Lige under halvdelen af de adspurgte it-professionelle (49 %) fik en lønstigning på 1-5 % ved seneste lønforhandling. Det stemmer tilnærmelsesvis overens med, hvad forventningerne var, da vi spurgte de it-professionelle tilbage i 2021. Her angav 51 % nemlig, at de forventede at få 1-5 % mere i løn.
Eftertragtede profiler fik størst lønstigning
Mere interessant, men måske ikke så overraskende, er de mest eftertragtede profiler dem, der fik den største lønstigning
Undersøgelsen viser, at it-professionelle som arbejder med it-arkitektur, design/usability samt software- og webudvikling, men også ledere og konsulenter, var dem, der scorede den største gevinst ved seneste forhandling. Her tegner der sig et billede af, at virksomhederne har en stor interesse i at fastholde disse vigtige nøglemedarbejdere – og en tydelig erkendelse af, at konkurrencen er benhård.
Vigtigt er det dog at sige, at løn alene ikke er udslagsgivende for den enkeltes arbejdsglæde. Her spiller bl.a. ledelse en central og afgørende rolle.
Kvindernes løn halter lidt efter mændenes
I en branche, der stadig er mandsdomineret, viser det sig samtidig, at kvinderne generelt fik mindre i løn end mændene ved seneste lønforhandling.
Her oplevede 16 % af de kvindelige it-professionelle nemlig, at de slet ikke havde en forhandling, mens dem, der fik en lavere lønstigning, fik mindre end mændene. 21 % af kvinderne oplevede ingen lønstigning, mens 46 % fik en stigning på 1-5 %. Hos mændene var det 19 %, der ikke fik en lønstigning, mens 50 % fik en stigning på 1-5 %.
Vil du vide mere?
Er du nysgerrig på analysens øvrige resultater – både når det kommer til løn, pension og personalegoder – kan du få fingerene i den med det samme.
Hent analyse