Sik­ker­heds­spe­ci­a­list til IT-af­de­lin­gen på IT-Uni­ver­si­te­tet i København


IT-Universitetet i København søger en nysgerrig og passioneret sikkerhedsspecialist til vores team for operationel sikkerhed og netværk. Dette er din chance for at blive en del af en dynamisk og innovativ it-organisation, hvor vi tror på, at sikker drift, standardisering, automatisering, og godt kollegaskab er nøglen til at lykkes.

Om os

IT-afdelingen på ITU, bestående af 27 engagerede og dygtige medarbejdere, er kernen i at levere innovativ og nærværende IT til hele universitetet. Afdelingen er struktureret i fem specialiserede teams, hver med sin unikke ekspertise, der spænder fra netværk, infrastruktur til brugersupport cloud, applikationer og sikkerhed.

Vi har en stærk kultur med tværfagligt samarbejde, et bredt fagligt fokus hos den enkelte og en høj grad af tillid, med mulighed for at være med til at definere hvordan vi løser vores opgaver.

Vi tror på, at de bedste løsninger opstår, når forskellige fagligheder mødes og arbejder sammen mod et fælles mål. I afdelingen værdsætter vi et miljø, hvor tillid og samarbejde er i højsædet. Vi søger en kollega, der deler vores passion for at skabe fremtidssikrede, bæredygtige IT-løsninger, der understøtter universitetet.

Dit nye team

Operationel sikkerhed og netværk, er en gruppe på syv dedikerede medarbejdere, der er eksperter i at levere sikkert stabilt netværk, og sørge for at vores brugere, systemer og informationer er sikre.

Teamet er ansvarligt for at implementere og vedligeholde robuste sikkerhedsprotokoller og netværksløsninger for at beskytte organisationens data og infrastruktur mod trusler, samtidig med at de sikrer stabil og effektiv netværksperformance til støtte for ITUs daglige drift.

Kulturen i teamet er præget af et imponerende gå-på-mod og en varm, indbydende atmosfære, hvor kolleger står klar til at støtte hinanden.

Tillid er fundamentet i teamet, og det afspejles i den måde, vi håndterer vores brede vifte af opgaver på – fra komplekse tekniske udfordringer til daglig drift.

Teammedlemmerne værdsætter muligheden for at dykke ned i tekniske detaljer, samtidig med at de holder blikket fast på den større sammenhæng.

Om stillingen - en typisk arbejdsdag

En arbejdsdag som sikkerhedsspecialist i teamet begynder typisk med en gennemgang af alarmer, overvågningsrapporter og hændelser. for at sikre at og identificerede sårbarheder og udfordringer adresseres hurtigt.

Dagens opgaver kan derudover variere fra proaktivt at identificere sårbarheder, foretage risikovurderinger, implementere sikkerhedsforanstaltninger, overvåge netværkstrafik for trusler, og reagere på sikkerhedshændelser for at beskytte organisationens data og være i dialog med brugere og systemansvarlige for at sørge for at eksisterende og nye systemer har et hensigtsmæssigt sikkerhedsniveau.

Rollen kræver nysgerrighed, teknisk forståelse af sikkerhedsprincipper både på overordnet niveau, hardware og software samt at man løbende holder sig opdatering med de seneste trusler, teknologitendenser og compliance krav.

Sikkerhed er prioriteret meget højt, så en del af tiden går med at bistå kollegaer både i og uden for IT. Dette tværfaglige samarbejde afgørende for at vi løbende forbedrer vores sikkerhedspositur.

Din baggrund

Vi søger en kandidat med solid teknisk baggrund indenfor sikkerhed og også gerne netværk.

Du har kendskab til kendskab til eller erfaring med (X/E)DR, Log management og analyse, IDS / IPS, automation og playbooks.

Kommunikation, samarbejde og analytiske evner er essentielle i stillingen, og du er ivrig efter at lære og anvende nye teknologier.

Vores setup er en hybrid blanding af on-premise Linux, Microsoft og cloud. Det er derfor vigtigt at du kan kender til alle tre typer miljøer. Desuden er det en nødvendighed, at du kan begå dig på dansk og engelsk, både i skrift og tale.

Er du klar til at tage det næste skridt i din karriere og blive en del af vores team? Så ser vi frem til at høre fra dig!

IT-Universitetet tilbyder

ITU tilbyder et spændende og udfordrende job i et internationalt miljø med dygtige medarbejdere og gode kollegaer. Vi har en åben og uformel omgangstone og en afvekslende hverdag.

Arbejdstiden er 37 timer pr. uge. Vi har flekstid, hvilket giver gode muligheder for at få samspillet mellem arbejde og fritid til at fungere optimalt.

Ansættelsesvilkår

Ansættelsen sker i henhold til overenskomst mellem Skatteministeriet og relevant organisation.

Der vil være mulighed for at forhandle individuelle tillæg afhængig af dine kvalifikationer.

Stillingen ønskes besat den 1. maj 2024 eller snarest herefter.

Yderligere information

Du er velkommen til at kontakte teamleder, Stephan Hansen, tlf. 7218 5099 eller e-mail stmh@itu.dk, hvis du ønsker yderligere information om stillingen.

Ansøgningsprocedure

Du kan kun søge stillingen igennem vores e-rekrutteringssystem. Søg ved at trykke på knappen "Ansøg" nederst i stillingsannoncen på vores hjemmeside.

Ansøgningsfristen er den 29. april 2024 kl. 12:00.

Samtaler forventes afholdt løbende. IT-Universitetet benytter personlighedstest i forbindelse med vores rekrutteringsforløb.

På IT-Universitetet har vi et internationalt miljø og ser mangfoldighed som en ressource. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.


IT-Universitetet i København (ITU) blev grundlagt i 1999, og er Danmarks førende universitet med fokus på it-forskning og -uddannelse. Vi leverer state-of-the-art undervisning og forskning inden for datalogi, forretnings-it og digitalt design.

Vores ambition er at skabe og dele viden som er dyb og fører til banebrydende informationsteknologi og tjenester til gavn for menneskeheden.

Universitetet arbejder tæt sammen med erhvervslivet, den offentlige sektor og internationale forskere og er kendetegnet ved en stærk iværksætterånd blandt studerende såvel som forskere.

ITU’s moderne campus i det centrale København er designet af den verdensberømte danske arkitekt Henning Larsen.

ITU i tal

  • 2600 studerende
  • 310 ansatte (årsværk)
Gem job