Service Architect til den di­gi­ta­li­se­re­de jernbane


Motiveres du af at vedligeholde og videreudvikle en attraktiv og grøn jernbane i Danmark, og kan du se dig selv i følgende arbejdsopgaver og efterlyste kompetencer kan du søge stillingen som Service Architect i Signalling Operations i Banedanmark.

Du sikrer kvalitet via godt samarbejde med systemleverandører

Som Service Architect i Signalling Operations bliver du en central spiller i et team af ildsjæle, der professionelt forvalter ejerskabet af de tekniske systemer, der knytter sig til jernbanens nye signalsystemer. Du bliver en hovedaktør i at sikre en høj kvalitet på serviceydelserne gennem et konstruktivt samarbejde med Banedanmarks kunder og leverandører. Herunder har du også muligheden for at bidrage med at skabe bedre processer og rådgive forretningen i, hvordan vi får mest ud af løsningerne.

Du vil selv have indflydelse på dine ansvarsområder, men de vil blandt andet være omfattet af:

  • sikring af teknisk overlevering fra projekt til drift
  • teknisk forvaltning af løsningerne i de nye signalsystemer
  • løbende koordinering og samarbejde med modparter - interne og eksterne
  • arbejde med nye forbedringsprojekter
  • bistand med teknisk afklaring af sager og henvendelser – interne og eksterne.

Om dig:

For at få succes i rollen bør du have enten praktisk erfaring med tilsvarende arbejdsopgaver fra lignende områder eller en relevant akademisk baggrund minimum på bachelor-niveau (ingeniør eller it-uddannelse).

Det vil desuden være en fordel, hvis du:

  • har erfaring med vedligehold eller udvikling af it-applikationer og data interfaces (gerne kendskab til eller certificering i ITIL)
  • er initiativrig og ansvarlig af natur
  • er en teamplayer som naturligt samarbejder med alle relevante parter

Nye signalsystemer

Banedanmark er førende i Europa med den digitale transformation, hvor vi indfører ny banebrydende teknologi, der revolutionerer styringen af togtrafikken. Du får mulighed for at være med til at realisere omstillingen. Implementeringen af signalsystemerne ERTMS på fjernbanen og CBTC på S-banen er et af de mest avancerede, ambitiøse og succesfulde IT-projekter i Danmarkshistorien, som understøttes af en international leverandørbase og konsulenter fra hele Europa.

Din nye arbejdsplads

Sektionen Signalling Operations er ansvarlig for at vedligeholde og videreudvikle de nye signalsystemer og består blandt andet af specialister, jurister, analytikere og folk med indgående kendskab til forretningen i Banedanmark. Du vil indgå i en afdeling under udvikling, hvor du vil være en af flere stærke systemfaglige kompetencer, der bidrager til den daglige driftsstabilitet og fremtidige udvikling af systemerne. Der er et stærkt fagligt og uformelt arbejdsmiljø med plads til at have det sjovt og en positiv tilgang til arbejdet.

Dit arbejdssted bliver i Trafiktårn Øst (Carsten Niebuhrs gade 49) i København sammen med resten af dit team. Signalløsningen dækker hele Danmark, og derfor vil der kunne forekomme rejser til togoperatørerne og Trafiktårnet i Vest, som ligger i Fredericia.
Arbejdssprogene i Banedanmark er dansk og engelsk. Det er forventet, at du er fortrolig med engelsk på forhandlingsniveau, da vores samarbejdspartnere og underleverandører kommer fra hele Europa.

Løn

Som akademiker ansættes du efter gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og AC.

For HK er ansættelsen omfattet af Fællesoverenskomsten mellem Skatteministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område og Organisationsaftalen mellem Skatteministeriet og HK/STAT, Danmark samt protokollat for kontorfunktionærer ansat ved Banedanmark.

Som udgangspunkt er stillingen placeret i løngruppe 4, Hovedstad.

For både AC og HK gælder det, at den endelige løn fastsættes på baggrund af dine erfaringer og kvalifikationer, samt at der tilkommer pension i henhold til overenskomsten.

Ansøgning og kontakt

Vil du vide mere, så kontakt Teamleder Christian Walsted Sweeney på cwsn@bane.dk eller mobil +4551791109. Der vil løbende blive kaldt til samtaler.

For at søge stillingen klikker du på linket ”Ansøg” og følge instruktionerne.

Går du videre fra de indledende samtaler, vil der blive indhentet referencer fra tidligere arbejdsgiver. Du vil blive informeret inden, at der bliver indhentet en reference.

Ansøgningsfrist: 22-02-2024


Vær med til noget stort i Banedanmark

I Banedanmark skaber vi forudsætningen for, at hundredtusindvis af danskere hver dag kan tage toget, og transport af mange tusind tons gods.

Lige nu bygger vi en helt ny attraktiv, grøn jernbane, mens vi holder den gamle kørende. Vi sætter strøm til banen, så der kan køre klimavenlige tog. Vi indsætter nye, digitale signalsystemer og bygger en højhastighedsbane til Europa. Og vi styrer togtrafikken og informerer om den på stationernes skærme og højtalere på fjernbanen.

Banedanmark er en styrelse under Transportministeriet med mere end 2.700 medarbejdere. Hovedkontoret ligger på Carsten Niebuhrs Gade 43 i København, men vi har dygtige og dedikerede medarbejdere i hele landet.

Vil du også være med til noget stort?

Gem job