Proaktiv drifts­spe­ci­a­list til MOMS


Kan du lide den ”puls” der opstår når driften skal køre stabilt og incidents skal håndteres så hurtigt som muligt? Vil du være med til at bygge bro mellem udviklings- og driftsaktiviteter, så er det muligvis dig vi står og mangler.

I MOMS Drift og Kvalitet har vi ansvaret for applikationsdriften af flere systemer. OSM2-systemet er den løsning som fylder mest i vores hverdag. Systemet håndterer den nationale efterlevelse af EU-Momsregler, hvilket betyder en stor lettelse i administrationen af moms for dansk erhvervsliv, mere fair konkurrence på tværs af EU, samt nedbringelse af svindel med moms. OSM2 overgik til almindelig drift ved årsskiftet, men har været i produktion siden 2021, sideløbende med udviklingsprojektet som har udviklet løsningen. Vi forventer, at der bliver udviklet på løsningen flere år frem, hvilket også giver en spændende dynamik i stillingen. Udviklingen af løsningen varetages internt af fullstack teams, som du vil skulle samarbejde med. Derudover overtager vi applikationsdriften for CESOP-systemet.

Dine arbejdsopgaver

Jobbet er fokuseret omkring drift og vedligehold af applikationer og komponenter inden for MOMS og EU-ordninger, herunder incidenthåndtering, problem management, Service bestillinger og driftsrutiner.

Systemerne er bygget på moderne teknologier fx; Kubernetes med ElasticSearch og Kafka som hovedkomponenter og en række understøttende værktøjer nedenunder.

De generelle driftsopgaver i jobbet:

 • Overvåge, vedligeholde og opdatere vores applikationer, så vi leverer kvalitet og effektive løsninger til vores brugere og opfylder de aftalte serviceniveauer
 • Fejlfinde og løse incidents. Det er i praksis 2nd og 3rd level support for OSM2 og CESOP-systemerne
 • Udføre driftsoperationer
 • Vedligeholde recovery-strategien, og planlægge, eksekvere og teste backup/restore
 • Opsætte og vedligeholde monitoreringen på platformen
 • Udarbejdelse af generel automatisering af opgaver og rutiner i driften
 • Medvirke til at systemet følger de standarder der gælder for vores drift

Af mere tekniske driftsopgaver kan følgende opgaver være relevante for dig:

 • Opdatere certifikater
 • Datarettelser i databaser samt Elastic Search
 • Konfigurere, vedligeholde og opdatere Kafka-brokere og -tjenester for at sikre at de fungerer optimalt og kan håndtere den aktuelle belastning
 • Håndtere applikationsfejl ift Dead Letter Queue
 • Deployment af releases
 • Håndtere events fra overvågningen
 • Analysere systemkode i forbindelse med incidents og problems

Om dig

Vi forestiller os, at du har nogen års erfaring indenfor applikationsdrift, gerne med en baggrund fra softwareudvikling. Du har god indsigt i skalerbarhed, sikkerhed, vedligeholdelse og tilgængelighed samt CI/CD (kontinuerlig integration, test og idriftsættelser). Du har desuden kendskab til ITIL og ITSM. Vi ser gerne, at du er kvalitetsbevidst og har øje for detaljen, og at du proaktivt tager ansvar for at få løst de knaster, der opstår i systemet

Du har en relevant IT-uddannelse, men du kan også have opnået dine kompetencer gennem relevant erhvervserfaring.

Vi ser gerne, at du har beskæftiget dig med et eller flere af følgende teknologier/sprog:

 • Java
 • ElasticSearch/Kibana
 • Postgres DB
 • Kubernetes/Rancher
 • Helm

Dit kontor

Du bliver ansat i kontoret MOMS Drift og kvalitet, og bliver del af vores driftsteam på 10 medarbejdere. Dine kommende kollegaer har forskellige IT-faglige baggrunde og erfaringsniveauer, men har dét til fælles, at de alle er motiverede i forhold til at sikre en effektiv IT-drift. Vi hjælper og støtter hinanden i at komme sammen i mål med vores opgaver. Der lægges stor vægt på videndeling og læring, og vi prioriterer trivsel og den enkeltes faglige og personlige udvikling i jobbet.

Med ca. 1800 ansatte i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er der ligeledes rige muligheder for karriereudvikling og for at møde nye spændende mennesker, enten i fagligt øjemed eller til sociale arrangementer.

Kontakt og ansættelsesvilkår

Ansøgning med CV og eksamenspapirer bedes sendt via linket ”Ansøg” senest den 25. maj 2024. Der vil indgå en logisk test og en personanalyse i ansættelsesforløbet. Der vil blive afholdt 1. samtaler løbende.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Kontorchef Jacob Brok på tlf. 72370613.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til den enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest og referencer.

Ansættelsesområdet er Skatteministeriet med tilhørende institutioner og dit arbejdssted vil være Osvald Helmuths Vej 4, 2000 Frederiksberg.

Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

’Vi sikrer velfungerende it-løsninger, så den samlede Skatteforvaltning kan løse sin opgave’

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er en tværfaglig styrelse og har til opgave at udvikle, drifte og vedligeholde nye og eksisterende it-systemer i Skatteforvaltningen, så de er stabile, sikre og omkostningseffektive.

Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, seksuel orientering, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Gem job

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Arbejdssted

Frederiksberg

Vigtige datoer

Indrykket:
30. april 2024
Ansøgningsfrist:
25. maj 2024

Job hos virksomheden