Erfaren kollega til ar­ki­tek­tur­team der skal udbrede semantisk in­te­r­o­pe­ra­bi­li­tet og digital ar­ki­tek­tur


Vil du være med til at skabe semantisk sammenhæng på tværs af myndigheders it-systemer og til at bringe Danmark videre på den digitale dagsorden?

Vi leder efter en kollega med interesse for digitalisering, strategi, samarbejde og deling af data. Din rolle bliver primært at agere formidler og tovholder med afsæt i din gode arkitekturforståelse. I den rolle vil du samarbejde med myndigheder om at fastlægge, implementere og udbrede standarder for datadeling til at skabe semantisk interoperabilitet på tværs af Danmark og i overensstemmelse med EU.

Du har måske baggrund som teknisk projektleder eller erfaring med udvikling og implementering af it-systemer. Eller måske har du generel viden om digitalisering og forstår problemstillinger omkring it-arkitektur og semantiske modeller på konceptuelt niveau, samt har lyst og evne til at sætte dig ind i specifikke tekniske udfordringer og løsningsmuligheder. Vi kan tilbyde spændende arbejdsopgaver, hvor du kan gøre en forskel i samarbejde med passionerede kollegaer, en rar og uformel omgangstone, og placering centralt i København tæt ved offentlig transport.

Om stillingen

Du bliver en del af Digitaliseringsstyrelsens Kontor for Teknologi og Data. Her vil du indgå i vores dedikerede arkitekturteam, der blandt andet har ansvar for den Fællesoffentlige Digitale Arkitektur (FDA). Ambitionen med FDA er at sikre en digitalt sammenhængende offentlige sektor, hvor digitalisering understøtter effektiv deling af data på tværs af myndigheder samt mellem den offentlige og den private sektor.

I arkitekturteamet arbejder vi med:

 • fællesoffentlige målbilleder og referencearkitekturer
 • begrebs- og datamodellering
 • anvendelse af internationale standarder
 • genbrug af software
 • AI
 • procesdrevet datadeling
 • interoperabilitet
 • rådgivning om og review af udvalgte større løsningers arkitektur.

Du kommer fx til at have kontakten til andre myndigheder og samarbejder med dem for at få fastlagt eller implementeret en standard eller udviklet et proof of concept. I samarbejde med teamets semantiske dataarkitekter udformer du strategiske beslutningsoplæg for at sikre finansiering til udbredelse af en fælles standard. Du oparbejder viden om myndighedernes forretningsbehov, kan indgå i dialog om muligheder og udfordringer for myndighederne i forhold til at anvende fælles standarder, og du faciliterer beslutningsprocesser.

Vores arbejde med Fællesoffentlig digital arkitektur styres af Udvalget for Arkitektur og Standarder, som består af interessenter fra offentlige organisationer. Ift. udvalgsarbejdet og arbejdet i vores referencegrupper bringer du dine sociale evner og din forståelse for arbejdet i en politisk organisation i spil. Det betyder, at du kan spotte sammenhænge og skabe de synergier mellem interessenterne, som motiverer fremdrift i udbredelsen af standarderne.

Om dig

Din uddannelsesbaggrund er ikke det vigtigste, men du skal have erfaring med nogen af nedenstående punkter:

 • Projektledelse og håndtering af interessenter.
 • Sagsfremstilling, journalisering og servicering i en politisk organisation.
 • Formidling og implementering af standarder.
 • Internationale semantiske standarder som RDF og JSON-LD og andre fra W3C eller EU.
 • Integration til systemer fx ved brug af GraphQL.
 • Kendskab til UML.

Er du en god it-formidler og koordinator med passion for it-arkitektur, eller er du en dataarkitekt der evner at begejstre og motivere?

Kan du både tænke digital arkitektur strategisk og skabe de nødvendige samarbejdende fælles projekter på tværs af mange parter med afsæt i fælles aftalte standarder og specifikationer?

Det allervigtigste er, at du forstår eller kan sætte dig ind i de standarder, vi arbejder med, så du kan hjælpe med udbredelsen af vores arkitekturprodukter og sikre, at de kommer ud, bliver anvendt og skaber værdi.

Om os

I Kontor for Teknologi og Data vil du være med til at skabe en mere sammenhængende offentlig sektor gennem fælles rammer for deling og genbrug af data og nye teknologiske muligheder. Du vil få en bred indsigt i det digitale maskinrum i en styrelse, der er en del af Digitaliserings- og Ligestillingsministeriets koncern. Derudover vil du få fantastiske kolleger og blive en del af et dynamisk hold, hvor vi lægger vægt på at skabe rammerne for et meningsfyldt arbejde, høj trivsel og et stærkt fællesskab.

Hos os betyder tilstedeværelse sammen med vores kollegaer meget, og vi mener, at samarbejde og videndeling på tværs af styrelsen er afgørende for et godt arbejdsmiljø. Samtidig vil vi gerne sikre fleksibilitet for vores medarbejdere, og hjemmearbejde kan løbende aftales mellem chef og medarbejder, når det er foreneligt med opgavevaretagelsen.

I Digitaliseringsstyrelsen er vi ca. 400 medarbejdere, som hver dag går forrest i arbejdet for et mere digitalt offentligt Danmark med borgere og virksomheders behov i centrum. Vi sætter barren højt og har fokus på din kompetence- og karriereudvikling. Hvis du er interesseret, kan du læse mere om vores arbejde på www.digst.dk.

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter gældende overenskomst med mulighed for individuel forhandling alt efter kvalifikationer.

Ansættelsesområdet er Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet med tilhørende institutioner, pt. Digitaliserings- og Ligestillingsministeriets departement, Digitaliseringsstyrelsen og Danmarks Statistik.

Flere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen er du velkommen til at kontakte kontorchef Jane Rasmussen, tlf. 2139 3480 eller janras@digst.dk. Du er velkommen til at skrive en sms, så ringer Jane dig op.

Ansøgning

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag senest d. 13. februar 2024.

Vi forventer at holde 1. og 2. samtaler i uge 8 og 9 og håber at kunne byde vores nye kollega velkommen den 1. april 2024.

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.


Hverdagen er digital

Vores medarbejdere går hver dag på arbejde for at gøre en forskel for den enkelte dansker. Vi skaber digitale relationer mellem borgere, virksomheder og det offentlige med klare resultater.

Digitalisering er et stærkt og afprøvet redskab, som kræver nytænkning, dialog og mod - samt et stærkt samarbejde mellem staten, kommunerne og regionerne. Digitaliseringsstyrelsen står i spidsen for, at denne store omstilling lykkes.

Gem job

Digitaliseringsstyrelsen
Publiceret: 25. januar 2024

Arbejdssted

København K