Oracle Database Ad­mi­ni­stra­tor til Statens It


Er du en erfaren og teknisk stærk DBA på Oracle, og er du en analytisk og dygtig holdspiller, der kan yde professionel service til kunder, leverandører og kolleger?

Så har du mulighed for at spille en central rolle i driften af nogle af Danmarks mest spændende og samfundskritiske løsninger. Vi søger en DBA med stærke kompetencer inden for Oracle Database og gerne kendskab til OS på både Linux og Windows.

Om stillingen

Som DBA på Oracle vil du indgå i Team Database, som har det systemadministrative ansvar for Statens It’s kunders systemer.

Du bliver tilknyttet vores Oracle-DBA-gruppe på tre erfarne medarbejdere, som glæder sig til at sparre og samarbejde med dig. Samtidig vil du have et tæt samarbejde med resten af huset, hvorfor du skal være klar til at have mange bolde i luften.

Du vil således sammen med 10 dedikerede kolleger i Team Database, bl.a. skulle varetage ansvaret for:

 • Daglig monitorering og drift af vores Oracle Databaser på Windows og Linux, samt vores Oracle Exadata Cloud@Customer (ExaCC)
 • Varetage driftsopgaver og 2.level support af databaserne
 • Etablering af databaser baseret på Linux, Windows og ExaCC
 • Indgå i projekter ifm. analyse, implementering, sparring, migrering og opgradering
 • Sikre effektiv håndtering af driftsforstyrrelser og produktionsstop i dagligdagen og generelt medvirke til opretholdelse af sikker og stabil drift gennem proaktiv overvågning og forbedringstiltag.

Om dig

Den ideelle kandidat vil i vores optik have:

 • Solidt kendskab til opsætning, tuning og drift af Linux og Windows baseret infrastruktur og databaser
 • Indgående kendskab til Oracle Databaser og evnen til at sætte sig ind i andre Oracle produkter eller værktøjer
 • Overordnet erfaring med fysisk og virtuel infrastruktur såsom netværk, backup og virtualisering
 • En relevant uddannelse inden for it - gerne med dokumenteret erfaring
 • Kendskab til ExaCC, Zero Data Loss Recovery Appliance (ZDLRA), Enterprise Manager (OEM) og Oracle Key Vault (OKV) vil være en fordel.

Ovenstående punkter er kun en opskrift, der kan og gerne må udfordres.

Kompetencerne i teamet er brede, og er dine også det, er det kun et plus. Vi foretrækker folk med dyb indsigt i få områder og bred indsigt i mange områder.

Du må derfor gerne have mod på at arbejde med lidt forskelligt, uagtet at dine kernekompetencer ligger inden for ét område. Statens It har stor fokus på at yde den bedst mulige service til kunderne.
Det er derfor vi lægger vægt på, at vores kommende kollega:

Det er derfor vi lægger vægt på, at vores kommende kollega:

 • Er god til at samarbejde og skabe relationer med andre
 • Har analytiske evner, og kan gennemskue til tider svære problemer
 • Drives af at optimere og forbedre
 • Er pragmatisk og løsningsorienteret
 • Er nysgerrig og opsøgende
 • Er proaktiv - og kan se både muligheder og problemer
 • Er serviceminded og fleksibel - og lægger vægt på at være en hjælp og ikke stopklods for dine kollegaer
 • Har overblik, er struktureret og kan prioriter.

En anden vej ind hos Statens It

Er du f.eks. nyuddannet datamatiker, it-Ingeniør eller lignende, og har du stor interesse i arbejdet med databaser mm., så tøv ikke med at søge, da vi naturligvis også løbende tilknytter nyuddannede.

Om os

Du bliver mødt af et fagligt velfunderet team med god humor. I det hele taget tilbyder SIT en åben, uformel og dynamisk organisation, der er præget af et meget højt fagligt niveau og en uformel, fleksibel arbejdsform med dygtige og kompetente kolleger. Du vil få mulighed for at opnå unik erfaring og være med til at præge udviklingen på it-området på tværs af statens mange institutioner i et af Danmarks sikreste og mest komplekse it-miljøer.

Ansættelsesforhold

Du ansættes efter gældende overenskomst med mulighed for individuel forhandling alt efter kvalifikationer.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode. Du vil i forbindelse med ansættelsen blive bedt om dit samtykke til, at Statens It må indhente en offentlig straffeattest via dit cpr-nummer.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Statens Administration, Statens It, Økonomistyrelsen samt Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Vil du vide mere?

Så er du velkommen til at kontakte din potentielt kommende kollega Jørgen Steen Jensen på tlf.: 20 13 53 43 / mail: Jorgen.Steen.Jensen@statens-it.dk eller teamleder Khanh Larsen på tlf.: 72 31 12 91 / mail: khanh.lan.tran.larsen@statens-it.dk.

Ansøgning

Hvis stillingen har din interesse, så tryk på ”Ansøg” og send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag. Vi skal modtage din ansøgning senest den 1. marts 2024.

Statens It ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.


It-drift i staten

Statens It leverer it-drift til den danske stat og til selvejende uddannelsesinstitutioner – det betyder, at vi hver dag sørger for it-infrastruktur til omkring 40.000 mennesker. Statens It er en styrelse i Finansministeriets koncern.

Vi ønsker at tiltrække og fastholde dygtige it-medarbejdere og tilbyde en attraktiv arbejdsplads med gode muligheder for faglig udvikling og specialisering. Omgangstonen er uformel, og arbejdsmiljøet er præget af høj aktivitet og fagligt samspil.

Gem job

Statens IT
Publiceret: 9. februar 2024

Arbejdssted

Ballerup