Stil skarpt på dig selv

Jo mere du selv bliver klar over, hvad der betyder mest for dig, desto færre fejlslagne søgninger kommer du ud i. Oftest ligger vi alle selv inde med viden og svar til den bedste proces, vi skal bare mindes om det.

Derfor hjælper vi dig her på rette vej. Tag et kig og bliv klogere på din situation – så kommer dét it-job, du ønsker dig, meget tættere på.

Hvad er dine kvalifikationer?

  • Lav en liste over dine faglige kernekompetencer (kodesprog, systemkendskab, project management etc.) og vurdér hvert enkelt område som begynder, god eller avanceret.
  • Lav en liste over dine generelle kompetencer, eksempelvis formidling, ledelse og analyse.
  • Lav en liste over personlige kompetencer, eksempelvis effektiv, høj stresstærskel etc.

Hvad er din ambition?

Hvad har du lyst til at arbejde med, og hvilke opgaver inspirerer dig? Beskriv evt. drømmejobbet: Hvad må det kræve af dig personligt og fagligt? Hvad skal jobbet give dig? Vil du arbejde i det private eller i det offentlige? Skal det være et job med meget ansvar eller knap så meget ansvar? Hvordan skal balancen være mellem arbejde og familieliv? Hvor lang tid vil du max. bruge på transport?

Lav en jobsøgningsplan med konkrete mål og tidsrammer

  • Har du alle nødvendige kompetencer, for at få dit drømmejob, eller skal du videreudvikles?
  • Hvilke medier vil du bruge til at se efter job?
  • Hvor mange opfordrede og uopfordrede ansøgninger er det realistisk at skrive?
  • Hvor mange virksomheder skal du kontakte og besøge?
  • Vær målrettet i din jobsøgning, og tænk gerne i helt utraditionelle baner, dvs. brancher, sektorer, jobtitler, størrelser, freelance og iværksætteri).

Hvordan kan du søge job via it-jobbank?

Brug forsiden it-jobbank.dk til at søge job på it-jobbank. Du kan enten vælge at søge via søgefeltet eller via it-kategorierne og de kompetencer, som vises, når du åbner en kategori. Du kan også vælge avanceret søgning, hvis du ønsker flere kategorier.

Når du lander på en søgeresultatside med en række job, kan du bruge filtreringsmulighederne i venstre side til at indsnævre resultatet, så det bliver mere målrettet, fx på område, kompetencer osv. Når du er tilfreds med søgeresultatet, er det en god idé at oprette en Jobagent, som sender relevante job til din e-mail, så snart der er relevante og nye job.

Artikler om jobsøgning