Data engineer til stærkt datateam


Brænder du for at arbejde med udvikling, test og idriftsættelse af datavarehus? Har du stærke kompetencer eller ønsker du at udvikle dine kompetencer inden for datamodellering? Og ønsker du at arbejde med en moderne cloud-baseret dataplatform og gøre en forskel for beskyttelsen af vores samfund?

Tag del i udviklingen af fremtidens datadrevne toldvæsen

Vi skal i forbindelse med EU’s nye Toldforordning udskifte hovedparten af den samlede it-portefølje på toldområdet og sikre en styrket brug af data i toldkontrollen. Netop transformationen af data fra de nye systemer til udstilling i datavarehus, risikomodeller og business intelligence løsninger er vores fokus. Vi søger derfor en kollega til vores Data og Analyse team. Du kan både have meget erfaring eller være nyuddannet - det vil arbejdsopgaverne blive justeret efter, blot du har lyst til og formår at bidrage til robuste datavarehusløsninger til vores kunde, Toldstyrelsen.

Om stillingen

Du bliver ansat som data engineer i vores kontor Told Data og Analyse, der tæller ca. 20 stærke profiler inden for bl.a. data science, data management og business intelligence. Vi dyrker vores kernefagligheder, tværdatafaglige problematikker og følger med i markedets trends. Vi er alle allokerede ind i agile teams i Tolddomænet, der er et ret unikt it-udviklingsprogram, idet det er et af de største af sin art i Danmark med omkring 400 skarpe hoveder fra Udviklings- og Forenklingsstyrelsen (UFST), Toldstyrelsen og leverandører.

Du bliver en del af vores Dataonboarding-team, som udvikler, tester, produktionslægger og drifter løsninger, der er fundamentet for vores BI- og Analytics-produkter med brug af teknologi-stak inden for Microsoft Azure-universet. Vi anvender data fra de nyeste Toldsystemer, samt historiske data fra vores legacysystemer, som behandles i vores nye cloudbaserede dataplatform. Teamet arbejder agilt og planlægger sine opgaver i tæt samarbejde. Konkret vil du fx komme til at arbejde med:

  • Udvikling, test og idriftsættelse af ETL-pipelines i Azure Data Factory, Visual Studio code, PySpark og Synapse, der understøtter opbygningen af nyt datavarehus til Toldstyrelsen. Du kommer derfor i berøring med alle processer lige fra ingest af data til deployment af endelige løsninger.
  • Etablering og implementering af nye arbejdsprocesser og best-practice for udvikling, drift og vedligeholdelse af datavarehuset – vi videreudvikler løbende løsningerne i tæt samarbejde med vores kunde Toldstyrelsen.

Du skal være klar til, at dine arbejdsopgaver ændrer sig i takt med programmets releases af nye it-systemer og modningen af dataplatformen.

Samarbejde og vidensdeling med andre data- og analysespecialister

Du bliver del af et af Danmarks største IT-udviklingshuse med omkring 1.500 medarbejdere, hvoraf ca. 300 har stærke data- og analysekompetencer. Du har derfor rig mulighed for at samarbejde med højt kvalificerede specialister og generalister og for at vidensdele med dine kommende kollegaer til et af vores mange faglige og sociale arrangementer. For at styrke din faglige udvikling er der, udover hands-on erfaring, også mulighed for at tage relevante Azure-certificeringer og deltage i nogle af markedets nyeste kurser.

Om dig

Vi ser gerne, at du har god erfaring med udvikling af datavarehus, men vigtigst er, at du brænder for at udvikle løsninger, der giver Toldstyrelsen nye indsigter i deres forretning. Du har en relevant videregående uddannelse som f.eks. cand.scient, cand.merc. IT, cand.IT, IT-ingeniør eller lign., eller du har en matematik-samfundsvidenskabelig baggrund som fx økonom eller data-orienteret statskundskaber eller kan på anden vis dokumentere de efterspurgte kompetencer (eller ønsker at udvikle dine kompetencer) inden for følgende områder:

  • Implementering og drift af datavarehus
  • Udvikling i Microsoft Azure Data Factory, Synapse, Visual Studio Code, PySpark eller et tilsvarende ETL-værktøj samt SQL-databaser
  • Forståelse for, hvordan vi med vores datavarehus understøtter den valgte dataarkitektur og de ønsker til udstilling og anvendelse af data i forretningen, understøttelse af non-funktionelle krav som performance og endelig data lineage.
  • At skabe relationer og gode løsninger på tværs af fagligheder

Som person er du løsnings- og fremdriftsorienteret, og du tager ansvar for dine opgaver samtidig med, at du også har øje på detaljen. Dine kolleger beskriver dig som en person med et godt humør og en positiv indstilling og som en, der er villig til at indgå i et team med fokus på den fælles opgave. Du sætter en ære i at samarbejde og at sikre den nødvendige koordinering og vidensdeling i de teams, du indgår i. Du har sans for at skabe relationer med udgangspunkt i faglighed og forretningsforståelse. Det er vigtigt, at du er interesseret i at lære nye teknologier og metoder, da der vil være en læringskurve i at forstå vores arbejdsprocesser.

Kontrakt og ansættelsesvilkår

Send din ansøgning med CV og eksamenspapirer ved at klikke på ’Ansøg’ senest den 29. maj.

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Jan Møller på tlf. 72384381.

Der kan indgå en logisk test og en personanalyse i ansættelsesforløbet.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere (HK) eller overenskomst for fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest og referencer.

Ansættelsesområdet er Skatteministeriet med tilhørende institutioner, og dit arbejdssted vil være Osvald Helmuths vej 4, 2000 Frederiksberg.


Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

’Vi sikrer velfungerende it-løsninger, så den samlede Skatteforvaltning kan løse sin opgave’

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er en tværfaglig styrelse og har til opgave at udvikle, drifte og vedligeholde nye og eksisterende it-systemer i Skatteforvaltningen, så de er stabile, sikre og omkostningseffektive.

Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, seksuel orientering, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Gem job

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Arbejdssted

Frederiksberg

Vigtige datoer

Indrykket:
10. maj 2024
Ansøgningsfrist:
29. maj 2024

Job hos virksomheden