Afstemte for­vent­nin­ger til næste løn­for­hand­ling

På trods af, at inflationen i 2022 ramte 10 %, er de it-professionelle afstemte i forhold til deres forventninger til næste lønforhandling.

Priserne stiger og stiger, men gør lønningerne det samme? Her er der godt nyt til dig, der sidder i HR eller som rekrutterende it-leder. For 55 % af de it-professionelle forventer mellem 1 % og 5 % ekstra i løn, og hele 20 % forventer lønnedgang eller ingen lønstigning.

Det vidner om, at it-professionelle også godt er klar over, at vi er midt i en usikker tid. Corona spøger stadig lidt, om end ikke i så kritisk grad som før, og inflationen og den generelle verdenssituation gør, at virksomhederne måske holder lidt på pengene og ser tiden an.

Optimisme blandt de unge it-professionelle

Der er dog optimisme at spore blandt de unge i alderen 18-35 år, hvor mere end en tredjedel regner med at få mere end 6 % i lønstigning til deres næste lønforhandling. Deres optimisme kan også spores i den anden ende af skalaen, hvor kun 6 % ikke forventer at få en lønstigning. Det er den laveste procentsats på tværs af alle aldersgrupper. Det kan naturligvis hænge sammen med, at deres løn-udgangspunkt er lavt, da de er i starten af deres karriere – uden at have så mange job og jobskifte på samvittigheden.

Vil du vide mere?

Er du nysgerrig på analysens øvrige resultater – både når det kommer til løn, pension og personalegoder – kan du få fingerene i den med det samme.

Hent analyse