Da­t­a­spe­ci­a­li­ster, der vil gøre en forskel for frem­ti­dens ar­bejds­mar­ked


Vil du benytte dine data-kompetencer til at bidrage til digital innovation, og vil du være med til at geare Arbejdstilsynet til fremtiden og understøtte vores mission om at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø i Danmark? Så er det dig, vi vil have med på holdet!

Om jobbet

I Arbejdstilsynet er vi i fuld gang med en ambitiøs og omfattende udvikling og modernisering af vores forretning og vores systemlandskab. Udviklingen handler bl.a. om effektiv brug af data og ny teknologi, og vi ønsker at udvikle services og målrette services til gavn for virksomhedernes indsats for arbejdsmiljøet i Danmark.

Vi har for øjeblikket 2 ledige stillinger. Begge stillinger er i vores datateam, som har ansvaret for bl.a vores datawarehouse, datarapportering, alle dataregistre, machine learning modeller og anvendelsen af AI.

 • I den ene stilling består arbejdet i backend udvikling af vores datawarehouse, det vil sige designe og implementere ETL-processer, herunder håndtere f.eks. historik og delta load og her igennem sikre et solidt datafundament, som vi kan bygge vores videre forretningsudvikling på. Du vil også skulle vedligeholde Arbejdstilsynets registre, som er centrale for afviklingen af vores øvrige fagapplikationer
 • I den anden stilling består arbejdet i udvikling af rapporter og dashboards, udbrede anvendelsen af data og indgå i forretningsprojekter, hvor data kan spille en afgørende rolle. Du har indsigten og kan vise og formidle værdien ved øget brug af data.

Kontoret er bredt sammensat og der er plads til dig, selvom du måske ikke er så langt i din karriere – også hvis du har flere års erfaring, som du har lyst til at sætte i spil i en ny kontekst.

Hvem er vi ?

Digitalisering og Data er et kontor sammensat af mange forskellige kompetencer, uddannelsesmæssig baggrund og erfaring. Vi er 45 medarbejdere, 35 eksterne konsulenter og 2 kontorchefer.

Vi har siden 2020 arbejdet i et agilt setup inspireret af SAFe. Vi er 6 agile teams i vores Agile Release Train og dit arbejde vil derfor ske i tæt samarbejde med kollegerne i teamet og også på tværs af teams. Du har en Product owner, der er med til at prioritere opgaver, og du vil også blive involveret i drøftelser med forretningen om de forretningsmæssige krav, der er til de opgaver, I skal løse. Det er derfor også vigtigt, at du er opsøgende og er god til dialog med forskellige interessenter, for du er ikke ”bare” teknikeren, der skal løse opgaver fra en backlog.

Vi arbejder i et lærende miljø, hvor vi har stort fokus på hele tiden at blive bedre, vi holder et højt fagligt niveau og går op i, at de løsninger, vi udvikler skaber værdi og gør en forskel for vores brugere. Vi går op i at være gode kolleger, hjælpe hinanden og nå målet i fællesskab – imens vi har det sjovt.

Her vil du have gode muligheder for at udvikle dig i et stærkt fagligt fællesskab. Det er vigtigt for os, at vi finder den rigtige vej for dig. Du kan læse mere om Digitalisering og Data på https://at.dk/om-os/formaal-strategi-organisation/organisation/arbejdsmiljoefagligt-center/digitalisering-og-data/

”Det er en superfed arbejdsplads, og jeg har altid været meget glad for mine kolleger. Vi har højt til loftet og plads til mange forskellige typer i kontoret, og vi har stor frihed til at udvikle os. Samtidig videndeler vi dagligt på kryds og tværs – og bliver hele tiden klogere på nye områder. Det er et sjovt og spændende miljø at arbejde i.” – sådan siger en af dine kommende kollegaer Morten om at være en del af Digitalisering og Data.

Vi ser gerne, at du:

I stillingen, som omfatter backendudvikling:

 • Har en relevant videregående uddannelse som dataengineer, datascientist eller lignende
 • Har erfaring med at modellere data i form af facts og dimensioner mhp. at understøtte machine learning modeller samt at bygge tabulare modeller (’kuber’) og udstille data i Power BI.
 • I din værktøjskasse har du værktøjer som T-SQL, SSIS, Power Shell, Power BI, DAX, Visual Studio, Azure DevOps mm.
 • Det vil også være godt hvis du har interesse for machine learning og arbejdet med AI
 • Du an arbejde med og indtænke sikkerhed, driftsovervågning, performance og overholdelse af GDPR-krav i de kommende løsninger
 • Er vant til at tage ansvar for styring af projekter og deadlines

I stillingen, som omfatter bl.a. datarapportering og udbredelse af data:

 • Har en relevant videregående uddannelse som datascientist eller lignende
 • I din værktøjskasse har du værktøjer som bl. a T-SQL, power BI, visual studio
 • Gerne vil arbejde med at afklare forretningskrav og oversætte dem til acceptkriterier / kravspecifikationer
 • Kan analysere kildedata og lave prototyper på de kommende datarapporter
 • Har en analytisk tilgang til dine opgaver og er fagligt nysgerrig
 • Formår at formidle din viden på en let forståelig måde til ikke-teknikere – både på skrift og i tale.

Løn- og ansættelsesvilkår

Stillingerne er faste fuldtidsstillinger.

Vi vil gerne have, at du starter hurtigst muligt og senest den 1. juni 2024.

Hvis du har en akademisk uddannelse bliver du ansat som fuldmægtig efter overenskomsten for akademikere i staten. Med de rette kvalifikationer er der mulighed for ansættelse som specialkonsulent. Hvis du ikke er akademiker, bliver du ansat som it-medarbejder efter OAO-S-fællesoverenskomsten, organisationsaftalen for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere (HK) i statens tjeneste.

Dit daglige arbejdssted er Arbejdstilsynet, Landskronagade 33, 2100 København Ø.

Spørgsmål og ansøgning

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte kontorchef Kirsten Brink på tlf. 7220 8601 eller Product Owner Victor Mørk Johansen tlf. 7220 8617.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte specialkonsulent Maiken Bastholm i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr.: 2147 0742.

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede ansøgere uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest 12. april 2024.

Vi forventer at holde samtaler torsdag den 18.april 2024.

Vi ser frem til at læse din ansøgning.


Hos os giver arbejdet mening

Arbejdstilsynet er den danske myndighed på arbejdsmiljøområdet. I Arbejdstilsynet løser vi en vigtig og meningsfuld samfundsopgave for alle, der går på arbejde. Vores fælles mål er et sikkert og sundt arbejdsliv for alle. Derfor arbejder vi hver dag for at flytte arbejdsmiljøet på virksomhederne i den rigtige retning.

I Arbejdstilsynet vil du opleve at arbejde sammen med kolleger med mange forskellige fagligheder og anciennitet. Forskelligheder, der skaber en stærk opgaveløsning. Holdånden i Arbejdstilsynet er noget helt særligt uanset hvor i landet, du arbejder. Vi stiller op for hinanden, og vi spiller hinanden stærkere. Vi er en ambitiøs og attraktiv arbejdsplads – og vores fællesskab er vigtigt for os.

Vi har en spændende og afvekslende hverdag med en uformel omgangstone, og vi lægger vægt på et stærkt arbejdsfællesskab, sundhedsfremme og godt kollegaskab. Vi lover et udviklende arbejdsliv, hvor der er plads til faglige og personlige ambitioner, og som passer til dér, hvor du er i livet.

Som medarbejder i Arbejdstilsynet er du en del af Beskæftigelsesministeriets koncern, hvor du også får gode karrieremuligheder. I Beskæftigelsesministeriet kan du arbejde med alt fra politik og udvikling, over implementering og drift til tilsyn og forskning - og fra jura, økonomi, kommunikation til digitalisering og data.

Du kan læse mere om os og vores arbejde på www.at.dk

Gem job

Arbejdstilsynet

Arbejdssted

København Ø

Vigtige datoer

Indrykket:
22. marts 2024
Ansøgningsfrist:
12. april 2024