IT-løs­nings­ar­ki­tekt


Kunne du tænke dig at videreudvikle IT-arkitekturen og applikationslandskabet hos os, og samtidig blive klogere på, hvordan IT understøtter store infrastrukturprojekter, som at bygge en metro eller letbane? Vil du arbejde dagligt med at skabe fremtidens stabile og pålidelige metro og letbane, så vores passagerer hurtigt og sikkert kan komme videre?

Strategien bag rejsen

Som en del af vores nye IT- og digitaliseringsstrategi er der et stort fokus på at standardisere og simplificere vores applikations- og systemlandskab gennem en mere struktureret og professionel tilgang til, hvordan vi arbejder med IT. Dit arbejde bliver kernen i, hvordan vi skal udvikle vores applikationslandskab fremadrettet, hvilke løsninger og teknologier vi skal bruge, prioritere og/eller lukke ned. Men også, sammen med dine nye kolleger og forretningen, at arbejde med at få den maksimale værdi ud af det eksisterende IT-setup. Alt sammen for at hjælpe os med at bygge fremtidens metro og letbane til glæde for alle i hovedstaden.

Få vores IT-arkitektur til at køre på skinner

Som vores nye løsningsarkitekt skaber du sammenhæng i komplekse IT-løsninger; du binder vores IT-arkitektur sammen med forretningen. Du hjælper med at oversætte forretningens behov og krav, så vi bygger og implementerer løsninger, der passer ind i den rejse, vi er på. Du vil derfor få en bred kontaktflade på tværs af organisationen, og du samarbejder både med dine IT-kolleger, herunder særligt vores dataarkitekt, udviklere samt projektledere og andre interessenter.

Med viden og indsigt i vores nuværende systemer er du med fra starten, når vi skal købe nye løsninger eller videreudvikle de eksisterende. Du sikrer dig, at alt nyt spiller godt sammen med IT-arkitekturen, så vi maksimerer værdien i Metroselskabet for både de gamle og de nye løsninger. Da vi ikke er en stor virksomhed, målt på antal ansatte, er det vigtigt, at du er indstillet på, at der kan være opgaver, der ligger i Enterprise Arkitekt-området.

Det betyder, at du blandt andet:

 • Kan, sammen med vores dataarkitekt, skabe og dele et overblik over arkitekturen og integrationerne til de systemer, der understøtter forretningens processer.
 • Leverer løsningsarkitektur på enterprise-niveau med fokus på Azure.
 • Definerer og holder overblikket over IT-indsatser, systembehov og integrationer.
 • Kommunikerer løbende med forretningen og redegør for ændringer og opdateringer.
 • Holder dig ajour med de nyeste tendenser inden for Azure og Cloud.
 • Har et partnerskab med projektlederen med henblik på at levere løsningen rettidigt.
 • Sikrer kvaliteten i løsningen på tværs af forretning, udvikling og test, samt i forhold til det overordnede it-landskab.

Har du fagligt drive og masser af gåpåmod?

Ud over at have en relevant IT-faglig baggrund og en god teknisk IT-forståelse, er det vigtigt, at du har:

 • Godt kendskab til IT-systemer og bred teknisk erfaring. Du kommer måske fra en anden stilling som løsningsarkitekt, seniorudvikler eller lignende.
 • Empatisk og tålmodig kommunikationsevne, som kan formidle systemændringer og integrationer i øjenhøjde med dine kolleger i alle funktioner.
 • Erfaring med IT-sikkerhed og GDPR.
 • Stor erfaring med at navigere i laget mellem IT og forretningen.
 • Erfaring med metoder og modeller, der kommunikerer og rammesætter en it-løsning.
 • Full-stack erfaring med .NET, C#, SQL, Power Automate, Python, Java, Azure, HTML, PowerShell.

Agilt arbejdsmiljø og et godt samarbejde

Du får din hverdag på vores hovedkontor i Ørestaden med metroen lige til døren. Her bliver du en del af vores Digitalisering og IT-enhed, sammen med 65 kolleger, der bl.a. tæller vores udviklere, dataarkitekt og systemejere. Alle med en høj faglighed. Vi har det sjovt, og vi vægter et godt arbejdsmiljø højt og fejrer gerne vores succeser sammen.

I alt er vi ca. 400 kolleger i huset, der bruger hinanden på kryds og tværs. Vi har et helt særligt engagement og en stolthed omkring det, vi laver – det skal du glæde dig til at blive en del af.

Vi tilbyder

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane tilbyder et udviklende job i et fagligt stærkt og dynamisk miljø. Der er fart på i hverdagen, og sammen er vi med til at forandre og forbedre hovedstadens kollektive transport. Vi tilbyder attraktive og fleksible ansættelsesvilkår.

For yderligere information om jobbet kan du kontakte Teamchef Andreas Utzon-Frank på tlf.: +45 7242 4691.

Ansøgningsfrist: den 11. april. Vi holder løbende jobsamtaler, så send gerne din ansøgning hurtigst muligt.

Gem job

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Arbejdssted

København S

Vigtige datoer

Indrykket:
22. marts 2024
Ansøgningsfrist:
11. april 2024