Syste­mar­ki­tekt med faglig tyngde og mod på ud­for­drin­ger til One Stop Moms 2

Brænder du for at sætte retningen for løsningsarkitektur til komplekse it-landskaber, og samtidig være med til at bygge løsninger, der understøtter samfundskritikske opgaver? Er du en erfaren og god sparringspartner, som kan sikre kommunikation og fastholdelse af arkitekturretningen? Så har du her muligheden for at blive systemarkitekt i et stort udviklingsprojekt for One Stop Moms 2 (OSM2).

Systemarkitekt til komplekst udviklingsprogram

Du vil blive domæne-/systemarkitekt på OSM2 systemet. Du får ansvaret for hele løsningens arkitektur end-to-end og de tværgående designprincipper, der skal følges i de enkelte udviklingsteams. Du bliver således et centralt omdrejningspunkt.

OSM2 er en løsning til opkrævning af moms for e-handel på tværs af EU. Løsningen giver byrdelettelser for danske virksomheder, forbedrer danske virksomheders konkurrenceevne, og er med til at sikre et væsentligt provenu i den danske statskasse fra andre lande i EU.

Løsningen gik i luften i 2021, men der skal fortsat udvikles i flere år fremadrettet. Der udvikles i 3 domæne teams og 2 platform teams. Vores release kører i 14 dages cyklus og understøttes af et release team der står for deployment. Teamsene arbejder efter agile principper.

Din rolle vil være at sikre retningen i forhold til arkitektur og tekniske enablers for disse teams. Det ville skulle ske gennem faglig og uformel ledelse af arkitekter og Tech Leads tilknyttet de enkelte teams. Du skal i samarbejde med Product Manager sikre roadmap og den strategiske retning for OSM2s udvikling. Du vil sammen med Productmanageren tilsammen udgøre den tværgående enhed ’Product Management & OSM2 Arkitektur’, der er placeret i kontoret ’MOMS Udvikling og Product Management’.

Løsningen er bygget på micro services, event sourcing og teknologier som Elastic Seach og Kafka.

Dine primære opgaver er at:

 • Realisere arkitekturvisionen for systemet på tværs af teams og domæner
 • Drive forums og workshops med arkitektur -og designemner
 • Sikre sammenhæng med UFST-målarkitekturen og Momsmoderniseringsprojektet
 • Drive det videre arbejde med løsningsarkitektur for det samlede landskab af komponenter
 • Ansvar for at løsningen lever op til NFK krav, herunder UFST-standarder
 • Identificere, formulere og evaluere funktionelle og non-funktionelle krav til systemet
 • Have ansvar for det samlede tekniske risikobillede med input til ledelsen
 • Have ansvar for at den tekniske løsning lever op til de rammer, som ar aftalt med Skattestyrelsen som er ”kunden” i forhold til indhold og kvalitet, tid og pris
 • Sikre holistiske designbeslutninger som påvirker løsningen som helhed
 • Sikre at udviklingsteam har forstået de ønskede principper og arkitektur man udvikler i henhold til.
 • Løbende faglig sparring med udviklingsteam og faglig kompetenceudvikling af udviklerne

Om dig

Du har flere års erfaring som it-arkitekt fra en lignende stilling, med et tilsvarende system komplex.

Du har en baggrund som datalog, it-ingeniør eller anden relevant it-uddannelse og har eventuel certificering inden for it-arkitekturområdet. Du arbejder struktureret og kan danne dig overblik over et komplekst område, samtidig med at havde øje for detaljerne. Som person er du inddragende, beslutningsorienteret, og analytisk.

Vi forventer at du:

 • Har dyb forståelse for den it/system arkitektmæssige disciplin og erfaring fra at arbejde med langsigtede strategiske produkt roadmaps ud fra en it-arkitektonisk vinkel.
 • Har teknisk indsigt for flere tekniske platforme og teknologier, fx Elastic Search, Java, REST og cloud.
 • Har erfaring med microservices og event sourcing
 • Er en stærk kommunikator der kan formidle komplekst stof. Der er brug for at du kan kommunikere på forskellige niveauer i organisationen, og med såvel tekniske som forretnings faglige profiler
 • Har erfaring med at udvikle og videreudvikle store it-løsninger efter agile metoder
 • Det er en ledende rolle og det er vigtigt at kunne balancere mellem at lede og inddrage og at være en teamspiller

Hvad vi tilbyder:

Du kommer til at indgå i en organisation med intern it-udvikling, hvor du har mulighed for at arbejde med nye teknologier og løsninger. Dine opgaver vil være varierende, udfordrende og med gode muligheder for kompetenceudvikling. Sidst men ikke mindst kommer du til at arbejde med engageret kollegaer i en stor it-organisation med mange forskellige kompetencer, hvor der er mulighed for at lære af hinanden.

Stillingen vil være forankret i et af de to udviklingskontorer i OSM2-organisationen. Vores udviklingskontorer består af tekniske profiler som udviklere, testere, scrum masters, product owners osv., der alle er en del af dagligdagen i udvikling og vedligehold af OSM2.

Kontakt og ansættelsesvilkår

Søg stillingen allerede i dag ved at sende din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle udtalelser via linket ”Søg stillingen”. Fristen for at søge stillingen er senest den 11. august 2024.

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Karin Dahlmann Nielsen på tlf. +45 72 38 38 20.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Der kan indgå diverse personlighedstest i ansættelsesprocessen. Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest og referencer.

Du bliver ansat i Skatteministeriet med tilhørende institutioner. Dit arbejdssted bliver Osvald Helmuths Vej 4, 2000 Frederiksberg - tæt på Flintholm Station.


Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

’Vi sikrer velfungerende it-løsninger, så den samlede Skatteforvaltning kan løse sin opgave’

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er en tværfaglig styrelse og har til opgave at udvikle, drifte og vedligeholde nye og eksisterende it-systemer i Skatteforvaltningen, så de er stabile, sikre og omkostningseffektive.

Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

Læs mere om Udviklings- og Forenklingssty

Gem job

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Arbejdssted

Frederiksberg

Vigtige datoer

Indrykket:
3. juli 2024
Ansøgningsfrist:
11. august 2024

Job hos virksomheden