Kon­tor­chef til Børne- og Un­der­vis­nings­mi­ni­ste­ri­ets it-drift


Styrelsen for It og Læring søger en fagligt dygtig kontorchef med stærke samarbejdsevner til at stå i spidsen for Børne- og Undervisningsministeriets it-drift.

It-drift i Styrelsen for It og Læring

I Styrelsen for It og Læring udvikler, vedligeholder og driver vi over 100 centrale it-systemer, som understøtter hele undervisningssektoren i Danmark. Sikker og stabil drift er derfor et must for os!

Fundamentet for udviklingen af en moderne og brugervenlig it-understøttelse hviler på en stabil og sikker drift af de eksisterende løsninger. Mere end 1 mio. børn, unge, forældre og medarbejdere anvender således dagligt en eller flere af Styrelsen for It og Lærings it-løsninger, og vi har stort fokus på at holde uvedkommende ude af systemerne og beskytte brugernes data.

Vi arbejder professionelt og struktureret med driften af it-systemerne. ITIL, automatisering, DevOps, virtualiseringsplatforme og containerteknologi er blot nogle af de spændende arbejdsmetoder og teknologier, vi beskæftiger os med. Og vi er optagede af løbende at forbedre og udvikle vores drift, så den til stadighed er professionel, effektiv og fagligt solidt funderet.

It-driften i Styrelsen for It og Læring varetages af to tæt forbundne kontorer:

  • Kontor for Applikationsdrift, der har ansvaret for sikker og stabil applikationsdrift af ministeriets it-systemer, samt for vedligehold af en DevOps-platform til understøttelse af styrelsen mange agile udviklingsteams
  • Kontor for Infrastruktur og Indkøb, der har ansvaret for at sikre en professionel infrastrukturplatform til ministeriets it-systemer, samt varetage netværks- og cybersikkerhed

Du bliver kontorchef for Kontor for Applikationsdrift.

Om Kontor for Applikationsdrift og dine opgaver

Kontor for Applikationsdrifts formål er stabil og sikker drift af alle ministeriets it-systemer. Kontoret har ansvaret for hele applikationsstakken, hvor operativsystemer og middleware i stor udstrækning er baseret på Opensource.

Kontorets vigtigste faglige opgaver er:

  • Applikationsdrift af styrelsens over 100 it-løsninger, heraf ca. 80 ’sektorvendte’ og 1 samfundskritisk. Under disse ligger over 1.000 servere, der for hovedparten ligger i styrelsens egen private cloud (Openstack)
  • Opbygning, ejerskab og vedligehold af  styrelsens DevOps-platform til understøttelse af over 30 agile teams
  • Request-, Incident- og changehåndtering efter ITIL-principper
  • Automatisering i så høj grad som muligt, herunder ’infrastructure as code’
  • Hypercare ved større idriftsættelser og kritiske driftsperioder
  • Indsatsleder og ’indsatsstyrke’ ved major incidents
  • Teknologisk sparringspart for hele organisationen
  • Årlig kortlægning af teknisk tilstand af hele porteføljen samt ajourføring af styrelsens produktliste
  • Gennemførelse af penetrationstest og opretholdelse af et højt applikationsnært sikkerhedsniveau

Kontoret har pt. 26 medarbejdere, som primært sidder i København og enkelte på vores lokation i Aarhus. Kontoret er organiseret i 4 teams med agile elementer indarbejdet, hvor det giver driftsmæssig mening. Teknologisk arbejdes der med en stor overvægt af Opensource-teknologier og -værktøjer, men derudover har de driftede it-løsninger en bred teknologisk varians med også Windows- og Oracle-løsninger. Kontoret har samarbejdsflader mod hele STILs organisation og udfylder disse med et både dybt og bredt teknisk fagligt niveau.

Kontoret er kendetegnet ved en stor dedikation til opgaveløsningen og et velfungerende arbejdsmiljø. Det er derfor afgørende, at du kan skabe engagement og sikre den gode holdånd i kontoret og i forhold til resten af styrelsen, så kontoret er et attraktivt arbejdssted, hvor fokus på kompetenceudvikling, samarbejde og trivsel går hånd i hånd med en effektiv og professionel tilrettelæggelse og gennemførelse af opgaverne.

Du vil indgå i et af styrelsens tre vicedirektørområder sammen med tre andre kontorchefer og med Nanna Skriver Dall som vicedirektør. Vi stræber efter at være en chefgruppe, der hjælper og støtter hinanden, og som evner at prioritere på tværs af kontorerne i vicedirektørområdet. Endvidere vil du indgå i to af seks lederudvalg i STIL, der varetager ledelsen af en række tværgående udviklingsområder, der skal sikre at vi når vores ambitiøse 2025-strategi.

Om dig

Vi søger en fagligt kompetent og engageret kontorchef med gode samarbejdsevner og relevant teknisk indsigt.

Vi ser gerne, at du:

  • har ledelseserfaring og på en god måde evner at lede medarbejdere med forskellig faglighed
  • kan forbinde den tekniske verden inden for it-drift med vigtige politiske mål og finde værdifulde løsninger, som du efterfølgende kan eksekvere
  • er en teamplayer og evner at samarbejde på tværs af en stor organisation med mange forskellige interessenter
  • har erfaring med it-drift og it-sikkerhed, ligesom du gerne har erfaring med DevOps og agile metoder
  • er god til at kommunikere og omsætte komplicerede tekniske problemstillinger, så ikke-teknikere kan forstå det
  • kan holde hovedet koldt og træffe de rigtige beslutninger i beredskabssituationer
  • bidrager til arbejdsglæde, engagement og trivsel i kontoret og organisationen som helhed

Løn og ansættelsesvilkår

Vi ønsker at besætte stillingen hurtigst muligt og gerne senest til 1. januar 2024. Stillingen er indplaceret i lønramme 37/løngruppe 1. Du vil som udgangspunkt blive ansat på kontraktvilkår efter Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen ønskes besat på åremålsvilkår, og der vil kunne ydes tillæg afhængig af erfaring og kvalifikationer. Hvis du er tjenestemand i forvejen, kan ansættelse på tjenestemandsvilkår være en mulighed.

Det er en betingelse for ansættelsen, at du kan blive sikkerhedsgodkendt, og at sikkerhedsgodkendelsen kan opretholdes under hele din ansættelse.

Arbejdsstedet er Teglholmsgade 1, 2450 København SV.

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Nanna Skriver Dall på telefon 2154 9450. Du kan også læse mere om Styrelsen for It og Læring og Børne- og Undervisningsministeriet på vores hjemmesider stil.dk og uvm.dk.

Der kan forekomme test i forbindelse med samtalerne. Du får flere oplysninger om testen, hvis det bliver aktuelt.

Lyder det som noget for dig?

Send din ansøgning, cv og eksamensbevis elektronisk senest søndag den 12. november 2023 i vores rekrutteringssystem via linket herunder. Vi forventer at holde 1. og 2. samtaler i uge 46 og 47.


I Styrelsen for It og Læring (STIL) er vi omkring 400 medarbejdere, som samarbejder efter den agile arbejdsform. Vi er en del af Børne- og Undervisningsministeriet og har en central rolle i at forbedre børn, unge og voksnes læring gennem it, digitalisering og data. Med ansvaret for cirka 100 it-løsninger, når vi ud til mere end en million daglige brugere.

Vi ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund – vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.

Gem job

Styrelsen For It og Læring

Arbejdssted

København

Vigtige datoer

Indrykket:
25. oktober 2023
Ansøgningsfrist:
12. november 2023