Senior it-pro­jektleder til at stå i spidsen for om­fat­tende Data Warehouse mod­ern­iser­ing­s­plan


Vi søger en erfaren projektleder, der har lyst til og erfaringer med at drive en modernisering og transition af et Koncern Data Warehouse og samtidig være med til at modne hele Skatteforvaltningen til at være mere datadreven.

Projektleder til modernisering

Skatteforvaltningen har i dag et større Data Warehouse og et væld af Business Intelligence- løsninger. Vi står overfor en række opgaver på Koncern Data Warehouse området - både ift. at platformen står overfor en udskiftning, og samtidig ønsker vi at modernisere hele området. Vi søger derfor en erfaren projektleder til at stå i spidsen for moderniseringsplanerne. Du får i tæt samarbejde med ledelsen i Center for Datawarehouse, BI og ADP lov til at initiere, præge og sikre levering af modernisering af alle vores dataprodukter.

Den første opgave for vores nye projektleder vil omhandle initiering af projektprogrammet. Du skal bl.a. udarbejde projektgrundlag, afdække interessentlandskabet og strategi for gennemførsel af moderniseringen. Du kommer til at arbejde i et fagligt tungt center, som har ansvaret for både platforme og data produkter. Du tilrettelægger og løser opgaverne i et tæt samarbejde med ledelsen, arkitekter og udviklere.

I stillingen får du en rolle, som indbefatter de klassiske projektlederdiscipliner og en del leverandørstyring, da det forventes at dele af projektprogrammet bliver outsourcet.

I din hverdag som projektleder forventes du ud over de klassiske projektdiscipliner at kunne indgå i aktiviteter som:

 • Udarbejdelse af styregruppemateriale, projektrapportering og øvrig projektdokumentation
 • Udarbejdelse af udbudsmaterialer
 • Udarbejdelse af notater og ledelsesresumeer
 • Facilitering og styring af workshops med procesejere, systemejere og leverandører
 • Resursestyring i forhold til den økonomiske ramme.

Din baggrund

Din uddannelsesmæssige baggrund er ikke altafgørende, men det er en fordel, hvis du har en relevant uddannelse. Derudover har du nogle års erhvervserfaring fra en lignende projektlederrolle i en større kompleks organisation.

Det er en fordel, hvis du har:

 • Kendskab til eller erfaring med Data Warehouse og Business Intelligence
 • Demonstreret projektledererfaring med planlægning, eksekvering og interessenthåndtering på projekter i størrelsesordenen plus 100 mio.
 • Kendskab til forskellige it-udviklingsmetoder, herunder agile metoder
 • En eller flere certificeringer inden for projektledelse
 • Kommerciel erfaring fra leverandørforhandlinger, kontraktudarbejdelse eller lignende
 • Kendskab til Digitaliseringsstyrelsens projektmodel

Som person trives du med at arbejde sammen med kolleger med forskellige fagligheder og kompetencer. Da du kommer til at indgå i mange relationer, er det vigtigt, at du er tålmodig og samtidig er god til at skabe relationer og tillid til andre. Derudover har du gode faciliterings- og kommunikationsevner og formår at skabe en fælles forståelse mellem tekniske og forretningsmæssige medarbejdere.

Det er naturligt for dig at sikre og fastholde et godt overblik, og du trives med at drive mange opgaver fremad.

Et særligt arbejdsmiljø

Din leder i Data Warehouse stiller store krav til sig selv og sine medarbejdere, og har et højt ambitionsniveau på fagområdets vegne, men går ikke på kompromis med medarbejdernes trivsel. Du får en inkluderende leder, der går ind for åben og ærlig dialog. En leder, der giver ansvar, plads og medbestemmelse – fordi det skal være sjovt at gå på arbejde.

Kontakt og ansættelsesvilkår

Ansøgning med CV og dokumentation for uddannelse bedes sendt via linket ”Ansøg” senest den 17. juni 2024. Vi forventer at indkalde til og afholde samtaler løbende.

Hvis du vil høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Astrid Iversen på telefon 72 37 06 18.

Vi forventer at benytte personprofilanalyse og logikanalyse i rekrutteringsprocessen.

Der vil forud for ansættelse blive indhentet straffeattest og referencer.

Tiltrædelse vil være 1. august 2024 eller efter aftale.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Ansættelsesområdet er Skatteministeriet med tilhørende institutioner.

Arbejdsstedet er Osvald Helmuths Vej 4, 2000 Frederiksberg.

Læs mere om Center for Datawarehouse, BI og ADP her.


Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

’Vi sikrer velfungerende it-løsninger, så den samlede Skatteforvaltning kan løse sin opgave’

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er en tværfaglig styrelse og har til opgave at udvikle, drifte og vedligeholde nye og eksisterende it-systemer i Skatteforvaltningen, så de er stabile, sikre og omkostningseffektive.

Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, seksuel orientering, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Gem job

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Arbejdssted

Frederiksberg

Important dates

Published:
4 June 2024
Application deadline:
17 June 2024