Job inden for frontend

Til hverdag vil du arbejde med teknologier som f.eks. HTML, XHTML, CSS, JavaScript, og jQuery. I mange job vil du også benytte et CMS (Content Management System), som gør det lettere at håndtere forskellige data, som f.eks. dokumenter og billeder. Blandt meget anvendte CMS systemer i dag kan WordPress, Drupal, Joomla og TYPO3 nævnes.

I de senere år benytter brugerne flere platforme end computeren og forskellige browsere, og derfor vægtes test af browsere og enheder meget højt, for at sikre at grænsefladen ser ens ud på tværs af browsere og enheder.

Udover de tekniske aspekter i at arbejde med frontend skal du også besidde semantiske og bruger orienterede egenskaber, for at sikre en tiltalende grænseflade for brugerne. Lønnen indenfor frontend varierer alt efter dine specifikke arbejdsopgaver, men den gennemsnitlige løn du kan få pr. måned er 29.193 kr.

Godt på vej til job inden for frontend

Der mange muligheder for at uddanne dig inden for frontend, eller tage kurser som kan klæde dig på til job indenfor frontend. Der er både korte videregående uddannelser som i højere grad indeholder praktisk indlæring, samt længere videregående uddannelser hvor du også lærer de teorien bag. Udover det uddannelsesmæssige fundament vil det altid være et plus hvis du har projekter, eller erhvervserfaring som du kan referere til.

Find fronted-job

Hvis du allerede har erfaring med frontend har du mulighed for at oprette dit CV hos it-jobbank, hvor virksomhederne har mulighed for at søge nye medarbejdere og kontakte dig, hvis de finder din profil spændende. Du har også mulighed for at oprette en Jobagent, som gør at du modtager de nyeste job, der matcher dine kvalifikationer først.

Job indenfor app-udvikling

De senere år har mobil og tablet industrien været i rivende udvikling, og det har medført et kæmpe marked indenfor applikationer og løsninger til enhederne. Der er både mulighed for udviklingen indenfor webapplikationer som vi tilgår gennem enhedens browser, eller almindelige applikationer, som hentes ned til enheden via f.eks. AppStore eller Android Market.

Som applikations udvikler har du mulighed for at arbejde indenfor de fleste brancher, da mange virksomheder uanset branche bruger applikationerne til markedsføring, og at forøge tilgængeligheden af deres service for brugerne. Du vil enten arbejde internt i virksomhedens it, eller udviklingsafdeling eller eksternt hos andre virksomheder, hvor du vil indgå i rollen som konsulent.

I begge tilfælde er det meget vigtigt at forstå slutbrugernes behov med henblik på at bryde disse behov ned til de simpleste elementer, og oversætte elementerne til programmeringssprog. Der anvendes mange forskellige programmeringssprog til applikations udvikling det afhænger af selve platformen, og hvilke funktionaliteter applikationen skal have, men blandt meget anvendte sprog i øjeblikket kan Java, Objective-C, HTML5 og C# nævnes.

Kom i gang med app-udvikling

Hvis du endnu ikke har erfaring med app-udvikling er der rig mulighed for at lære mere om området gennem kurser og uddannelser. Kurser og korte videregående uddannelser har oftest en meget praktisk tilgang til læringsmaterialet. Vil du lære endnu mere kan du tage en længerevidere gående som f.eks. datalogi, softwareudvikling, softwareingeniør hvor du også vil stifte bekendtskab med teorien bag.

Det er meget individuelt fra virksomhed til virksomhed hvor meget de vægter dit uddannelsesniveau, og der ses også virksomheder som ikke prioriterer uddannelsesniveau og udelukkende ser på din erfaring og kvalifikationer indenfor området.

Find app-udviklerjob

Hvis du allerede har erfaring med app-udvikling har du mulighed for at oprette dit CV hos it-jobbank, hvor det er muligt for virksomhederne at søge og kontakte dig hvis de finder din profil spændende. Du har også mulighed for at oprette en Jobagent, som gør at du modtager de nyeste job, der matcher dine kvalifikationer først.