SAP Løs­nings­ar­ki­tekt til SAP S/4HANA strategi og trans­for­ma­tion


Vi søger en SAP løsningsarkitekt, der har lyst til at spille en central rolle i en kompleks og langsigtet SAP S/4HANA transformation. Du er med fra starten og kommer til at arbejde migreringsstrategi, teknisk analyse af forretningsmæssige forbedringspotentialer og planlægning af forberedende aktiviteter i tæt samarbejde med forretning, leverandører og dine nye kollegaer, der – ligesom dig – sætter pris på muligheden for at arbejde langsigtet med en kompleks SAP S/4HANA transformation.

Vær med til at bygge fremtidens skattevæsen

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen varetager drift og udvikling af Skatteforvaltningens IT-systemer og -værktøjer. Frem mod slutningen af 2027 skal Skatteforvaltningens SAP-systemer migreres til SAP S/4 som led i en omfattende moderniseringsplan.

Vores SAP-systemer understøtter både eksterne og interne formål og har forskellige målbilleder og snitflader til andre forretningskritiske IT-løsninger. Foruden at udarbejde migreringsstrategier og -planer for de enkelte systemer, er det derfor også vores opgave at sikre den tværgående koordinering i forhold til andre projekter, større programmer og ikke mindst forretningsmæssige spidsbelastninger.

Du bliver ansat i et nyoprettet kontor, der driver og koordinerer moderniseringen af skatteforvaltningens SAP-platforme i tæt samarbejde med fagstyrelser, leverandører og andre kontorer i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen. Kontoret understøtter også SAP domæne- og løsningsarkitektur sammen med arkitekter og systemejere.

Vi lægger stor vægt på samarbejde, leverance- og kundefokus, høj faglighed og god energi. Vi arbejder i et engageret, uformelt og tillidsfuldt miljø, hvor kombinationen af forskellige perspektiver og synspunkter betragtes som en styrke, der hjælper os til at håndtere kompleksitet og levere den nødvendige kvalitet.

Kontorchef Morten Søgaard Hjarnaa siger: ”SAP Transition løser en kompleks og udfordrende opgave, der tjener et højere formål, samtidig med at vi udvikler os fagligt og personligt. Dét kræver et stærkt team baseret på en grundlæggende tryghed; en uformel, respektfuld omgangstone og en gensidig værdsættelse af de forskellige perspektiver og personligheder, der sammen får tingene til at ske. Og humor. Rigeligt med humor.”

Dine primære arbejdsopgaver

Som løsningsarkitekt vil det være din opgave at drive og medvirke til planlægningen og gennemførelsen af de aktiviteter, der er nødvendige for at udarbejde analyser og levere beslutningsoplæg til migreringsstrategier for de enkelte SAP-systemer, der vil indgå i vores samlede SAP S/4HANA transformationsplan.

Gennem workshops med fagstyrelser og systemejere - kombineret med analyse og input fra samarbejdspartnere og leverandører - udarbejder du oplæg til ledelsesbeslutninger og understøtter projektledelsen med vurderinger i forhold til de enkelte migreringers kompleksitet, omfang og risikoprofil samt relevante forretnings- og IT-relaterede forbedringspotentialer.

Du kommer tilsvarende til at spille en central rolle i de efterfølgende faser, hvor vi håndterer nødvendige anskaffelser, planlægger og koordinerer obligatoriske forberedelsesaktiviteter og endeligt styrer migreringerne til SAP S/4HANA igennem sammen med interne og eksterne interessenter, leverandører og samarbejdspartnere.

I rollen som SAP løsningsarkitekt i SAP Transition vil du få mulighed for at:

 • Planlægge og drive de aktiviteter, der er nødvendige for at definere migreringsstrategien for Skatteforvaltningens SAP-systemer
 • Bidrage til at analysere og vurdere forretningsmæssige forbedringsprojekters værdi og deres indvirkning på SAP S/4HANA migreringsprogrammets kompleksitet
 • Bidrage til etableringen af en tværgående estimerings- og prioriteringsmodel, der understøtter den ledelsesmæssige prioritering af SAP S/4HANA migreringerne
 • Drive og deltage i arkitekturmæssige og tekniske afklaringer, der leder frem mod en langsigtet, konsolideret SAP-arkitektur på tværs af Skatteforvaltningen
 • Kortlægge og analysere obligatoriske forberedelsesaktiviteter
 • Kortlægge og analysere systemintegration med ikke-SAP-systemer
 • Arbejde med oplæg til strategier for brugervenlighed, analytiske værktøjer, integrationsarkitektur eller andre relevante områder - afhængigt af de specifikke behov og din faglige- og erfaringsmæssige baggrund.

Hvem er du?

Vi forestiller os, at du har solid erfaring med et eller flere SAP-funktionsområder, som enten applikationskonsulent eller superbruger. Måske har du allerede varetaget en rolle som SAP-arkitekt og motiveres af muligheden for at varetage en central rolle i en kompleks og langsigtet SAP S/4HANA migrering. Uanset din baggrund trives du med at arbejde med teknologi og forretningsprocesser, og du prioriterer at holde dig bredt opdateret på begge dele.

For at få succes i jobbet er det vigtigt, at du:

 • er proaktiv, initiativrig og tager ansvar for dine opgaver
 • er i stand til at sætte dig ind i komplekse it-faglige og forretningsmæssige problemstillinger
 • er nysgerrig, imødekommende og har fokus på dine interessenters problemstillinger og behov
 • kommunikerer tydeligt med eksterne og interne samarbejdspartnere og interessenter
 • kan skifte mellem udviklings- og driftsmæssige opgaver
 • forstår tekniske, juridiske og styringsmæssige problemstillinger og kan kommunikere og omsætte disse til konkrete løsningsforslag.

Som person er du imødekommende, vedholdende, beslutsom og god til at bevare overblikket. Du er selvmotiverende med høj personlig integritet.

Kontakt og ansættelsesvilkår

CV og eksamensbevis bedes sendt via linket ”Ansøg” senest torsdag den 30. november 2023. Spørgsmål besvares gerne af Morten Søgaard Hjarnaa på telefon 72375750.

Der kan indgå en logisk test og en personanalyse i ansættelsesforløbet. Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest.

Tiltrædelse 1. februar 2024 eller efter aftale.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet. Du bliver ansat i Skatteministeriet med tilhørende institutioner.

Dit arbejdssted er Osvald Helmuths Vej 4, 2000 Frederiksberg.


Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen  

’Vi sikrer velfungerende it-løsninger, så den samlede Skatteforvaltning kan løse sin opgave’

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er en tværfaglig styrelse og har til opgave at udvikle, drifte og vedligeholde nye og eksisterende it-systemer i Skatteforvaltningen, så de er stabile, sikre og omkostningseffektive.

Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, seksuel orientering, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Gem job

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
Publiceret: 17. november 2023

Arbejdssted

Location Frederiksberg

Job hos virksomheden