Teknisk tester til MOMS


Brænder du for teknisk test, og vil du være en vital part i at sikre en løbende og automatiseret test af udviklingen af et forretningskritisk it-system? Så er vi på udkig efter dig.

Som teknisk tester vil du indgå i afdelingen ”MOMS” og blive del af afdelingens udviklingsaktiviteter, hvor OSM2-løsningen er den mest omfattende. I tæt samarbejde med interne udviklingsteams og forretningen arbejder du med automatiserede test for at sikre høj kvalitet på forretningskritiske IT-løsninger. Built-in quality er i højsædet hos os og indgår som en naturlig del i vores udviklingsprocesser.

OSM2-systemkomplekset håndterer nye EU-momsregler, som indebærer store lettelser for erhvervslivet, mere fair konkurrence på tværs af EU, samt nedbringelse af svindlen med moms. OSM2-løsningen gik i luften 1. april 2021 med den første release. Herefter har der været og er fortsat nye releases med ny funktionalitet – hvilket vil fortsætte de kommende år som følge af nye EU-krav.

OSM2-løsningen drives og forvaltes i en intern udviklings- og driftsorganisation med ca. 100 personer fordelt på 7 teams. OSM2-løsningen eksekveres i et samarbejde mellem interessenter i Skattestyrelsen og drift/udvikling fordelt over flere kontorer i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen. Det sidste år har vi releaset hver 14. dag i en CI/CD-pipeline.

Dine arbejdsopgaver

I det daglige skal du primært støtte drift og udvikling i at lave automatiske E2E systemtests på ny og eksisterende kode og mere generelt støtte med teststyring og testcase udvikling. Dine vigtigste opgaver bliver at planlægge, udvikle og dokumentere automatiserede tests, så vi hele tiden forbedrer os. Det vil også blive din opgave løbende at vedligeholde, monitorere og fejlsøge de automatiserede tests.

Selve opsætningen af automatiserede testværktøjer kræver erfaring med programmering. Du skal stå for implementeringen af de automatiserede tests og desuden sikre dokumentation af opsætning og kode i forbindelse med automatiseret test.

Til udarbejdelse af automatiske test i OSM2 løsningen, anvender vi et egenudviklet framework baseret på Spock og kodet i Groovy.

Opgaverne er:

Analyse, design og gennemførelse af systemintegrationstest og E2E-test:

 • Udarbejde testdesign baseret på kendte testdesignteknikker
 • Udarbejde testdokumentation
 • Udarbejde kode til testautomatisering
 • Defect Management
 • Testrapportering
 • Deltage i løbende stand-ups og retrospektives
 • Fejlsøgning
 • Vejledning til udviklingsteams i brug af test framework

Om dig

Du er systematisk, analytisk og fokuseret på at overholde deadlines med kvaliteten i centrum. Det er vigtigt, at du har interesse for det tekniske og går op i kvaliteten i løsningen, og at du kan skabe dig et overblik over store mængder af data og processer.

Vi forestiller os, at du har erfaring med automatiserede tests og gerne fra et setup med høj udviklingsaktivitet i en CI/CD-pipeline. Du har systemforståelse og evne til at forstå forretnings- og systemsammenhænge.

Vi ser gerne, at du har erfaring fra større IT-organisationer. Du har en relevant IT-uddannelse f.eks. fra DTU, ITU eller DIKU. Du kan også have opnået dine kompetencer gennem relevant erhvervserfaring.

Det er en fordel hvis du:

 • har erfaring som udvikler
 • har erfaring med teknisk test eller testautomatisering
 • kan vurdere, hvornår specifikke typer af test skal gennemføres og hvilke værktøjer der skal bruges
 • har erfaring med at arbejde i agile teams
 • Kender til BDD og/eller TDD

Vi ser gerne, at du har en ISTQB-certificering.

Det vil være en fordel, hvis du har erfaring med…

 • Java/Spring Boot, Groovy, Gradle, JavaScript, Vue
 • Kafka, ElasticSearch og PostgreSQL
 • GitHub, Jira, Jenkins, Docker/Rancher
 • Cypress, Spock

Dit kontor

Du bliver ansat i kontoret ”OSM2 Drift”. Dine nye kollegaer har forskellige faglige baggrunde og erfaringsniveauer, men de har dét til fælles, at de alle er topmotiverede i forhold til at sikre en effektiv IT-drift og udvikling. Vi hjælper og støtter hinanden i at komme i mål med vores opgaver. Vi lægger stor vægt på videndeling og læring, og vi trives rigtig godt i vores arbejde.

Med ca. 1500 ansatte i Udviklings-og Forenklingsstyrelsen er der ligeledes god grobund for karriereudvikling og for at møde nye spændende mennesker enten i fagligt øjemed eller til sociale arrangementer.

Der er gode muligheder for kompetenceudvikling og sparring, og du vil meget hurtigt blive kastet ud i både varierende og udfordrende arbejdsopgaver.

Kontakt og ansættelsesvilkår

Ansøgning med CV og eksamenspapirer bedes sendt via linket ”Ansøg” senest den 26. februar 2024. Send gerne din ansøgning hurtigst muligt, da vi afholder samtaler løbende.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef Jacob Brok på tlf. 7237 0613.

Der indgår en logisk analyse og en personanalyse i ansættelsesforløbet.

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest og referencer.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Ansættelsesområdet er Skatteministeriet med tilhørende institutioner og dit arbejdssted vil være Osvald Helmuths Vej 4, 2000 Frederiksberg.

Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

’Vi sikrer velfungerende it-løsninger, så den samlede Skatteforvaltning kan løse sin opgave’

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er en tværfaglig styrelse og har til opgave at udvikle, drifte og vedligeholde nye og eksisterende it-systemer i Skatteforvaltningen, så de er stabile, sikre og omkostningseffektive.

Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, seksuel orientering, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Gem job

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
Publiceret: 9. februar 2024

Arbejdssted

Frederiksberg