Senior Data-Spe­ci­a­list til Data & Business Enab­le­ment


Do you ”speak data”?

Har du evnen til at kommunikere ”data” i sammenhæng med løsningen af forretningsmæssige udfordringer? Er du holdspiller, og kan du i samarbejde med andre bringe din dybe viden om god governance og moderne værktøjer i spil, så vi i fællesskab designer løsninger, der giver forretningsværdi?

Har du lyst og evner til at lære andre ”datasproget”? Så er det måske dig vi søger.
Du vil få en nøglerolle i at videreudvikle Sydbank hen imod en mere datadrevet bank, hvor indsigt og fakta er basis for bedre beslutninger, og hvor vores tætte samarbejde med bankens øvrige forretningsområder og afdelinger bidrager direkte til at indfri vores strategiske målsætninger og løfte bankens generelle kompetencer i forhold til forretningsmæssig anvendelse af data.

Om jobbet

Afdelingen Data & Business Enablement er en del af Digital Banking. Vi har formuleret en datastrategi hvor vi videreudvikler Sydbank hen mod en mere datadrevet bank gennem:

  • Udbredelse og løft af datakompetencer
  • Løft af vores tværgående governance og samarbejde på tværs af banken
  • Modernisering af platforme og værktøjer
  • Løft af dataudbud og datakvalitet

Med få undtagelser har samtlige forretningsområder på hovedkontoret egne citizen-developers, der anvender vores data, platforme og værktøjer. Vi tror på at den måde vi i fremtiden bedst understøtter de gode kundeoplevelser og en effektiv drift, er gennem fortsat videreudvikling af datakompetencerne på tværs af banken og en videreudvikling af vores tværgående samarbejde. Flere skal i fremtiden kunne varetage udviklingsopgaver, der historisk har været løst af IT.

Vores vigtigste opgave, er at bringe vores dataplatforme, værktøjer og ekspertise i spil på en måde som understøtter vores kollegaer på tværs af banken.

De vigtigste opgaver er at:

  • Udvikle og formidle governance og etablere guidelines for best-practice
  • Sparre med og servicere vores brugere efter behov
  • Varetage undervisning eller på anden vis sikre løft af datakompetencer
  • Sikre et aktivt community og understøtte den løbende vidensdeling og læring på tværs af banke
  • Løbende opmærksomhed på nye muligheder og behov

Om dig

Vi forestiller os, at du har en baggrund med 3-5 års erfaring med BI-udvikling eller Data science, som enten konsulent eller fra en større virksomhed. Du er rutineret bruger af SQL, Power BI og Python. Det vil desuden være en fordel, hvis du har erfaring med data governance.

Vi forestiller os at du trænger til en ny udfordring efter at have leveret ”BI-rapport nr. 100” og finder motivation ved i stedet at lære andre det du kan, tage et fagligt lederskab og spille en nøglerolle i at Sydbanks samlede kompetencepulje på dataområdet vokser og leverancen af indsigt på tværs af organisationen mangedobles.

Vi forestiller os desuden at du har en længerevarende uddannelse på kandidatniveau, at du er en god formidler og er positiv og samarbejdsorienteret.

Du motiveres af at løse faglige udfordringer i et stærkt fagligt fællesskab med dine teamkolleger, så vores fælles faglighed løbende udvikles til gavn for os selv og de brugere vi understøtter på tværs af banken.

Om os

Afdelingen Data & Business Enablement beskæftiger i alt 30 medarbejdere. Vi er en del af Digital Banking, der beskæftiger i alt 80 medarbejdere, som alle arbejder med IT-udvikling.

I Data & Business Enablement vægter vi vores faglighed højt, og vores sammensætning af medarbejdere muliggør faglig sparring på højt niveau med data engineers, data scientists, automation eksperter m.fl.

Vi er organiseret i teams, der understøtter fagligt fællesskab og læring. Alle teams er organiseret som scrum teams og arbejder efter agile principper og praktikker.

I Sydbank bygger vi på værdier som gode relationer, tillid og frihed under ansvar, og vi vægter faglighed, trivsel og et godt samarbejde højt.

Vi tilbyder alle nye medarbejdere et struktureret introduktionsforløb, hvor oplæring sker ved, at du støttes af dine teamkolleger og din personaleleder, samt deltager i relevant uddannelse.

Praktisk information

Det er muligt at varetage jobbet fra enten vores kontor i Glostrup eller Aabenraa. Dog må en vis rejseaktivitet til især Aabenraa forventes. Vil du gerne vide mere om jobbet, dine muligheder og vores forventninger til dig, er du velkommen til at kontakte afdelingsdirektør Jess Buskov Lund på telefon +45 23 38 35 40

Ansøgningsfristen er 21.02.2024.

Vi behandler ansøgninger løbende, i takt med de kommer ind.

Vi ser frem til at høre fra dig.


Om Sydbank – Danmarks Erhvervsbank

I Sydbank er vores mål hver dag at skabe en bank, der er lidt bedre, end den var i går. Det kan vi kun, fordi vi har medarbejdere, der både kan og vil. I Sydbank får du kolleger, der interesserer sig for dig, og som altid er klar til at hjælpe og lytte.

Hos Sydbank er vi eksperter i at hjælpe rygraden af dansk erhvervsliv – de store og mellemstore virksomheder. Derfor kalder vi os Danmarks Erhvervsbank. Men vi rådgiver også dagligt tusindvis af danskere med deres privatøkonomi og investeringsmuligheder. Vi prioriterer de nære relationer og baserer vores rådgivning på et fundament af stærk faglighed og ordentlighed.

Sydbank har rødder i det sønderjyske, men med ca. 2.200 medarbejdere fordelt på hovedsædet og 65 afdelinger rundt om i landet er vi bank for hele Danmark.

Læs mere på www.sydbank.dk/karriere.

Gem job

Sydbank
Publiceret: 6. februar 2024

Arbejdssted

Glostrup eller Aabenraa