63% af de it-pro­fes­sio­nel­le er tilfredse med deres løn

Løn er altid én af de vigtigste faktorer når det gælder job og karriere. Det gør sig naturligvis også gældende i it-branchen, hvor krisen bestemt ikke kradser på pengepungen. Tværtimod.

Hvis du arbejder med it, så vælter du dig i jobtilbud og tjener rigtig mange penge. Det er en populær holdning at have når talen falder på folk der arbejder med it, og der er da også noget om pengesnakken.

For hele 63% af de it-professionelle svarer ”ja” til at de er tilfredse med deres løn. Det resultat stemmer meget godt overens med tal fra august 2022 fra brancheorganisationen IT-Branchen, som kan fortælle at lønnen i branchen er steget med 1.827 kroner sammenlignet med i fjor, og det betyder, at den gennemsnitlige månedsløn i branchen nu ligger på 52.817 kroner.

Privatansatte VS offentligt ansatte

Dykker vi lidt ned i det overordnede tilfredshedstal, så begynder der at vise sig større forskelle. Den mest interessante er mellem private og offentligt ansatte.

I den private sektor ligger tilfredsheden på 67,1%, som er over gennemsnittet, mens under halvdelen af de offentligt ansatte (49%), svarer at de er tilfredse med deres nuværende løn.

Den forskel fortæller med al tydelighed, at det offentlige alt andet lige har svært ved at konkurrere på lønnen, i jagten på de dygtige it-profiler.