbejdssted

Location Søborg