In­fra­struk­tur- og løs­nings­ar­ki­tekt til Statens It


Som arkitekt hos Statens It kommer du vidt omkring i din faglighed. Du vil designe store og små it-løsninger til danske myndigheder, og du vil være med til at løse nogle helt essentielle og samfundskritiske projekter og opgaver.

Hos Statens It er paletten af kunder lige så alsidig som de løsninger vi leverer, og du kommer rundt i hele din faglighed på spændende projekter, hvor du udtænker praktiske løsninger, der skal i brug her og nu. Du bliver del af en spændende organisation, som løfter en vigtig samfundskritisk opgave og du kommer til at være med, der hvor løsningerne skabes.

Om stillingen

Som arkitekt vil du være involveret i mange samtidige projekter og forskellige typer opgaver. I nogle projekter er du med i hele forløbet, mens du i andre blot leverer det indledende design eller har en kunderådgivende rolle. Flere af vores kunder har ikke egen it-afdeling og derfor er vores rådgivning essentiel for deres infrastrukturløsninger.

Om rollen

Som arkitekt er du med til at udforme sikre og omkostningseffektive it-løsninger i tæt samarbejde med kunder, kolleger og leverandører. I samråd med projektlederne arbejder du både langsigtet og med ad-hoc afklaring af arkitektur-spørgsmål og leverancebeskrivelser til vores tekniske specialister. Derudover leverer vi en stor del IaaS- og PaaS-løsninger i vores eget datacenter. Dermed er det også en væsentlig del af jobbet, at du i arkitekturen identificerer og indarbejder ikke-funktionelle krav til infrastruktur, integrationer og afhængigheder.

Bemærk at vi ikke beskæftiger os med softwareudvikling, men at vi hoster og drifter mange forskellige systemer for vores kunder.

Om dig

Vi forventer ikke at du har en bestemt baggrund. Du kan være ung og nyuddannet med interesse for it-infrastruktur eller du kan have arbejdet med it-infrastruktur eller løsningsdesign tidligere og ønsker nu at prøve kræfter med arkitekt-rollen.

Et bredt kendskab til it-infrastruktur-teknologier er dog essentielt for stillingen, ligesom erhvervserfaring på området er en fordel. Vi arbejder mest med klassiske Windows-servere, men Linux, containere og cloud er vokset meget i de seneste år, og derfor er kendskab til disse teknologier også relevant.

Du vil være den helt rigtige til jobbet, hvis du:

  • Har en bred it-teknisk indsigt i infrastruktur
  • Arbejder analytisk med blik for afhængigheder, både i detaljerne og i større sammenhænge
  • Er en skarp formidler af komplicerede løsninger til målgrupper med og uden it-forudsætninger
  • Trives i tæt samarbejde med projektledere, kunder, leverandører og den øvrige organisation.

Om os

Vi tilbyder et job i en åben og dynamisk organisation, præget af et højt fagligt niveau og med en uformel og fleksibel arbejdsform med kompetente kolleger. Derudover tror vi på, at et godt samarbejde starter med gode relationer. Vi prioriterer fællesskabet og den gode omgangstone højt og holder jævnligt arrangementer, både i eget team, i centret og i hele organisationen, ligesom vores personaleforening tilbyder mange spændende events fra brætspil, biografklub, modeltog, yoga, fredagsbar og meget mere.

Hos os betyder tilstedeværelse sammen med vores kolleger meget, og vi mener, at samarbejde og videndeling på tværs af styrelsen er afgørende for et godt arbejdsmiljø. Samtidig vil vi gerne sikre fleksibilitet for vores medarbejdere, og hjemmearbejde kan løbende aftales mellem chef og medarbejder, når det er foreneligt med opgavevaretagelsen.

Stillingen er placeret i Center for Projekter, hvor du som it-arkitekt indgår i et team med centerets øvrige 10 arkitekter.

Hvad siger arkitekterne selv?

Jeg er glad for at være her, der er evig personlig udvikling, spændende projekter og samfundsrelevante opgaver og perspektiver. Vi har frie rammer og en relativ flad organisation. Vi byder selv ind på opgaverne, hvilket vil sige, at jeg selv har indflydelse på, hvilke opgaver, der lander hos mig, og det er en stor fordel. Derudover har jeg mange berøringsflader på tværs af diverse teknologier.

Finn – to år hos Statens It

Jeg har været med fra starten i Statens It. Den største fordel ved at være her er friheden. Hvis du vil og kan, så får du lov! Vi har et unikt partnerskab med kunderne, og jeg værdsætter konsulentrollen - og så elsker jeg at finde løsninger - også på umulige situationer.

Sten – 13 år hos Statens It

Jeg kommer med en teknisk baggrund, og for mig er det en kæmpe fordel, at jeg får lov at prøve kræfter med arkitektrollen. Jeg savnede tekniske udfordringer, og det har jeg fået her. Der er hele tiden ny viden og nye teknologier, og jeg elsker at skulle designe og problemløse forskellige opgaver. Vi får lov til en masse spændende ting.

Ulla – 1 år hos Statens It

Ansættelsesvilkår

Du ansættes efter gældende overenskomst med mulighed for forhandling alt efter kvalifikationer. Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode. Du vil i forbindelse med ansættelsen blive bedt om dit samtykke til, at Statens It må indhente en offentlig straffeattest via dit cpr-nummer. Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Statens Administration, Statens It, Økonomistyrelsen samt Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Yderligere oplysninger

Du kan have primært arbejdssted i enten Ballerup, Sønderborg eller Aarhus.

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte teamleder Henrik Brandbye via mail: henbra@statens-it.dk.

Ansøgning:

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen ”Ansøg” senest den 28.04 2024. Jobstart er snarest muligt og der afholdes løbende samtaler.

Finansministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Gem job

Statens IT

Arbejdssted

Ballerup, Aarhus C eller Sønderborg

Vigtige datoer

Indrykket:
11. april 2024
Ansøgningsfrist:
28. april 2024