For­ret­nings­spe­ci­a­li­ster, som kan omsætte data og viden til sam­funds­vig­ti­ge IT-løsninger


Vil du arbejde med landets mest interessante datagrundlag? Kan du se, forstå og omsætte forretningsbehov til de rigtige løsninger? Og vil du være med til at sikre, at velfærdsydelser havner i de rigtige lommer? Så er du en af de forretningsspecialister, vi søger i Digital Solutions – en del af ATP.

Vil du udvikle løsninger til gavn for samfundet?

I Digital Solutions får vi velfærden til at fungere. Vi spiller en afgørende rolle i digitaliseringen af det danske samfund, fordi vi står bag de systemer, der får to ud af tre velfærdskroner ud til danskerne.

Her er vi lige nu på udkig efter nye forretningsspecialister, der kan være med til at omsætte forretningsbehov til systembehov og sikre udviklingen af vores IT-løsninger.

Helt konkret søger vi fire kolleger; én til teamet, der har ansvaret for Feriekonto og Lønmodtagernes Feriemidler, én til teamet, der arbejder med Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og International Social Sikring, én til teamet bag Barsel.dk og til sidst én til det team, der arbejder med Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag.

Vi har et af Danmarks mest komplekse dataset og understøtter en meget bred vifte af lovkrav og udbetalinger, så selvom hvert team har ansvar for forskellige ordninger under ATP, så vil du indgå i en gruppe af forretningsspecialister på tværs af ordningerne, som sparrer med hinanden om løsninger.

Du kommer ikke til at programmere, det er der andre, der klarer, men du vil få en hovedrolle som specialisten, der:

 • er teknisk stærk
 • ser og forstår forretningens processer og sammenhænge
 • kan omsætte forretningsregler til systembehov
 • har øje på løbende modning af data
 • kan være garant for en stærk data governance
 • forstår data i end-to-end samspil og deres indflydelse på vores løsninger
 • forstår og anvender komplekse datamodeller
 • deltager i afdækning af automatiserings- og effektiviseringspotentialer
 • kan udarbejde konsekvensanalyser og kommunikere ændringer og driftsfejl.

Vi forventer ikke, at du kan det hele på forhånd, og sørger selvfølgelig for en god og grundig oplæring.

Kan du sætte ? ved data?

Der kan være flere veje til jobbet som forretningsspecialist i Digital Solutions. Vi forestiller os, at du har en relevant uddannelse og måske har fungeret som arkitekt, systemudvikler, ingeniør, analytiker eller lignende i en tidligere stilling.

Det vigtigste er, at du:

 • kan se tingene i et større perspektiv
 • kender SQL, R eller Python eller et andet programmeringssprog
 • har øje for data modning og kan sætte spørgsmålstegn ved praksis
 • har kendskab til systemer, datamodeller, regelmodellering og/eller kravspecifikationer
 • har lyst til at arbejde agilt med både drifts- og udviklingsopgaver
 • trives i et udviklingsmiljø, hvor tingene går stærkt
 • vil varetage en funktion, hvor du samarbejder med kolleger fra mange forskellige områder i organisationen
 • er klar til at blive go-to-person på én af vores løsninger.

Kender du til SAP, er det en fordel.

Vi stiller høje krav til din faglighed, og du vil blive mødt af en forventning om at tage ansvar, stille spørgsmål og udvikle dig selv og de fællesskaber, du bliver en del af. Vi ved nemlig, at engagerede medarbejdere er altafgørende for, at vi når vores mål og bliver ved med at være de bedste til at løse vigtige samfundsopgaver.

Vil du arbejde for den økonomiske grundtryghed i Danmark?

I Digital Solutions bliver du en del af noget større. Vi råder over landets mest interessante datagrundlag og et unikt fagligt fællesskab med mere end 500 IT-, data- og digitaliserings-specialister, der blandt andet jonglerer med kode, algoritmer og AI. Vi tester, udvikler og rykker grænserne for, hvad man kan med digitalisering, automatisering, selvbetjening og brugervenlighed til gavn for samfundet.

Som Danmarks største administrationshus har vi mange strenge at spille på, og meget kan lade sig gøre, når først vi sætter os noget for.

Som forretningsspecialist bliver du mere specifikt en del af enheden Development i Digital Solutions. Her er det vores ansvar at løfte vores udviklingsorganisation til et nyt niveau. Vi udvikler nationalt kritiske løsninger, der får danskernes hverdag til at fungere, og vi arbejder agilt i faste, selvkørende teams, og står for alt inhouse-udvikling i tæt samarbejde med specialister fra andre områder i organisationen.

Du vil indgå i et team på mellem 9 og 18 kolleger, og du får en bred berøringsflade med kolleger i andre dele af forretningen. Vi går op i godt kollegaskab og insisterer på en venlig arbejdskultur – med nær ledelse, personlig udvikling, sammenhold og sundhed.

I ATP er barren sat højt, både når det gælder ambitioner og trivsel. Vi tror på et arbejdsliv i balance. Det kræver fleksibilitet med plads til den enkelte - og det har vi.

=dig? Så send os dit CV

Du behøver ikke at sende os en lang ansøgning. Vi er mere interesserede i dit CV og en kort beskrivelse af din motivation for at søge jobbet.

Vi behandler ansøgninger løbende og håber på opstart i januar.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte en af de fire sektionschefer, der søger en forretningsspecialist:

 • Camilla Kiner Jørgensen på cajo@atp.dk - Feriekonto og Lønmodtagernes Feriemidler
 • Bente Kammer Biermann på bkb@atp.dk - Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag
 • Peter Flansmose på pef@atp.dk - Barsel.dk
 • Kim Cadwallader Juhl på kcj@atp.dk - Arbejdsmarkedet Erhvervssikring og International Social Sikring

#LI-hybrid

Til annoncører, search- og rekrutteringsbureauer: ATP frabeder sig venligst uopfordrede henvendelser vedrørende annoncering af stillingsopslag og kandidater fra headhuntere og rekrutteringsbureauer. Vi ønsker heller ikke at modtage uopfordrede henvendelser vedrørende salg af tjenesteydelser og produkter i forbindelse med jobopslag. Vi beder om, at dette ønske respekteres, og at rekrutterende leder og andre medarbejdere ikke kontaktes i denne henseende.

Gem job