IT-arkitekt søges til at skabe digital sam­men­hæng i den of­fent­li­ge sektor og på tværs af lan­de­græn­ser


Digitaliseringsdagsordenen er vigtig som aldrig før og det har stor betydning, hvilke rammer vi fællesoffentligt fastsætter for digitaliseringen af Danmark. Du bliver en del af et team af IT-arkitekter, som alle arbejder på at sætte den strategiske retning for digital sammenhæng i den offentlige sektor.

Om stillingen

I Kontor for teknologi og data har vi blandt andet ansvar for den fællesoffentlige digitale arkitektur (FDA) på arkitektur.digst.dk. FDA sætter rammerne for, hvordan den offentlige sektor sikkert, forsvarligt og effektivt skal arbejde med it-arkitektur og udveksling af data.

I stillingen vil der være særligt fokus på EU og sammenhæng mellem EU's arkitekturprincipper og vores fællesoffentlige digitale arkitektur. Du vil komme til at arbejde med:

 • Open source og genbrug af software.
 • Arkitektur og kunstig intelligens.
 • Forordning om interoperabilitet, EIF og Semantik.

Dine opgaver vil herudover være varierende og kan blandt andet omfatte:

 • at indgå i dialog med europæiske og danske parter om udbredelse og fastlæggelse af en ensartet tilgang til open source, AI-arkitektur mv.
 • udvikling af produkter i FDA i tæt samarbejde med teamet og andre it-arkitekter samt projektledere i kommuner, regioner og statslige myndigheder
 • udvikling af danske profileringer af internationale standarder og fælles byggeblokke
 • rådgivning til offentlige digitaliseringsprojekter og øvrige interessenter om vores fælles metoder, principper, vejledninger og specifikationer i FDA.

Endelig har vi i den kommende periode et stort fokus på at tilpasse og formidle produkterne på (FDA) arkitektur.digst.dk, så websitet i højere grad understøtter behovet hos vores samarbejdsparterne, hvilket hele teamet fælles er involveret i.

Om dig

Ud over en akademisk uddannelse, kan du have få eller flere års erfaring, enten fra erhvervsarbejde og/eller studie. Vigtigst er det, at du er bidt af arbejdet med it, digitalisering og deling af data fællesoffentligt og internationalt. Derudover leder vi efter dig, som:

 • har forståelse for it-arkitektur både governance og i praktisk anvendelse i udviklingsaktiviteter
 • formår at oversætte forretningsbehov til arkitektur og krav
 • kan formidle fagligt komplekst stof klart og kortfattet til både generalister og specialister
 • mærker en passion for at skabe et stærkt fælles fundament for digitalisering af det offentlige.

Om os

I Kontor for teknologi og data vil du være med til at skabe en mere sammenhængende offentlig sektor. Du vil få bred indsigt i det digitale maskinrum i en styrelse, der er en del af Digitaliserings- og Ligestillingsministeriets koncern. Derudover vil du få fantastiske kolleger og blive en del af et dynamisk miljø, hvor vi er passionerede og hjælper hinanden i hverdagen.

I Digitaliseringsstyrelsen har vi et netværk for arkitekter, hvor du kan mødes med it-arkitekter fra andre myndigheder og sparre samt få inspiration fra hinanden.

Hos os betyder tilstedeværelse med vores kollegaer meget, og vi mener, at samarbejde og videndeling på tværs af styrelsen er afgørende for et godt arbejdsmiljø. Samtidig vil vi gerne sikre fleksibilitet for vores medarbejdere, og hjemmearbejde kan løbende aftales mellem chef og medarbejder, når det er foreneligt med opgavevaretagelsen.

I Digitaliseringsstyrelsen er vi ca. 400 medarbejdere, som hver dag går forrest i arbejdet for et mere digitalt offentligt Danmark med borgere og virksomheders behov i centrum. Vi sætter barren højt og har fokus på din trivsel og kompetence- og karriereudvikling. Hvis du er interesseret, kan du læse mere om vores arbejde på www.digst.dk. Arbejdspladsen ligger tæt på metro- og s-togstation midt i København.

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter gældende overenskomst med mulighed for individuel forhandling alt efter kvalifikationer.

Flere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen er du velkommen til at kontakte kontorchef Jane Rasmussen på telefon +45 21 39 34 80 eller mail janras@digst.dk. Du er velkommen til at skrive en sms, så ringer Jane dig op.

Ansøgning

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen ”Ansøg” senest den 13. februar 2023.

Vi forventer at holde 1. og 2. samtaler i uge 8 og uge 9 og håber at kunne byde vores nye kollega velkommen den 1. april 2024.

I Digitaliseringsstyrelsen opfordrer vi alle interesserede uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Hverdagen er digital

Vores medarbejdere går hver dag på arbejde for at gøre en forskel for den enkelte dansker. Vi skaber digitale relationer mellem borgere, virksomheder og det offentlige med klare resultater.

Digitalisering er et stærkt og afprøvet redskab, som kræver nytænkning, dialog og mod - samt et stærkt samarbejde mellem staten, kommunerne og regionerne. Digitaliseringsstyrelsen står i spidsen for, at denne store omstilling lykkes.

Gem job

Digitaliseringsstyrelsen

Arbejdssted

København K

Vigtige datoer

Indrykket:
25. januar 2024
Ansøgningsfrist:
13. februar 2024