Se listen: Disse kon­su­lent­hu­se er de dygtigste i Danmark

Computerworld Top 100 2023: Den danske konsulentbranche står stærkt, men de danske konsulenthuse er også dem, der bruger flest penge på personale. Her er årets vindere og tabere i kategorien it-konsulenthuse i Computerworlds store Top 100-undersøgelse, hvor særligt ét konsulentfirma springer højt

Der bliver flere af dem, de skaber flere arbejdspladser, og de tjener flere penge.

Efter et par turbulente corona-år er de danske it-konsulenter igen stærkt efterspurgte, og det gør branchen til den største i dette års udgave af Computerworlds top-100 undersøgelse.

84 konsulenthuse har i år kvalificeret sig til at komme med på årets liste, og tilsammen har de leveret et primær driftsresultat 2,3 milliarder kroner, hvilket er en vækst på over 17 procent sammenlignet med 2021.

Kigger man tilbage på de seneste to års top 100-undersøgelser har væksten i primær drift for konsulenter ligget stille på 11 procent både i 2022 og 2021 – hvor der iøvrigt kun var henholdsvis 69 og 56 konsulenthuse, der kvalificerede sig til undersøgelsen.

Flere og dyrere konsulenter

En stigende vækst betyder ofte flere medarbejdere, og den danske it-konsulentbranche har da også grebet til lommerne for at skaffe den nødvendige arbejdskraft det seneste år.

Således har de 84 konsulenthuse samlet brugt 12,8 milliarder kroner på personaleomkostninger i 2022 mod 10,2 milliarder kroner i 2021. Det svarer til en vækst på hele 25 procent.

Og noget tyder på, at it-konsulenterne godt ved, hvad de er værd. I hvert fald er stigningen i personaleomkostninger hos konsulenterne næsten dobbelt så høj, som hvis man kigger på de øvrige 22 brancher, der indgår i Top 100-undersøgelsen.

På tværs af it-brancherne er personaleomkostninger ’kun’ steget med 12,7 procent de seneste to år.

Ét konsulenthus stikker ud

Dykker man ned i de specifikke selskaber er der ingen tvivl om, at højdespringeren i dette års top 100-undersøgelse er det københavnske Azure-selskab cVation.

Med 103 millioner kroner i omsætning rundede cVation de magiske tre cifre i 2022, hvilket er en vækst på over 20 procent fra 2021, hvor omsætningen lød på 86,3 millioner kroner.

Omsætningsvæksten er dog ingenting i forhold til væksten i den primære drift, der er decideret eksploderet for cVation de seneste år.

I 2022 lyder det primære drifrsresultet på næsten 33 millioner kroner mod 4,4 millioner i 2021, hvilket er en vækst i procent på hele 635 procent.

Faktisk springer cVation, der i slutningen af 2021 blev købt af det tyske cloud-selskab Skaylink, op sin nummer to i hele årets samlede top 100-undersøgelse.

Der er også langt ned til konsulenthus nummer to i kategorien, hvor Virum-virksomheden Itera ligger. Itera har en omsætning på 49 millioner kroner i 2022, hvilket dog også er en stærk vækst på 39 procent fra året før.

Kigger på man på sidste års vinder i konsulentkategorien – Roskilde-selskabet Clever Choice - er de i år rutsjet helt ned på plads nummer 64.

Det skyldes blandt andet den primære drift, der er blevet mere end halveret fra 5,9 millioner kroner i 2021 til 2,1 millioner kroner i 2022.

Hvad med de store?

På plads nummer 27 lander listens første store konsulenthus, IBM Danmark, der målt på den primære drift er det andet største konsulenthus på listen.

Selskabet vokser med over 90 procent i den primære drift, der lander på 302 millioner kroner, hvilket vidner om, at IBM har fået godt fat i det danske marked efter udskillelsen af Kyndryl.

Devoteam og Twoday har også klaret sig fremragende de seneste år. De to konsulenthuse lander på henholdsvis nummer 28 og 30 på listen.

Det største konsulenthus er og bliver dog Netcompany, der har en primær drift på 839 millioner kroner – altså dobbelt så meget som førnævnte IBM Danmark, der er nummer to.

Store elefanter løber dog som bekendt heller ikke så hurtigt – men Netcompany-gruppen har alligevel præsteret en pæm procentvis vækst i den primær drift på 19 procent.

Se listen her