It-karriere

Er du ny i it-branchen eller på vej ind i den, kan det være svært at have styr på, hvad alle de forskellige jobtyper og stillinger indeholder. Ofte gælder der særlige specialistkompetencer – og arbejdsopgaver og karrieremuligheder varierer en del alt efter, hvilken stilling du går efter.

For at give dig et bedre indblik i nogle af de mange muligheder, der findes, og hvad de indebærer – tag et kig her og bliv klogere på branchen.

Job som udvikler

Teknologiens betydning i dagens samfund er umulig at komme uden om. Der bliver konstant udviklet ny software og hardware, og derfor er der en stor mængde ledige job at finde som udvikler. Især inden for software er der et stort marked, og selvom der allerede er mange om buddet, er behovet for dygtige og innovative udviklere stadig stort. Dette er uanset om du er til web udvikling med PHP, eller om du er softwareudvikler og arbejder med Java eller Python eller med C# på ASP.NET platformen.


Job som CRM-konsulent

Begrebet Customer Relationship Management (CRM) indgår i mange, især private, virksomheders ordbog. Grundlæggende indbefatter det systemer, der kan indsamle og behandle information om en virksomheds kunder. Formålet er bedre at kunne servicere, sælge eller tilpasse løsninger til virksomhedens kunder med henblik på at fastholde dem.


Job som applikationstekniker

Over 70% af danskerne har en smartphone – Windows 8 er på gaden. Nye systemer som, i stedet for ”gammeldags” programmer, benytter sig af applikationer. Derfor er det vigtigt at der er folk til at deltage i udviklingen og vedligeholdelsen af applikationer, for det går hurtigt. Virksomheder begynder at producere deres egne projekter til smartphones, for at forbedre deres kontakt til kunden, og i den forbindelse er der brug for specialister med erfaring på området som kan skabe de bedste rammer for god kundeservice.


Job som softwareudvikler

IT er et af de brancheområder, som bevæger sig aller hurtigst i dag. Mængden af ledige stillinger er højt, og behovet for dygtige, innovative udviklere i alle slags programmeringssprog er skyhøjt. Man kan som softwareudvikler stort set selv vælge typen af virksomhed man vil arbejde i – lige fra Mærsk til Forsvaret.


Job som creative Manager

De fleste job lederstillinger kræver en person, der forstår at tilrettelægge og koordinere et projektforløb, hvor en enkeltstående opgave skal løses inden for en fastlagt tidsramme og med fastlagte ressourcer. Med en karriere som Creative Manager er du projektleder med speciale i at lede sådanne projekter i et miljø med medarbejdere, der er vant til at tænke kreativt, og hvor innovation og nytænkning er centrale mål i projektbeskrivelsen.


Job som løsningsarkitekt

Som løsningsarkitekt vil du typisk indgå i udviklingen af software, og i mange tilfælde vil det være projekt baseret udvikling. Din rolle med henblik på udviklingen er forståelse og analyse af brugernes behov, de forretningsmæssige krav og de nuværende processer i en given virksomhed, eller afdeling.


Job som programmør

Vi lever i en verden, der i stigende grad bliver digitaliseret, og hvor informationsteknologi får mere og mere indflydelse på vores dagligdag, vores medier og vores samfund. Som programmør har du mulighed for aktivt at deltage i denne udvikling ved blandt andet at udvikle, tilpasse eller vedligeholde de systemer, vi har tillid til skal tjene os, beskytte os, og underholde os i alle mulige aspekter af vores liv.

Jobområde

Job inden for Java

Hvad er Java? Java er et objekt-orienteret programmeringssprog, og det er udviklet af Sun Microsystems som i dag er ejet af Oracle. Java er et såkaldt multi-purpose-programmeringssprog. Det vil sige at programmet kan anvendes på forskellige platforme, som f.eks. Windows, Linux, iOS og Android.


Job inden for Business Intelligence

Business Intelligence (BI) er et fagområde med mange spændende muligheder.


Job inden for SEO/SEM

For at fange mediebrugernes opmærksomhed, er det derfor en rigtig god idé for firmaer at have en solid tilstedeværelse online – og det får man blandt andet ved at benytte sig af strategier inden for SEO, SEM, ambassadør-strategi og data-indsamling.


Job inden for frontend

Til hverdag vil du arbejde med teknologier som f.eks. HTML, XHTML, CSS, JavaScript, og jQuery. I mange job vil du også benytte et CMS (Content Management System), som gør det lettere at håndtere forskellige data, som f.eks. dokumenter og billeder. Blandt meget anvendte CMS systemer i dag kan WordPress, Drupal, Joomla og TYPO3 nævnes.


Job inden for SAP-software

SAP står for "Systeme, Anwendungen und Produkte in der Datenverarbeitung", og SAP-software er it-løsninger til virksomheder, som er udviklet af virksomheden af samme navn.


Job inden for Ruby on Rails (RoR)

Frameworket gør det muligt for udviklere at skabe og vedligeholde applikationer uden den store indsats, men med mange funktionaliteter. Det skyldes bl.a. at det er muligt, at genbruge mange komponenter, samt muligheden for at benytte eksisterende plugins fremfor at skrive koden fra bunden. En anden fordel er den omfattende dokumentation og det aktive community, som kan være en stor hjælp. Store sites som f.eks. airbnb, Groupon og SoundCloud er baseret på Ruby on Rails (RoR).