Fø­de­va­re­sty­rel­sen søger en erfaren per­so­nale­le­der, der mestrer at sikre gode rammer for agil it-udvikling


Har du lyst til at skabe optimale rammer for digitaliseringsprojekterne i en styrelse, der arbejder med hele fødevarekæden fra jord til bord under stor politisk og mediemæssig bevågenhed? Vil du med dygtige kollegaer sætte retningen for at udvikle og vedligeholde styrelsens it- og forretningssystemer og bidrage til at sikre brugervenlige og sammenhængende digitale løsninger samt effektive arbejdsgange? Er du en inspirerende personaleleder, der både kan arbejde strategisk og fokusere på den enkelte? Så er du måske vores nye leder af it-enhedens sektion for it-udvikling og porteføljestyring.

Vi tilbyder spændende og udviklende opgaver på et strategisk indsatsområde

Du kommer til at lede en sektion, der samarbejder på tværs af alle forretningsområderne i styrelsen samt med eksterne parter som f.eks. eksterne leverandører af drift og systemudvikling og -vedligehold. Det er en sektion med stor lyst til udvikling – både fagligt og personligt.

Fødevarestyrelsen har digital transformation som en del af strategien, hvor vi med en innovativ tilgang skal revurdere og videreudvikle den it-mæssige understøttelse af vores kerneforretning. Området er højt prioriteret i styrelsen, og sektionen har en central rolle i at sætte gode rammer for udviklingen og støtte organisationen i nye processer. Fødevarestyrelsen og it-enheden arbejder både med agil udvikling og har projekter i klassisk setup samtidig med en stigning i arbejdet med agile udviklingsteams. Du skal kunne navigere i projekter, medarbejdere og opgaver inden for begge områder og være nysgerrig og drivende i din tilgang til hverdagen.

Rollerne i sektionen er product owners, scrum masters, test managers, it-arkitekter, product managers og project management officers. Udviklingen er hos eksterne leverandører, dog med flere af dem siddende fysisk i Fødevarestyrelsen. Du skal derfor befinde dig godt i det interne såvel som det eksterne samarbejde.

Foruden nyudviklingsprojekter er der en stor opgave i sammen med kollegaerne i resten af it og de decentrale systemejere at sikre, at de nuværende centrale forretningssystemer, der understøtter kerneforretningen, fortsat videreudvikles og vedligeholdes.

Fødevarestyrelsen tilbyder alle nye ledere et onboardingforløb i tre moduler i dit første års ansættelse. Her indgår ligeledes en frivillig mentorordning. Der er i alt ca. 130 ledere i styrelsen, så der er mange steder at søge hen i forhold til sparring. Der tilbydes desuden et årligt ledelsesudviklingsprogram med relevante kurser koblet til vores strategiske målsætninger.

Om dig - vores nye kollega

Du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund med solid erfaring med personaleledelse samt forståelse for arbejde i en politisk styret organisation. Vi ser gerne, at du har ledelseserfaring fra en offentlig myndighed og erfaring med digital udvikling.

Du har menneskeforståelse, empati og respekt for dem omkring dig. Du evner situationsbestemt ledelse, ledelse af medarbejdere i agile udviklingsteams og at arbejde med og udvise stor grad af tillid.

Vi ser et stærkt tværgående samarbejde som en vigtig del af vores hverdag og som fundament for at lykkes med vores mål og værdiskabende it-løsninger – både i it og med resten af vores kollegaer. Du skal derfor være nysgerrig på at lære både organisationen og vores spidsfindigheder at kende.

Du kan genkende følgende hos dig selv

  • Du har stærke relationelle kompetencer, er imødekommende og udviser interesse for andre
  • Du har blik for at effektivisere opgaveløsningen og udvikle sektionen samtidig med, at du lægger vægt på høj trivsel hos dine medarbejdere
  • Du sætter pris på at arbejde i et dynamisk miljø og kan holde overblikket i pressede situationer
  • Du ønsker at udvikle dig både som leder og kollega – og ønsker at indgå i samarbejdet i et velfungerende og fortroligt lederteam
  • Du interesserer dig bredt for it og de gode løsninger, både teknisk og som forretningsunderstøttelse

Om Fødevarestyrelsens it

It-enheden består af tre sektioner, der arbejder tæt sammen. Samlet set er vi ca. 40 medarbejdere. Vi samarbejder tæt med flere eksterne leverandører, bl.a. Statens It, hvilket giver mulighed for at udvikle kompetencer inden for problem management og leverandørstyring. Vi stræber efter at opretholde en høj faglig standard, som gør det muligt for os at udfordre vores leverandører gennem en solid it-faglig dialog.

Vi har et stærkt fokus på medarbejdertrivsel og arbejder i et innovativt og samarbejdsorienteret miljø.

Du vil indgå i et ledelsesteam på fire og referere til chefen for enheden. It-udvikling og porteføljestyring består af 15 personer.

Vores kontor ligger i gåafstand fra Glostrup Station, og det er let at komme til med både tog, bus og bil.

Hvornår skal du starte

Der er brug for dig snarest eller fra 1. januar 2025.

Løn og ansættelsesvilkår

Ansættelse sker efter den til enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række AC-organisationer.

Du vil blive ansat som chefkonsulent med personaleansvar.

Ansættelsesområdet er Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, og tjenestestedet er Fødevarestyrelsen, it-enheden.

Vil du vide mere?

Du er velkommen til at kontakte It- og Digitaliseringschef Pernille Sølje Weiglin på telefon 72 27 63 54.

Du kan også se mere om Fødevarestyrelsen på vores jobsite.

Din ansøgning

Vi glæder os til at modtage din ansøgning, CV, kopi af eksamensbevis og evt. andet relevant materiale online i vores rekrutteringssystem senest søndag den 20. oktober 2024.

Processen vil forventet være følgende: 1. samtale afholdes mandag den 28. oktober 2024. Hvis du inviteres til 2. samtale, vil du skulle gennemføre en online test i uge 44, og 2. samtale afholdes tirsdag den 5. november 2024.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri betragter mangfoldighed som et aktiv og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge.

Fødevarestyrelsen er en del af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Vi arbejder for en bæredygtig fødevareproduktion med fokus på sikre fødevarer og sunde dyr. Vi står bl.a. bag de velkendte smiley-kontroller i cafeer og restauranter, holder øje med dyrenes sundhed og velfærd og har ansvaret for de officielle kostråd til befolkningen.

Vi er i alt ca. 1800 medarbejdere og tæller alt fra jurister, dyrlæger og it-specialister til tilsynsførende, laboranter og kontoransatte fordelt over hele landet. Mindst én ting har vi til fælles: Vi arbejder for føden.

Læs mere på Fødevarestyrelsen.dk

Gem job