IT-sik­ker­heds­spe­ci­a­list til DTU’s Security Ope­ra­tions Center - IT Service (AIT)


DTU’s Security Operations Center (SOC) overvåger DTU’s IT-systemer og IT-infrastruktur og sikrer, at de er i en sikkerhedsmæssig god tilstand.

Vi søger derfor IT-specialister, der vil være med til at opretholde et godt niveau af IT-sikkerhed ved at håndtere alarmer og hændelser, identificere sårbarheder og monitorere trusselsbilledet.

Vær med til at skærpe DTU’s sikkerhedspolitik

Du bliver ansat i den centrale IT-sikkerhedsfunktion i det team, der arbejder med den tekniske operationelle IT-sikkerhed (SOC). Her vil du deltage i både det præventive arbejde og håndteringen af de alarmer, der måtte blive udløst. SOC’en beskæftiger sig med IT-sikkerhed på tværs af alle systemer og teknologier, og du vil således skulle arbejde sammen med DTU’s IT-teknikere på tværs af alle teknologier og organisatoriske opdelinger.

IT-sikkerhedsarbejdet er helt afhængigt af at der er relevante data og fakta til rådighed.

Din opgave er derfor også skaffe de informationer, som DTU’s IT-sikkerhedsudvalg og IT-ledelse er afhængige af for at kunne træffe de sikkerhedsmæssigt rigtige beslutninger.

Baseret på hændelser og udviklingen i trusselsbilledet bidrager du til at skærpe DTU’s IT-sikkerhedspolitik og sikringstiltag, så de udvikler sig i takt med de vilkår, som DTU opererer i.

Der indgår bl.a. følgende opgaver:

  • Scanninger, dataudtræk til brug for lister, rapporter m.v.
  • Håndtering af alarmer
  • Løbende gennemgang af logs mhp. at identificere hændelser, der kræver særlig opmærksomhed
  • Automatisering af arbejdet i SOC’en så manuelle procedurer minimeres.
  • Overvågning af det eksterne trusselsbillede, herunder identificering af sikkerhedsmæssige problemstillinger, der kræver en særlig indsats fra DTU

Erfaren og relationsskabende specialist

Du skal have en bred, all-round viden inden for IT-området, suppleret med dokumenterede kompetencer inden for IT-sikkerhed.

Ideelt har du erfaringer eller sågar certificeringer inden for Microsofts portefølje af sikkerhedsprodukter (Defender, Sentinel m.fl.)

Du skal kunne sætte dig ind i komplicerede tekniske sammenhænge og hurtigt danne dig et overblik.

Du tænker i retning af automatisering, du kan programmere, bygge integrationer og føler dig godt hjemme i avancerede værktøjer.

Du kan etablere relationer til dine IT-teknikerkolleger og også i skarpe situationer opretholde et produktivt og respektfuldt samarbejde.

Hvad tilbyder vi dig

På DTU bliver du del af et universitet, hvor viden og uddannelse med et globalt perspektiv er omdrejningspunktet. Ny teknologi, innovation og viljen til at skabe noget, der kan komme os alle til gavn, er hjørnestene på DTU. Vi værdsætter høj faglighed og ønsker, at du løbende udvikler dig i takt med dit ansvar. En naturlig del af dit nye job bliver således høj faglighed, din egen udvikling og ansvarlig handlefrihed.

Din nye arbejdsplads bliver på DTU’s campus i Lyngby med gode muligheder for hjemmearbejde og stor fleksibilitet i forhold til at tilrettelægge dit arbejde.

Løn og ansættelsesvilkår

Du vil afhængig af den uddannelsesmæssige baggrund bliver ansat efter løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst for akademikere i staten eller i henhold til LC/CO10-fællesoverenskomsten og organisationsaftale for IT-medarbejdere (Prosa) i statens tjeneste

Stillingen er på 37 timer og ønskes besat pr. 1/6 eller snarest derefter.

Ansøgning og kontakt

Vi skal modtage din online ansøgning senest den 18. april 2024. Åbn linket “Ansøg” hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser.

Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte Kontorchef Anders Fosgerau, 4525 3878, afos@dtu.dk.

Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb tages ikke i betragtning.

Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.

IT med fokus på mennesket

IT-organisationen på DTU består af ca. 250 kollegaer fordelt på flere geografiske lokationer og enheder. Vi leverer alt fra drift og support af grundlæggende IT-infrastruktur til udvikling og konfiguration af store IT-platforme og applikationer, der understøtter verdensklasse forskning og uddannelse. Vi er bl.a. blevet kåret som én af de bedste IT-arbejdspladser i Danmark og er pionerer indenfor selv-organisering. Vi har fokus på mennesket i vores arbejde og går op i høj faglighed og nytænkning.

Teknologi for mennesker

DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den mission lever den dag i dag. DTU har 13.500 studerende og 6.000 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.

Gem job