Dygtige teknikere til ap­pli­ka­tions­drift af OpenSour­ce-produkter til Styrelsen for It og Læring


Vil du med på et af vores dygtige teams, der sikrer stabil og sikker drift af undervisningssektorens it-løsninger, med særligt fokus på vores samfundskritiske system, Unilogin, så er du måske den rette til et job hos os!

I Styrelsen for It og Læring (STIL) søger vi dygtige og tekniske medarbejdere til vores applikationsdrift i København, der primært arbejder med OpenSource-produkter, og hvor dagene sjældent er ens. Vi arbejder primært med teknologier såsom Linux med .Net/Tomcat/JBoss sammen med Postgres-databaser, hovedsageligt afviklet i vores egen on-prem cloud baseret på Openstack.

Dine opgaver

Du vil skulle indgå i et af vores driftsteams, der arbejder tæt sammen om at sikre driften af en bred vifte af løsninger og underliggende teknologier. Teamet er bl.a. ansvarlige for overvågning, reaktion på alarmer, forbedringer samt effektivisering og optimering af løsningerne. Hertil kommer DevOps-leverancer, der understøtter styrelsens ca. 30 agile teams. Der vil i dit arbejde være en hovedvægt på drift af det samfundskritiske system, Unilogin, som er en open source-baseret loginløsning med ca. 1 mio. logins dagligt, men dine fagligheder vil blive bragt i spil i flere områder af driftssetuppet.

Som driftsmedarbejder vil du bl.a. skulle arbejde med:

 • Driftsovervågning
 • Evaluering, prioritering og udbedring af incidents
 • Optimering og vedligehold af løsningerne
 • Deploys i samarbejde med de agile teams
 • Change management
 • Assistance til dine kolleger vedr. opgaver og mindre projekter
 • Etablering af nye systemer

Den profil vi søger

Vi søger en teknisk profil, der har god og solid teknologiforståelse. Måske er din baggrund datatekniker, datalog eller ingeniør, men det er ikke afgørende, hvis du har en anden faglig, evt. selvlært, teknisk ballast.

Du vil passe godt ind hos os, hvis du:

 • har driftserfaring med f.eks. Postgres, Patroni, Jboss, Tomcat
 • kan arbejde med Ansible og AWX Tower
 • har erfaring med OpenSource produkter
 • er omhyggelig, metodisk og nysgerrig
 • er løsningsorienteret, iderig og struktureret
 • er effektivt samarbejdende i mangfoldige it-miljøer
 • og forstår og fuldfører opgaver med vigtighed
 • har ambition om at vil være blandt de bedste på dit felt

Det er desuden vigtigt, at du er fleksibel i forhold til opgaveløsningen, så servicevinduer og beredskab kan dækkes.

Om Kontor for Applikationsdrift

Kontor for Applikationsdrift har driftsansvaret for en stor del af de ca. 100 it-systemer, der understøtter undervisningssektoren via Børne- og Undervisningsministeriet. Det gælder f.eks. forretnings- og samfundskritiske systemer som Optagelse.dk, Unilogin samt nationale eksamens-og prøvesystemer, der benyttes ved folkeskolens og ungdomsuddannelsernes afgangseksaminer.

For nuværende rummer kontoret 26 medarbejdere, som primært sidder i København, og er organiseret i 4 teams med agile elementer indarbejdet, hvor det giver driftsmæssig mening. Vi er glade for anvendelsen af Opensource teknologier og værktøjer, og arbejder derfor meget med Linux/.Net/Tomcat/JBoss og Postgres databaser i vores egen on-prem Openstack cloud.

Kontoret har samarbejdsflader mod hele STILs organisation, og udfylder disse med et både dybt og bredt teknisk fagligt niveau, og har samtidig et samarbejdende, alsidigt og uformelt arbejdsmiljø med højt til loftet.

Vi er en ambitiøs styrelse, der vil være de bedste!

I STIL er vi ca. 30 agile teams, der har ansvaret for udvikling, vedligehold, applikationsdrift og infrastrukturdrift af Børne- og Undervisningsministeriets it-løsninger. Vi vil være de bedste i staten til at skabe værdi gennem it, digitalisering og data.

 • Du vil få nogle af landets dygtigste kolleger med høj faglighed, hvor kompetenceudvikling og styrkelse af det faglige niveau er i fokus, og hvor der stræbes efter at være en professionel samarbejdspartner over for vores kolleger – intern som ekstern.
 • Vi lægger vægt på, at vi har det sjovt sammen, og at der er plads til alle.
 • Du kommer til at arbejde med gode transportmuligheder til og fra Hovedbanegården, eller metrolinje fra sommer 2024.
 • Vi tilbyder fleksibilitet i arbejdet, herunder også omkring hjemmearbejde.
 • Du kommer til at arbejde i et miljø, hvor ingen dage er ens, og hvor der er høj trivsel og arbejdsglæde, og hvor vi står sammen om at lykkedes.

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til gældende overenskomst i staten med mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg. Med de rette kvalifikationer og erfaring kan ansættelsen evt. ske på konsulentniveau.

Stillingerne ønskes besat hurtigst muligt – senest 1. august 2024, eller efter aftale. Arbejdsstedet er Styrelsen for It og Læring, Teglholmen 1, 2450 København SV.

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Kenneth Rasmussen, kenneth.rasmussen@stil.dk / +45 30 35 65 09. Send gerne SMS, så ringes du op hurtigst muligt.

Sådan søger du

Send din ansøgning, cv og eksamensbevis via linket i annoncen senest 14-06-2023.

Vi afholder løbende samtaler i juni, startende fra uge 23.

I Styrelsen for It og Læring (STIL) er vi omkring 400 medarbejdere, som samarbejder efter den agile arbejdsform. Vi er en del af Børne- og Undervisningsministeriet og har en central rolle i at forbedre børn, unge og voksnes læring gennem it, digitalisering og data. Med ansvaret for cirka 100 it-løsninger, når vi ud til mere end en million daglige brugere.

Vi ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund – vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.

Gem job