It-karriere

Orientér dig om relevante trends og tendenser inden for it-branchen, der kan have betydning for din it-karriere.


Midt i en coronatid - Lærke Johansson starter nyt job 1. april

1. april har Lærke Johansson officielt første arbejdsdag på sin nye arbejdsplads hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, men alt er ikke helt som normalt pga. coronavirussens indtog.


Har André Rogaczewskis teknologipagt været en succes eller fiasko?

Jagten på it-talenterne: Inden 2028 skal optaget på de ofte omtalte Stem-uddannelser være løftet med omkring 10.000 personer. Det svarer til et løft på 20 procent. Det er Teknologipagtens ambitiøse mål, men foreløbigt er optaget kun løftet med én procent. André Rogaczewski gør status på projektet efter to års levetid.Regeringen med flere tiltag: Vil sikre kvalificeret it-arbejdskraft

Regeringen er klar med flere tiltag, der skal sikre, at danske virksomheder i fremtiden kan skaffe kvalificerede it-medarbejdere. Uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S) anerkender, at det er kæmpe opgave, der stadig ikke er løst efter mange års forsøg.


Masser af X-Factor: Mød Emil Wismann, den syngende softwareudvikler fra Danfoss

21-årige Emil Wismann toner lige nu hver fredag frem i bedste sendetid på TV2 i talentprogrammet X-Factor. Her har han med sine lækre dansemoves, sin karakteristiske stemme og smittende humør, sunget sig ind i mange danskeres hjerter. Men til hverdag er det helt andre talenter Emil bringer i spil.


Laura Jürgensens første år som konsulent i it-branchen: Jeg har bl.a. arbejdet for Nordea og Mercedes

28-årige Laura Jürgensen har valgt en karriere indenfor it. Nærmere bestemt hos den danske del af det globale it-konsulenthus Capgemini, hvor hun i september sidste år startede på det 1-årige Graduateforløb, Ignite (Tidligere Young Professional). Her fortæller hun om overvejelser, udfordringer og hverdagen som it-konsulent.


Hvorfor skal et møde vare en time? Er det noget Microsoft har bestemt?

Arbejdsugen er blevet skåret ned til fire dage hos Institut for Cyber Risk, og det har givet en kæmpe gevinst for virksomheden, lyder det fra topchefen. "En fire dages arbejdsuge er grundlæggende en effektiviseringsøvelse. Outputtet skulle gerne være det samme og måske endda mere."


Disse 10 personlige kompetencer efterspørger virksomhederne

Når en virksomhed søger en ny it-medarbejder, kigger de først og fremmest på kandidatens faglige kvalifikationer – dem, der er så hårdt brug for. Men hvad ønsker en arbejdsgiver ellers, at du har flair for? Få svaret her.


Her er de 10 mest populære kodesprog

Hvilke kodesprog efterspørger arbejdsgivere hos en it-medarbejder? Det har vi undersøgt ved at kortlægge indholdet i flere end 6.700 af vores jobannoncer. Her kan du se top 10, men også hvordan efterspørgslen på kodesprog har ændret sig de seneste fire år.


Hvordan ser 2019 ud digitalt? Teknologi er i konstant forandring, og når vi møder en ny, er den næsten allerede forældet. Få her et kig i krystalkuglen, og læs mere om de tre digitale trends, vi vil opleve mere i det kommende år.


Efterspørgslen efter blockchain-folk eksploderer i USA – så meget kan en blockchain-udvikler forvente at få i løn

Efterspørgslen efter blockchain-kompetencer er steget med 400 procent på et år. Og lønnen er ganske pæn. Herhjemme går udviklingen langsommere. Men den er i gang.


Lander du jobbet som andre it-folk?

De forventninger, it-folk har til jobsøgningsmedier, står ikke mål med virkeligheden. Det viser ny undersøgelse, som blandt andet afdækker deres jobsøgeradfærd: Gennem hvilke medier forventer it-folk at lande jobbet? Og hvilke medier tager æren for at få flest i job? Få stillet din nysgerrighed her.


Halvdelen af dine it-kolleger er klar til at skifte job

En ny undersøgelse fra it-jobbank og Computerworld viser interessante tendenser omkring it-kandidaters jobsøgningsadfærd og arbejdsglæde. Med flere end 3.000 besvarelser dækker undersøgelsen it-folk inden for alle faggrupper i hele landet.


Ny lønstatistik: Disse danske it-uddannelser giver den bedste løn

Der er store forskelle mellem lønniveauet på de videregående it-uddannelser. Her er listen over de it-uddannelser, der giver den bedste løn.


Her er de 30 mest efterspurgte it-kompetencer lige nu

God kommunikation og en struktureret arbejdstilgang er nogle af nøglebegreberne, når arbejdsgiverne leder efter nye it-medarbejdere, viser en ny analyse.


Top 5: Virksomheder med størst rekrutteringsbehov

De fleste virksomheder har varierende behov for at ansætte nye folk, men vækst i den danske it-branche skaber et stort behov hos flere af landets førende it-virksomheder. Se listen over virksomhederne her og læs mere om deres ledige stillinger.


7 anderledes vinkler på en it-jobannonce

Flere virksomheder ændrer spillereglerne for, hvordan den traditionelle jobannonce skal lyde. Virksomhederne vil skille sig ud for på den måde at fange interessen hos kandidaterne. Her er nogle bud på virksomheder, som tænker ud af boksen og bryder med den klassiske annonceoverskrift.


Her er Danmarks bedste it-arbejdsplads: Aarhusiansk it-virksomhed vinder Great Place to Work for store it-virksomheder

It- og rådgivningsvirksomhed Elbek & Vejrup er Danmarks bedste it-arbejdsplads og vinder Great Place to Work. "Folk vil gerne arbejde et sted, hvor der er styr på forretningen, og kunderne vil også helst samarbejde med en virksomhed, hvor det går godt," lyder det fra direktør Niels Elbek.


Drømmer du om en karriere som it-konsulent? Dette kan blive platformen for din nye karriere

Danske Worksome vil sikre virksomheder adgang til talentfulde specialister – og give it-konsulenter, udviklere og projektledere mulighed for at vælge mellem tilbud. Bag platformen står tidligere Google-ansatte, som nu vil forny arbejdsmarkedet.


Tusindvis af danske job kan blive ædt op af automatisering: Sådan bliver it-ansatte ramt

En ny analyse viser, at 360.000 danske job i små og mellemstore industrivirksomheder kan blive hårdt ramt af automatiseringer. It-ansatte ser dog ud til at slippe billigt.


Sådan får du succes som freelancer

Hvis du oplever den nødvendige opbakning – og er villig til at løbe risikoen – er der flere ting, du bør være opmærksom på, hvis du vil have succes som freelancer. Det handler blandt andet om at stole på sin faglighed og om at se sig selv som et brand.


De 30 største danske it-virksomheder: Her er antallet af ansatte – og hvor mange penge, der bruges på løn

Top 100: Computerworld har nærstuderet årsregnskaberne fra 499 danske it- og televirksomheder og kan her bringe listen med de 30 største arbejdspladser. Se antallet af ansatte og få et indblik i, hvor mange penge virksomhederne bruger på løn til medarbejderne.


Stor opgørelse: Her er verdens mest populære programmeringssprog – både Java og C mister terræn

Flere af de mest populære programmeringssprog går tilbage i ny opgørelse. Samtidig er der masser af fremgang for nye og mindre kendte sprog. Se listen her.


Lone er certificeret hacker: "Hvis man vil have god it-sikkerhed, er man nødt til at forstå, hvordan de gode hackere arbejder"

Lone Juul Dransfeldt hjælper virksomheder med at tænke sikkerhed ind i opbygningen af deres it. Og så er hun certificeret hacker.


4 fun facts om it-folks jobsøgning

Vi kender dig bedre, end du tror. Igennem snart 20 år på markedet har vi observeret, hvordan it-folk søger job og hvorfor. Og vi kan godt se logikken i det.


Danske iværksættere løfter sløret: Disse karriereråd hjalp os med at få succes

En række danske iværksættere og it-folk deler ud af de råd, der har gjort en forskel i deres karriere.


Bølge af masseansættelser hos danske it-firmaer: Har brug for disse it-folk netop nu

En stribe store danske it-selskaber og it-arbejdspladser er i gang med at rekruttere masser af nye medarbejdere netop nu. Se jobopslagene og de konkrete it-stillinger her.


Danske Bank, LEGO og Systematic: Aarhus skal være epicenter for it-talenter

Destination AARhus er en realitet. En fælles udfordring blandt 13 aarhusianske virksomheder har fået dem til at slå pjalterne sammen. Iblandt dem er virksomhederne Danske Bank, LEGO og Systematic, der alle har svært ved at besætte stillinger inden for enterprise og digital teknologi med kvalificeret arbejdskraft. Men det vil de nu gøre noget ved.


Succesrig dansk it-virksomhed søger desperat efter nye folk: Lover megahøj løn og ni måneders betalt ferie efter blot et års ansættelse

Den danske it-virksomhed Cibo IT har landet en kæmpeordre, men mangler desperat dygtige it-folk. Derfor tager virksomheden, der holder til huse i Søborg i København, nu utraditionelle midler i brug for at tiltrække nye kompetencer til huset.


10 fordomme om it-folk

Fordomme eksisterer inden for de fleste faggrupper, men navnlig it-folk er omgivet af en række stereotype forestillinger, som især folk uden for faget agter at holde i live. Du har måske hørt dem før, og hvis ikke kan det alligevel være, at du kan nikke genkendende til flere af dem.


Dansk programmør starter udvikler-protest mod idiotiske jobsamtaler: Vi slår jo alt op på Google

Flere it-udviklere demonstrerer i disse dage på Twitter over idiotiske jobsamtaler, hvor de forventes at vide og kunne tegne alt på en tavle.


Den ultimative guide til dit CV

Med et godt CV har du større chance for at blive fundet og kontaktet af virksomhederne. For manglen på it-folk gør dig til et værdifuldt aktiv, og derfor kan det godt betale sig at have sit CV liggende på it-jobbank, uanset om du er aktivt jobsøgende eller ej.


Tech-giganter ansætter i Danmark: Apple, Facebook & IBM

Udenrigsministeriets arbejde med at lokke flere internationale it-virksomheder til at placere datacentre i Danmark ser ud til at have båret frugt. Således er Apples planer om at bygge et kæmpe datacenter ved Viborg ikke et enkeltstående tilfælde.


Hvor eftertragtet er du?

Det er svært for de danske it-virksomheder at finde de rette kompetencer. Det viser en undersøgelse foretaget blandt IT-Branchens medlemmer. Og det er bare et af flere forhold, som kan påvirke forhandlingssituationen under vinterens MUS og lønsamtale – og som kan være gavnlige for dig at kende til.


Her kan du se 6 it-job, der forventes at vokse i 2017 og fremover

Det amerikanske jobsite, CareerCast, har undersøgt udviklingen i forskellige it-jobkategorier på det amerikanske marked og beregnet sandsynligheden for deres vækst frem mod 2024. Interessant for dig, der vil følge udviklingen inden for dit felt, også på den internationale scene.


Jobløs eller kæmpe vækst? Her er er to vidt forskellige bud på, hvordan fremtiden vil ændre dit arbejdsliv

Bliver fremtiden jobløs eller præget af tårnhøj vækst? To internationale eksperter ser helt forskelligt på fremtiden.


Benhård konkurrence om it-sikkerhedsfolk – og nu vil virksomhederne ansætte endnu flere

It-sikkerhedsfolk er i høj kurs i disse år, hvor mange virksomheder kæmper en hård kamp for at skaffe de nødvendige specialister. Nu vil mange virksomheder øge bemandingen yderligere.


Her er kodesprogene, der giver dig jobbet

Ikke alle kodesprog er lige populære blandt arbejdsgiverne. Derfor giver det god mening at lære netop dem, der hjælper dig med at få drømmejobbet. Her er kodesprogene, der er mest populære blandt virksomhederne.


Får du mere eller mindre i løn end gennemsnittet?

Som nyuddannet inden for it kan du have svært ved at vide, hvad du skal have i løn. For hvad får en cand.scient. i datalogi, diplomingeniører eller datamatikere i gennemsnit? Her er lønstatistikker et rigtig godt redskab, der forbereder dig til lønforhandlingen.


Disse kompetencer efterspørger Danmarks bedste it-chefer

Titlen som Årets CIO 2016 blev for nylig uddelt af Computerworld, IDC og Dansk IT. Morten Gade Christensen fra Energinet.dk løb med sejren, og her afslører han og fire andre mednominerede it-chefer, hvilke kompetencer de er på udkig efter.


Har du den rette it-profil?

Overvejer du at søge nyt job, er det en god idé at holde dig orienteret om, hvilke kompetencer der er eftertragtede på de danske it-arbejdspladser.


Hurtigt overblik: Top 10 tendenser i 2016

Uanset om du er nyuddannet eller garvet it-specialist, er der flere tendenser, der kan være gavnlige at sætte sig ind i, hvis du vil lykkes med din jobsøgning.


2 ud af 3 it-folk arbejder uden for it-branchen

Det kan umuligt være gået it-professionelles næse forbi, at it-branchen står over for en positiv udfordring: Markedet er i vækst, men oplever stadig mangel på hardcore it-folk. Og nye tal viser, at størstedelen af de it-uddannede arbejder uden for den traditionelle it-sektor.


Disse danske it-virksomheder betaler mest i løn

Du har sikkert hørt udtrykket »en dyr konsulent«, og der er muligvis noget om snakken. De danske it-konsulent- og rådgivningsvirksomheder er i vækst, og det ser ikke ud til at stoppe foreløbig. Derfor ønsker virksomhederne ikke at give køb på deres professionelle ekspertise, og det sparker lønudgifterne i vejret.


Hvorfor er it-branchen i klemme?

På trods af, at virksomheder i it-branchen er nogle af verdens mest værdifulde, mangler der kvalificerede it-folk. Det er et problem, der kan tage år at løse, medmindre vi finder andre løsninger.


Avanceret dataanalyse kan hurtigt blive en flaskehals

It-folk, der arbejder med dataanalyse, kommer til at mangle kolleger i fremtiden. For flere danske virksomheder vil i løbet af de næste par år satse stort på dataanalyse, men de må samtidig kigge langt efter kompetent arbejdskraft på området.


Sådan trækker du i den digitale førertrøje

At være en værdifuld ressource som it-chef kræver, at du er klar til at deltage i digitaliseringen af din virksomheds vision og strategi. Men det nødvendiggør, at du bevæger dig ud af it-afdelingens trygge rammer. it-jobbank får dig i den digitale førertrøje.


Derfor skal du søge job til sommer

Selvom kalenderen skriver sommer, kan det stadig godt betale sig at kigge sig om efter et nyt job. Det er generelt en god idé at fortsætte jagten på et job, når man forventer, at andre trækker sig fra slagmarken. Men hvorfor er det så godt at søge job i sommermånederne?


Her er fagprofilerne med højst startløn

Selvom løn er et mindre betydningsfuldt parameter for mange, er det en ting, der bare skal fungere. Og er du ikke typen, der arbejder dig op, kan du jo forsøge at erhverve dig et job med en lidt højere startløn. it-jobbank har samlet top 5 over it-professioner, der giver dig den højeste startløn i branchen.


Brander du dig selv på nettet?

Når der er mange om buddet, handler det om at skille sig ud fra mængden. it-jobbank har talt med tre personer med hver deres perspektiv på fænomenet personlig online branding.


Jobtilbud mens du er i job - skal du gøre det?

Mange ting kan berettige et jobskifte. Men står du pludselig i en situation, hvor du bliver tilbudt et job, mens du er i arbejde, har du frihed til at veje dine prioriteter på en vægtskål.


Sådan bliver ud uundværlig i it-branchen

Hvis du vil være sikker på at have en plads på arbejdsmarkedet i fremtidens it-branche, så er der nogle helt bestemte kompetencer, du bliver nødt til at mestre.


Start 2015 med et CV, der skiller sig ud

Et velskrevet og indbydende CV kan gøre, at du sparker døren ind til drømmejobbet. it-jobbank har fundet spændende eksempler, der kan inspirere dig i jobsøgningen.


Markedet for it er i rivende udvikling, og derfor giver analyseinstituttet Gartner her et strategisk indblik i dette års it-trends.


Du finder dit næste job på farten

En af de mest tydelige og markante trends i jobsøgningen i disse år er, at der sker en voldsom vækst i brugen af smartphones og tablets. Det vil sige, at jobsøgende i stigende grad søger og finder ledige stillinger fra mobile enheder, og det er noget som bestemt også kan ses på antallet af kandidater der besøger it-jobbanks mobilsite.


Tre virksomheder fortæller: De it-profiler mangler vi lige nu

it-jobbank har spurgt tre aktuelle virksomheder, hvilke it-profiler de står og mangler. Måske er du en af dem?


Microsoft Dynamics - hvad er det?

MS Dynamics løsninger tilbydes til virksomheder i alle størrelser. Af fremtrædende danske virksomheder, som benytter MS Dynamics kan Hummel, BoConcept og Københavns Lufthavn nævnes. Microsoft er blandt de førende ERP leverandører på markedet sammen SAP og Oracle.


På tværs af Danmark

Ville du være parat til at hive pløkkerne op af mulden og flytte til andre egne af landet for et nyt jobs skyld?


Sjovere opgaver og større variation som freelancer

Det er nu tre år siden. Og Kaj Bonfils er fortsat freelancer. Faktisk har han slet ikke søgt andre jobs. Han er tilknyttet konsulenthuset ChangeGroup, der finder opgaverne til ham, betaler ham til tiden og tilbyder faglig udvikling og kollegialt fællesskab med ligesindede.


Skærp dine chancer for job

Når de rette it-stillinger ikke hænger som plukkemodne frugter fra et træ, kan man med fordel forsøge at tænke ud af boksen i sin jobsøgning. Én type uddannelse er ikke lig med én type job, og selvom ens erfaring ikke er det perfekte match til en stilling, skal man ikke afskrive muligheden på forhånd.


Hvad skal du have i løn?

Virkelig meget er svaret, for selvom krisen kradser, skal du stadig gå ind til jobsamtalen og kæmpe for lidt ekstra i lønposen.