Særligt én gruppe blandt it-ansatte går en gylden tid i møde, hvis deres forventninger indfries.
Der er tale om den kategori af it-professionelle, som i forvejen tjener mest – nemlig ansatte med et lederansvar.
86 procent af dem regner med en lønstigning ved næste forhandling, viser Computerworld og it-jobbanks årlige lønstatistik.
Det er den klart højeste andel af i alt ni grupper af it-ansatte i statistikken.
Især ledere og specialister, som i forvejen er højere lønnede end generalisterne i for eksempel support-funktioner, forventer i det hele taget at gå frem i løn.
“Generalister, supportfolk og teknikere er knap så ombejlede i dag. Det er eksempelvis dem, der sidder med interne it-systemer eller hardwaren i virksomheden. Der er stadigvæk brug for dem, men de får ikke helt samme lønfremgang som andre it-folk,” siger direktør i Computerworlds it-jobbank Torben Tronborg.
Til sammenligning regner knap hver tredje (32 procent) gruppen af it-ansatte, som arbejder med kvalitetssikring og test, ikke med at stige i løn ved næste lønforhandling.
Det samme gælder hver fjerde (25 procent) af de support-ansatte.
Forventer løn-fremgang
It-lederne kan ifølge deres egen overbevisning se frem til en mærkbar lønfremgang. Knap halvdelen (49 procent) af dem regner med en stigning på mindst fire procent, viser lønstatistikken.
Computerworld og it-jobbank har spurgt 1.600 danske it-folk om deres løn, forventninger og prioriteter.
Indhentningen af besvarelserne er sket fra december 2024 til januar 2025. Derfor giver tallene en højaktuel indsigt i de it-ansattes løn- og arbejdsforhold.
Alle tallene er inklusive pension.
Ledere er i forvejen den højst lønnede gruppe i it-branchen. Ni af 10 it-ledere tjener 57.000 kroner eller mere om måneden.
Over halvdelen i gruppen (55 procent) har en månedsløn på mindst 77.000 kroner, mens knap hver syvende (14 procent) tjener mere end 97.000 kroner om måneden.
De relativt høje lederlønninger afspejler sig på tilfredsheden med hyren. 85 procent af alle ledere er tilfredse med deres nuværende løn – højest af alle faggrupper foran software- og systemudviklere (80 procents tilfredshed) og konsulenter/rådgivere (78 procent).
Vil du have mere viden?
Du kan hente alle vores rapporter om Danmarks it-professionelle ved at klikke nedenfor.