For­an­drings­kon­su­lent til Ud­vik­lings- og Forenklings­sty­rel­sen


Vil du være med til implementere professionelle forandringer? Brænder du for forandringsledelse, og har du erfaring med at bringe forandringsledelsens forskellige discipliner i spil i praksis? Trives du med at løse opgaver selvstændigt, men som en del af et fagligt ambitiøst team? Så er du måske den nye forandringskonsulent i fagdirektørområdet Gæld, Motor, Sikkerhed og Digital Arbejdsplads i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.

Om stillingen

Som vores nye forandringskonsulent bliver du en vigtig del af forandringsledelsesarbejdet i Gæld, Motor, Sikkerhed og Digital Arbejdsplads. I rollen som forandringskonsulent får du ansvaret for at lede selve forandringsprocessen, for det sker ikke af sig selv og skal kontinuerligt drives, skubbes, kommunikeres og følges op på. Ledelsen ejer forandringerne, og du kommer til at arbejde tæt sammen med direktører og personaleledere om at få forandringerne designet og implementeret. Du skal derfor have mod på – og stærke kompetencer til – at lede opad samt udad og arbejde med træning af andres adfærd.

Du kommer til at arbejde inden for forandringsledelsens deldiscipliner: Ledelse af forandringer, træning, adfærdsdesign og forandringskommunikation. Du skal facilitere forandringsprojekter og transformationer på tværs af fagdirektørområdet.

Opgaverne er alsidige og spænder fra planlægning af forandringer og facilitering, ligesom der vil være skriftlige kommunikationsopgaver, træning – ofte i form af ’train the trainer’ – samt sparring med ledere og kolleger.

I samarbejde med forandringsteamet får du blandt andet ansvar for:

  • At gennemføre konkrete forandringsprocesser i organisationen, hvor du får ansvaret for forandringsarbejdet enten gennem træning af projektets øvrige deltagere eller selvstændigt – du skal få det til at ske
  • Træning, fx undervisning og train the trainer-aktiviteter
  • At udarbejde forandringsmateriale herunder proces-, kommunikations- og implementeringsplaner samt forandringsbudskaber, formulere talebudskaber mm., som kommunikativt understøtter forandringsledelse
  • At understøtte øvrige aktiviteter inden for forandringskonceptet i fagområdet såsom facilitering af implementeringsnetværk, undervisning og diverse opfølgningsopgaver.

Om dig

Vi forestiller os, at du har en relevant akademisk baggrund og flere års erfaring med forandringsledelse, og du kan dokumentere resultater fra lignende stillinger i en offentlig eller privat organisation. Du har teoretisk viden om forandringsledelse og kommunikation og har erfaring med at bringe det i spil i praksis. Du kan fx være uddannet cand.psych., cand.comm. eller cand.merc. eller tilsvarende.

Som person er du først og fremmest en handlingsorienteret og udadvendt – en eksekverende facilitator. Du arbejder selvstændigt og kan hurtigt danne dig et overblik over dine opgaver inden for et komplekst område, samtidig med at du har øje for detaljen.

Du formår at samarbejde med forskellige interessenter, der indimellem har roller og ønsker, som er modsatrettede. Du kan kommunikere og samarbejde på forskellige niveauer i en organisation.

Vores team

Du bliver ansat i kontoret PMO Gældssystemer i fagdirektørområdet Gæld, Motor, Sikkerhed og Digital Arbejdsplads i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, som er en del af Skatteforvaltningen. Fagdirektørområdet rummer ca. 350 kolleger.

Du skal både værdsætte at arbejde selvstændigt og tæt sammen med dine kolleger i forandringsteamet, da vi er et team som lægger stor vægt på samarbejde.
Forandringsteamet arbejder ud fra en evidensbaseret evolutionsteoretisk tilgang til forandringsledelse og skal bidrage til at forbedre organisationens arbejdsgange og øge produktiviteten. Vi dyrker vores faglighed i teamet og tilbyder organisationen interventioner, der reelt gør en forskel for dens praksis. Vi afprøver løbende alle metoder og tilgange på hinanden i teamet; vi sparrer med hinanden, giver feedback og idé-udveksler.

Du kan se frem til at arbejde i et lille dynamisk team, hvor du har mulighed for at præge dine opgaver og få faglig sparring. Vi har et godt sammenhold med plads til humor og en uformel omgangstone samtidig med, at vi tager ansvar og har ambitioner om hele tiden at forbedre os. Du vil indgå i et introduktions- og oplæringsforløb for hurtigt at kunne arbejde selvstændigt med opgaverne, herunder træning i forandringsledelseskonceptet.

Vi arbejder i udgangspunktet med fysisk tilstedeværelse på arbejdspladsen, da forandringsarbejdet sker i praksis.

Kontakt og ansættelsesvilkår

Ansøgning med CV og eksamensbevis bedes sendt via linket ”Ansøg” senest den 4. marts 2024. Det kan blive indkaldt til og gennemført samtaler løbende.

Spørgsmål om stillingen besvares gerne af souschef Mathilde Nedergaard Fick på telefon 72 37 25 61.

Vi forventer at benytte en logikanalyse, en personlighedsanalyse samt en faglig case i ansættelsesforløbet.

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest og referencer.

Tiltrædelse vil blive snarest muligt eller 1. maj 2024

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Arbejdsstedet er Osvald Helmuths Vej 4, 2000 Frederiksberg.


Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

’Vi sikrer velfungerende it-løsninger, så den samlede Skatteforvaltning kan løse sin opgave’

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er en tværfaglig styrelse og har til opgave at udvikle, drifte og vedligeholde nye og eksisterende it-systemer i Skatteforvaltningen, så de er stabile, sikre og omkostningseffektive.

Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, seksuel orientering, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Gem job

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen
Publiceret: 12. februar 2024

Arbejdssted

Frederiksberg