HR og rekruttering

Business as usual? Sådan klarer RUC rekrutteringen under coronakrisen

Roskilde Universitet har, som alle andre, skulle omstille sig til en anden og forhåbentlig midlertidig virkelighed efter coronavirussens indtog. Men det har været lettere end først antaget, fortæller Karen Marie Olsen, der er vicedirektør for HR på RUC.


God ledelse får it-folk til at hoppe til næste job

I et marked hvor it-profilerne stort set kan vælge og vrage mellem jobtilbud, er især ét parameter udslagsgivende, nemlig god ledelse. Det viser vores nye store undersøgelse, som er foretaget blandt Danmarks it-professionelle.


Disse 10 kodesprog er mest efterspurgt

Hvilke kodesprog efterspørger andre virksomheder, når de søger it-medarbejdere? Det har vi undersøgt ved at kortlægge indholdet i flere end 6.700 af vores jobannoncer. Her kan du se top 10, men også hvordan efterspørgslen på kodesprog har ændret sig de seneste fire år.


Her er de 4 vigtigste forhold: Det betyder mest for it-folk i ansættelsesprocessen

Ansættelsesprocessen er en vigtig del af din virksomheds employer branding – det er her, den rette kandidat skal tiltrækkes. Processen er nemlig et smugkig ind i din virksomhed, hvor potentielle nye it-medarbejdere får et indtryk af, hvordan det er at være ansat hos jer.


27.000 it-profiler afslører: Så flytbare er vi – og hvad det betyder for danske virksomheder

Mens virksomheder verden over har hårdt brug for specialiseret arbejdskraft, vokser villigheden til at flytte til udlandet for det rette job hos verdens it-profiler. Her er de globale indsigter, der fortæller dig, om den danske talentmasse bliver større eller mindre.


1.400 it-folk uddyber: Det betyder en god work-life balance

Work-life balance er vigtig i et moderne arbejdsliv, og det er også noget af det, der skaber arbejdsglæde for it-folk, når de skal vurdere, hvad et godt arbejdsmiljø er. Det viste sidste års it-survey, som vi udarbejdede i samarbejde med Computerworld. Nu uddyber samme målgruppe, hvad det konkret betyder for dem.


Ved du, hvad der kan få it-folk til at skifte job? Vi giver dig svarene!

Rekruttering af dygtige it-folk kan være en svær og udfordrende disciplin, men vores nye survey viser, hvad der er vigtigt, når du skal tiltrække kandidaterne.


Ram de rigtige kandidater med ny geo-funktion

Vi har optimeret din mulighed for at ramme de kandidater, der ønsker at arbejde i netop din virksomheds geografiske område. For kandidater stiller større og større krav til, hvor de gerne vil arbejde – og ikke mindst transporttiden til og fra arbejdspladsen.


Sådan får it-folk nyt job – og her forventer de at finde det

De forventninger, it-folk har til jobsøgningsmedier, står ikke mål med virkeligheden. Det viser ny undersøgelse, som blandt andet afdækker deres jobsøgeradfærd: Gennem hvilke medier forventer it-folk at lande jobbet? Og hvilke medier tager æren for at få flest i job?


Ny undersøgelse af Danmarks it-folk: Du risikerer at miste halvdelen af din it-afdeling

I HR er det altid et spørgsmål, hvordan de bedste it-folk tiltrækkes – ikke mindst, fordi rekrutteringen af dem er ren krigsførelse. It-virksomhederne kæmper om de samme medarbejdere, og derfor er det vigtigt, at du ved, hvordan du tiltrækker og fastholder dem.


Hvem er lederen bag den korte arbejdsuge?

Virksomheden IIH Nordic har fået meget omtale på baggrund af deres firedages arbejdsuge. Hvad vi ikke har hørt meget om, er lederen bag beslutningen. For hvilken ledelsesfilosofi ligger til grund for at forandre en hel kultur og gøre arbejdsglæde til et spørgsmål om tid?


It-folk i Europa er mere tilbøjelige til at jobhoppe

På tværs af generationer er Millennials – eller generation Y – mest utilfredse med deres løn og mest tilbøjelige til at søge nyt job. En spændende cocktail, der får betydning for den globale it-arbejdskraft. Det viser en undersøgelse af flere end 2.100 it-folk i Europa og Nordamerika.


Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekordlavt og direktøren har tabt sig 13 kilo

Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrumskontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.


Opskriften på den gode jobannonce

Det siges, at vi kun husker 10 procent af det, vi læser. Derfor kan vi ikke gentage nok, hvor vigtig din jobannonce er for, at du tiltrækker den rigtige it-kandidat. Og du skal gøre dig umage.


Sådan opbygger du en talent pipeline

I takt med, at det bliver sværere at rekruttere de rette it-folk, øges behovet for at arbejde strategisk med talent. Og at opbygge gode relationer til de rette kandidater – også før du får behov for dem.


Din geografiske CV-søgning og annoncering har ændret sig

Vi har optimeret mulighederne for at CV-søge og annoncere geografisk, hvor vi har samlet alt i én søgning. Her har vi blandt andet ændret på søgemekanismerne til gavn for både dig og kandidaterne.


Guide: Den perfekte jobannonce

Det vigtigste, når du leder efter en ny medarbejder, er … jobannoncen! Den skal gøre dit job og din virksomheden attraktiv for de bedste kandidater på markedet. Vi guider dig til den perfekte jobannonce.


Kønsforskere: Piger opdrages til at fravælge højtlønnet it-branche

Folk, der kan programmere computere, er i høj kurs på arbejdsmarkedet. Alligevel uddanner piger sig sjældent til de højtlønnede it-job. Hele livet lærer pigerne, at datalogi er for drenge, siger forskere.


Kan du skaffe it-kandidater, når du ikke er Google, Microsoft eller LEGO?

Historien om en ganske almindelig it-virksomheds jagt på kandidater.


Forsvaret headhunter computerspillere til at kontrollere det danske luftrum

Forsvaret har en forkærlighed for computerspillere, når der skal findes nye aspiranter til flyvelederuddannelsen, og det er der en helt særlig grund til.


Sådan hooker du op med de unge it-talenter

De er eftertragtede, og du rammer dem ikke, hvis du gør, som du altid har gjort. Derfor er denne artikel ikke nice-to-know, men need-to-know, hvis du vil stå forrest i køen til de unge it-talenter.


Dansk Industri: Kampagner skal styrke it-branchens image over for kvinder

Kvinders opfattelse af, hvad en it-karriere kan føre til svarer ikke til realiteterne, og det er et problem. Det mener Dansk Industri, der igen råber vagt i gevær. For virksomhederne mangler it-specialister, og det kan flere kvinder i branchen rode bod på.


It-folk gider ikke have job i staten: "Det rækker altså ikke at tilbyde en it-professionel med 15-20 års erfaring 27.000 kroner om måneden"

Staten har problemer med tiltrække og fastholde dygtige it-folk. I stedet tvinges staten til at købe dyrt ind hos eksterne konsulenter. "Det rækker altså ikke at tilbyde en it-professionel med 15-20 års erfaring 27.000 kroner om måneden. Så tror da fanden, at de har problemer med at fastholde og rekruttere," siger Prosa.


Danske it-ansatte søger tryghed - men det er ikke det, vi får brug for i fremtiden

En Computerworld-undersøgelse viser, at de danske it-professionelle vil have trygt miljø med fast løn, gode pensionsforhold. Det kan betyde, at de er i dårligt match for startup-virksomheder.


Stor undersøgelse: Disse ting giver danske it-folk størst arbejdsglæde

Danske it-folk går ikke meget op i bonus og fryns. Men andre ting er meget vigtige for vores arbejdsglæde og trivsel, viser stor Computerworld-undersøgelse om Danmarks it-kandidater. Hent undersøgelsen helt gratis her.


4 ud af 5 it-folk er åbne over for et nyt job

2.164 it-folk har deltaget i it-jobbanks omfattende undersøgelse om jobsøgeradfærd. Du får her indblik i nogle af undersøgelsens resultater, bl.a. andelen af tilfredse it-medarbejdere, som er villige til at skifte job.


Danske Delegate er Danmarks bedste it-arbejdsplads: Vinder for fjerde år i træk: "Som leder skal man kunne give en undskyldning"

Ifølge Great Place to Work-vinderen Delegate handler et godt arbejdsmiljø om ærlighed, åbenhed og slet, slet ikke om frynsegoder.


Manglen på de rette kompetencer er største barriere for digital vækst

En medlemsundersøgelse fra IT-Branchen viser, at Danmarks digitale udvikling er ved at gå i stå. En af årsagerne er, at it-virksomhederne ikke kan finde de rette kompetencer. Det vil vi gerne sætte fokus på ved at opridse udfordringerne og fortælle, hvad vi kan hjælpe dig og din virksomhed med.


Alle taler om digital transformation: Her er tre ting der skal til for at få succes

Det er let nok at tale om digital transformation, men langt sværere at få succes med det. Her er tre ting, der skal fokuseres på, hvis man vil sikre succesen med de mange digitale projekter og initiativer.


Tanker du bør gøre dig, inden du slår en it-jobannonce op

Jobannoncen er dit førstehåndsindtryk over for ansøgerne. Derfor skal du gøre dig umage med annonceringen, hvis en medarbejder siger op, og I skal ansætte en ny. Du kan nemt optimere din jobannoncering ved at følge et par simple trin, og ellers er der en række spilleregler, der er værd at kende.


Hurra for de mange nye it-studerende – men den vigtige del af opgaven ligger (stadig) hos de danske it-virksomheder

Computerworld mener: Det vælter ind med nye studerende på it-uddannelserne. Men skal de unge en dag blive de it-specialister, som vi mangler, så kræver det, at også it-branchen rykker.


5 tips til den gode jobannonce

Det kan være svært at vide, hvor du skal starte, når du skal skrive en god jobannonce. Specielt, hvis du ikke har noget at arbejde ud fra. For hvad lægger it-folk vægt på i jobannoncen, og hvordan skriver du den bedst? Få svaret her.


Ny tendens: HR forandres, når it møder forretningen

It-afdelingen påvirker efterhånden alle forretningsområder; salg, marketing, økonomi, administration og HR. Derfor er der også stor efterspørgsel på it-medarbejdere. Og det ændrer betingelserne for at ansætte din næste it-medarbejder.


Her vil nyuddannede it-folk arbejde

Danmarks mest attraktive arbejdspladser er blevet kåret af flere end 15.400 studerende. Deriblandt en række it-studerende, der her fortæller om deres præferencer for fremtidige arbejdspladser.


HR er bagud på den digitale front!

HR er den funktion i de fleste organisationer, der er mindst avanceret, når det gælder digitalisering. Dog oplever mange faktisk digitalisering som en hjælp, der gør processer nemmere og hurtigere. Du får her 3 digitale quick wins på 3 HR-udfordringer.


Hvordan får du it-kandidaterne til at vælge netop dit job?

De danske virksomheder oplever flere udfordringer, når det kommer til rekruttering af it-folk. For det er vanskeligt at tiltrække både specialister og regulære udviklere, hvis ikke du formår at sælge din virksomhed som arbejdsplads til de få, der er om buddet.


Flere forhold i vores hverdag er automatiserede eller på anden måde præget af teknologi. Vi ser det også inden for rekruttering, hvor både udvælgelse og jobinterview assisteres af digitale hjælpemidler. Her kan du få et overblik over de trends, der forventes at spire i 2016.


Er sprog den største it-barriere?

Der har længe været tale om en egentlig flaskehals i it-branchen, som mangler de fornødne kompetencer, men har svært ved at skaffe dem. Samtidig sidder udenlandske kandidater klar, men de danske virksomheder ser store udfordringer ved at hyre ikke-dansktalende medarbejdere.


Sådan kvalitetssikrer du din jobannonce

At levere kvalitet handler om at opfylde andres forventninger til det, du leverer, og vil du gerne have flest mulige ansøgere til din stilling, er det vigtigt, at du overgår deres forventninger.


Så mange jobsøgende er online i julen

På trods af juletravlhed og -ferie er mange kandidater stadig online i december måned. Derfor er det en god idé at fortsætte din rekruttering – også henover jul og nytår.


Vil du skabe succesfulde MUS?

Der er flere klassiske punkter, der skal være opfyldt i enhver medarbejderudviklingssamtale (MUS). Der er imidlertid en række omstændigheder, der bør præge din tilgang til disciplinen, især over for dine it-medarbejdere.


Bliv klogere på lønforhandling med it-folk

Flere forhold påvirker lønforhandlingssituationen – også for dig som arbejdsgiver. Hvor vigtig er lønnen for medarbejderne, hvordan påvirket jobmarkedet forhandlingen, og hvad kan du gøre for at skabe det bedste forhandlingsgrundlag?


Et godt afslag er en god forretning

Vi har alle oplevet at få afslag på dét, vi troede var det ultimative drømmejob. De fleste kan blive enige om, at det langt fra er en rar følelse at modtage en mail med følgende ordlyd: »Tak for din ansøgning. Vi har modtaget mange ansøgninger fra kvalificerede kandidater, men du er desværre ikke en af dem, vi ønsker at gå videre med.«


Er det diskrimination at spørge om alder?

Der er visse emner, du skal behandle varsomt, når du har kandidater til ansættelsessamtale: Alvorlig sygdom, antallet af sygedage, graviditet, religion, politisk ståsted, seksualitet og alder. Men nu har Ligebehandlingsnævnet afgjort en sag om alder (9/2015), der er en vigtig påmindelse om, hvordan vi bør håndtere disse spørgsmål.


3 kreative metoder til it-rekruttering

It-branchen er i »talent war«, og der er rift om de bedste it-folk. Og nu fører Google og Snapchat an i udviklingen af alternative rekrutteringsmetoder.


Skal løn med i jobannoncen?

Det er ikke cifrene, der ruller ind på bankkontoen hver måned, der er vigtigst, når it-folk overvejer at skifte job. Det står klart i en undersøgelse, Informationweek.com har fået adgang til.


It-folk i høj kurs - også under krisen

Finanskrisen satte dybe spor i det danske jobmarkedet og kostede titusindvis af danskere jobbet. It-folk lader imidlertid til at være undsluppet krisens store indhak i antallet af danske arbejdspladser og nye job.


Hvem bør beslutte, hvem der ansættes eller fyres?

Traditionen tro ligger de fleste rekrutteringsopgaver hos HR-chefen. Google sætter dog et lidt anderledes eksempel, da de ”udliciterer” flere af virksomhedens rekrutteringsopgaver til medarbejderne. Se de tre hjørnesten i Googles rekrutteringspraksis.


Giv dine medarbejdere penge – og skab vækst

Giver overskudsdeling større økonomisk vækst i din virksomhed? Det er meget sandsynligt, viser en ny undersøgelse fra tænketanken Cevea.


Er jobinterviews tidsspilde?

Spørgsmålet har skabt røre hos en selvstændig rekrutteringskonsulent, fordi en nylig ph.d.-afhandling konkluderer, at jobsamtalen intet siger om, hvordan en udvalgt kandidat vil klare sig i jobbet. it-jobbank har taget en snak med konklusionens diametrale modsætning, Senior Partner Palle Isaksen fra Skelmose Consulting.


Det betyder længden af din jobannonce...

Vi ved, at overskriften er vigtig for jobannoncens resultat: Ikke for lang, præcis, uden unødige fyldeord, og den bør indeholde titlen, hvis den er gængs. Men der er også lavet analyser på eksempelvis jobannoncens længde. it-jobbank guider dig til den perfekte jobannonce.