Få de 5 vigtigste spørgsmål, du kan stille lederen

Du ved sikkert allerede hvor svært det er at fange kandidaternes opmærksomhed i et presset marked med hård konkurrence. Men hvis du vil øge chancen for at lykkes med din rekruttering, så bør du læse videre her.

Anne Sevel har nemlig over 15 års erfaring med jobannoncer, employer branding, rekrutteringskommunikation og ledelse. Hun skriver målrettede it-jobannoncer for Computerworld it-jobbank, og har igennem tiden skrevet over 1.000 jobannoncer for de største danske virksomheder. Derudover underviser hun løbende på jobannonce-workshops.

En vigtig interessent i ansættelsen af en ny medarbejder er lederen. Derfor anbefaler Anne altid at lederen inddrages, når jobannoncen skal skrives, og her kommer de fem spørgsmål du altid bør stille din leder.

De fem vigtigste spørgsmål du kan stille en leder, når du skal skrive jobannoncen

  1. Vi skal have fat i kandidater, der sidder i et godt job i dag – hvad skal få dem til at søge hos dig i stedet?
  2. Fortæl kort om teamet – hvem består det af? Og hvad karakteriserer teamet?
  3. Beskriv jobbet og rollen for mig, som du ville fortælle det til en kandidat, hvad kommer jeg til at bruge størstedelen af min tid på?
  4. Hvad er det/de vigtigste minimumskrav for at kunne løse opgaverne? Og hvad kan man bygge på senere?
  5. Hvorfor skulle jeg som XX søge job i vores virksomhed? Altså, hvad oplever du, at vi er gode til ift netop denne type kandidater – og hvordan kommer det til udtryk?

Se webinaret: Sådan omsætter du data til guldkorn i din jobannonce

Hvis du vil i dybden med emnet, så kan du se nedenstående webinar on-demand, lige når det passer dig. Her har Anne og Torben sat hinanden i stævne i halvanden time, hvor de vender de vigtigste ting der vedrører jobannoncen.