IT-arkitekt søges til at skabe digital sam­men­hæng i den of­fent­li­ge sektor og på tværs af lan­de­græn­ser


Digitaliseringsdagsordenen er vigtig som aldrig før og derfor ønsker vi at udvide vores team af it-arkitekter, der alle har en afgørende rolle for rammesætningen af den fællesoffentlige digitalisering af Danmark. Vores arbejdsplads ligger tæt på Kongens Nytorv, og du vil få fantastiske kolleger og blive en del af et dynamisk miljø, hvor vi er passionerede og hjælper hinanden i hverdagen,

Om stillingen

I Kontor for teknologi og data har vi blandt andet ansvar for den fællesoffentlige digitale arkitektur (FDA) på arkitektur.digst.dk. FDA sætter rammerne for, hvordan den offentlige sektor sikkert, forsvarligt og effektivt skal arbejde med it-arkitektur og udveksling af data.

Du kommer særligt til at have fokus på at styrke FDA og sikre relevansen af produktporteføljen i samarbejde med vores fællesoffentlige samarbejdsparter, så produkterne i FDA står skarpe og let anvendelige. Herunder vil sammenhængen mellem EU's arkitekturprincipper og vores fællesoffentlige digitale arkitektur være et væsentligt fokusområde.

Dine arbejdsopgaver vil fastlægges nærmere sammen med dig, men vil udover ovenstående kunne omhandle:

  • Open source og genbrug af software.
  • Arkitektur og kunstig intelligens.
  • Udvikling af produkter i FDA eller danske profileringer af internationale standarder i tæt samarbejde med teamet samt kommuner, regioner og statslige myndigheder.
  • Forordningen om interoperabilitet, EIF og Semantik.
  • Rådgivning til offentlige digitaliseringsprojekter og øvrige interessenter om vores fælles metoder, principper, vejledninger og specifikationer i FDA.

En stor del af dine arbejdsopgaver vil foregå i dialog med europæiske og danske parter.

Endvidere har vi i den kommende periode et stort fokus på at formidle produkterne på (FDA) arkitektur.digst.dk, så websitet i højere grad understøtter behovet hos vores samarbejdsparterne, hvilket hele teamet fælles er involveret i.

Om dig

Ud over en akademisk uddannelse, eller tilsvarende relevant erhvervserfaring, er det vigtigste, at du er bidt af arbejdet med it, digitalisering og deling af data fællesoffentligt og internationalt.

Derudover leder vi efter dig, som:

  • har forståelse for it-arkitektur, både governance og i praktisk anvendelse i udviklingsaktiviteter
  • formår at oversætte forretningsbehov til arkitektur og krav
  • kan formidle fagligt komplekst stof klart og kortfattet til både generalister og specialister
  • mærker en passion for at skabe et stærkt fælles fundament for digitalisering af det offentlige.

Om os

I Kontor for teknologi og data vil du være med til at skabe en mere sammenhængende offentlig sektor sammen med godt 30 kollegaer. Ud over dig er der 5 it-arkitekter i teamet og andre kollegaer, som har fokus på teamets samarbejdsprocesser, vores arbejde med arkitektur.digst.dk, kommunikation af FDA samt strategisk styring og ophæng. Vi har herudover et netværk for it-arkitekter i Digitaliseringsstyrelsen, hvor du kan mødes med it-arkitekter fra andre kontorer og sparre samt få inspiration fra hinanden.

Hos os betyder tilstedeværelse med vores kollegaer meget, og vi mener, at samarbejde og videndeling på tværs af styrelsen er afgørende for et godt arbejdsmiljø. Samtidig vil vi gerne sikre fleksibilitet for vores medarbejdere, og hjemmearbejde kan løbende aftales mellem chef og medarbejder, når det er foreneligt med opgavevaretagelsen.

I Digitaliseringsstyrelsen er vi ca. 400 medarbejdere, som hver dag går forrest i arbejdet for et mere digitalt offentligt Danmark med borgere og virksomheders behov i centrum. Vi sætter barren højt og har fokus på din trivsel og kompetence- og karriereudvikling. Hvis du er interesseret, kan du læse mere om vores arbejde på www.digst.dk. Arbejdspladsen ligger tæt på metro- og s-togstation midt i København.

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter gældende overenskomst med mulighed for individuel forhandling alt efter kvalifikationer.

Flere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen er du velkommen til at kontakte kontorchef Jane Rasmussen på telefon +45 21 39 34 80 eller mail janras@digst.dk. Du er velkommen til at skrive en sms, så ringer Jane dig op.

Ansøgning

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen ”Ansøg” senest den 17. marts 2024.

Vi forventer at holde 1. og 2. samtaler i uge 12 og håber at kunne byde vores nye kollega velkommen den 1. maj 2024.

I Digitaliseringsstyrelsen opfordrer vi alle interesserede uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Sammen om et digitalt Danmark – nu og i fremtiden

Du kender os måske for MitID, Digital Post og borger.dk. I Digitaliseringsstyrelsen står vi i spidsen for en ambitiøs digital udvikling af Danmark, der skaber værdi for borgere, virksomheder og offentlige organisationer og bidrager med løsninger på samfundets store udfordringer.

Gem job

Digitaliseringsstyrelsen

Arbejdssted

København K

Vigtige datoer

Indrykket:
1. marts 2024
Ansøgningsfrist:
17. marts 2024