Denne faggruppe har skiftet mest job de seneste 2 år

I vores 2023/2024 undersøgelse har vi blandt andet kigget på hvordan det står til med lysten til at skifte job.

Overordnet set er den faldet med 4% siden sidste års undersøgelse, men sammenligner vi med 2020 er lysten faldet med hele 12%.

Der er dog faggrupper, hvor en stor procentdel rent faktisk har skiftet job. Dem tager vi et kig på her.

På førstepladsen finder vi it-sikkerhedsfolk, og uden at der skal gå for meget gætteri i den, så kan det hænge sammen med, at der er høj efterspørgsel efter specialister. Så med et stadig stigende behov for it-sikkerhedspersonale kan fagfolk på dette område have muligheder for at forfølge bedre karrieremuligheder eller lønpakker ved at skifte job.

På andenpladsen har vi software- og webudviklere, som i høj grad er drevet af teknologisk udvikling. Nogle udviklere kan derfor føle behovet for at skifte job for at arbejde med de nyeste teknologier eller for at undgå at blive forældede i deres færdigheder.

Top 3 rundes måske lidt overraskende af med it-ledere. De søger ofte muligheder for karriereudvikling og avancement. Hvis deres nuværende stilling ikke tilbyder klare stier for avancement eller ikke matcher deres karrieremål, kan de overveje at skifte job.

Som det er tilfældet med udviklere, så ønsker it-ledere ofte at være involveret i innovative projekter og arbejde med den nyeste teknologi. Hvis deres nuværende stilling ikke giver dem mulighed for at udforske og implementere ny teknologi, kan de overveje at skifte til en organisation, der er mere fokuseret på innovation.