Senior Solution Architect for KMD Elements

Kan du designe og udvikle komplekse softwareløsninger? Og har du erfaring med softwareløsninger der skal kunne håndtere, beregne og udveksle store datamængder på tværs ud fra et datadrevet beslutningsgrundlag. Så er du måske vores nye Senior Solution Architect?

Vi søger en Senior Solution Architect til KMD Elements, hvor du vil indgå i et team af samarbejdende, engagerede og nysgerrige kollegaer. Du vil blive en del af arkitektteamet, hvor du møder en uformel organisation med stærke relationer, humor, godt humør og fokus på at bringe talenter og kompetencer i spil for at indfri forretningsmæssige og individuelle potentialer. 

KMD Elements er den nye moderne cloudløsning til energisektoren, og indgår i forretningsenheden KMD Energy Solutions. KMD Energy Solutions er et strategisk vækstområde hos KMD.

Vores mål er at levere Danmarks bedste softwareprodukt inden for energi- og forsyningsområdet. Vi automatiserer og effektiviserer forretningsprocesser med henblik på energioptimering, digital transformation af branchen og understøttelse af morgendagens energisystemer og den grønne omstilling. KMD Elements udveksler og håndterer store datamængder og beregninger, med høje krav til præcision, sikkerhed, performance, skalerbarhed og fleksibilitet i løsningsdesignet. 

Om jobbet

Vi tilbyder en flad ledelsesstruktur, hvor du til dagligt vil referere til Team Lead for arkitektur.
Som Senior Solution Architect vil du i tæt samarbejde med de andre løsnings- og applikations-arkitekter i arkitektteamet samt kolleger på tværs af udviklingsteams og forretningen være med til at forme og designe den ambitiøse videreudvikling af KMD Elements. Samarbejdet foregår med kolleger i både Danmark og Polen.

Løsningen udvikles i Microsoft Azure Cloud, hvor vi primært kører containers i Kubernetes på AKS, men anvender også PaaS services. Løsningen er opbygget omkring en microservice arkitektur, som er kodet i .NET Core og C#, og de snakker primært sammen over Kafka. Vi bruger en række af datalagre, som Azure SQL Server, Blob samt Elastic Search. Vores UI er kodet i Angular og PrimNG, og vi arbejder med responsivt web-design. På tværs af roller i organisationen samarbejder vi effektivt ved anvendelse af værktøjer som MS Teams og Azure DevOps, hvor vi bl.a. har fuldt automatiseret CI/CD pipelines.

Dine primære ansvarsområder som Senior Solution Architect vil være:

 • Medvirke til det overordnede arkitektur-design (f.eks. principper for udviklerne)
 • Medvirke i - og afklare krav til teknologivalg (f.eks via analyse og PoC’er) – technology roadmap
 • Medvirke til at sikre at KMD Elements overholder sikkerheds- og compliance-krav 
 • Medvirke til forretningsanalyser i et softwareperspektiv
 • Medvirke til optimering og videreudvikling af KMD Elements som en meget fleksibel og skalerbar løsning
 • Intern sparringspartner på både udviklings- og forretningssiden.

Om dig

Vi forventer, at du:

 • Er god til at samarbejde og skabe relationer.
 • Kan formidle komplekse løsninger til udviklere såvel som forretningsrepræsentanter.
 • Har erfaring med MS Azure Cloud, Kubernetes, PaaS og evt. Microservices.
 • Har en uddannelse som datalog, ingeniør eller lignende.
 • Har opbygget relevant erfaring som arkitekt i en softwarevirksomhed, og har mindst 5 års samlet erfaring med softwareudvikling.
 • Meget gerne har praktisk erfaring med agile udviklingsprincipper i et skaleret set up.
 • Formulerer dig ubesværet på dansk og engelsk i både skrift og tale.

Din erfaring er ikke nødvendigvis opnået inden for energi- og forsyningssektoren. Den kan være oparbejdet i en anden branche, hvor du har arbejdet med forretningskritisk arkitektur og løsningsdesign til præcis håndtering af store datamængder og komplekst samspil mellem avancerede applikationer.

Er du interesseret?

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Team Lead Joakim Slej-Hasselstrøm på jzs@kmd.dk.

Vi holder løbende samtaler med kvalificerede kandidater, og tager opslaget ned, når vi har fundet den rette kandidat. Send derfor din ansøgning hurtigst muligt og tag gerne kontakt, hvis du har opklarende spørgsmål. Vi ser frem til at modtage din ansøgning. 

Om KMD

KMD er den største danske it-virksomhed, der udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på godt 4 mia. kr. og har cirka 2.800 ansatte. KMD er et datterselskab i den globale teknologikoncern NEC Corporation, der globalt beskæftiger mere end 100.000 medarbejdere.


Diversity 

KMD (an NEC company) is committed to provide equal opportunities. Hence, we invite all qualified interested applicants to apply for career opportunities. At KMD all aspects of employment and cooperation including the decision to hire /cooperate with will be based on merit, competence, performance, and business needs without regard to race, colour, religion, sex, sexual orientation, gender identity, national origin, age, disability, or any other status protected under local anti-discrimination legislation.

Om KMD

KMD er den største danskbaserede it-virksomhed som udvikler og leverer software, løsninger og IT-tjenester primært til Danmarks offentlige og finansielle sektor og med et voksende fodaftryk i den private sektor og i Norden.
Vores unikke domæneviden, pålidelighed og tilgang til sikkerhed og driftsstabilitet gør, at KMD i dag er en af de mest anerkendte og benyttede leverandører i den danske it-branche.

KMD’s løsninger er med til at effektivisere processer og skabe bedre service for kunder hver dag hele året rundt. Vores systemer håndterer eksempelvis udbetalinger af løn og sociale ydelser. I alt bliver det til cirka 400 mia. kroner om året, hvilket svarer til mere end 20 % af Danmarks BNP.

KMD-koncernen har en årlig omsætning på 4,8 mia. kroner og har omkring 2.600 ansatte. KMD's hovedkontor er i Ballerup, men har også kontorer i Odense, Aarhus og Aalborg. Derudover har KMD også medarbejdere i Polen, og hos samarbejdspartner i Indien.

KMD er ejet af NEC - en global leder inden for integration af banebrydende IT og netværksteknologier, der gavner virksomheder og mennesker over hele verden. NEC beskæftiger mere end 100.000 mennesker globalt. KMD's størrelse betyder, at vi tilbyder en stor variation af faglige udfordringer og et unikt fagligt miljø. Med stor knowhow indenfor komplekse arbejdsområder og kompetente, ambitiøse og ikke mindst innovative medarbejdere står KMD over for en international rejse med NEC. I KMD forsøger vi ikke kun at leve op til vores kunders forventninger, men stræber mod at overstige dem.

I KMD forventningsafstemmer vi med vores medarbejdere gennem målaftaler og løbende dialog. Det bidrager til den gensidige tillid, det kræver for at give vores medarbejdere frihed under ansvar, fleksibilitet og plads til at være dem, de er. KMD er en virksomhed i forandring, hvor tempo, agilitet og ukendte parametre er hverdag.

Gem job